Mătuşa Tamara în varianta nemţească la Primăria Carei

• publicat la: 6 octombrie 2015
Mătuşa Tamara în varianta nemţească la Primăria Carei

„Mătuşa Tamara / salvează toată ţara, / Scăpăm de povară / Dulce Tamară!”. „Când vântul nu mai poate bate-n geam/ Şi magii vestesc profeţia / O lume aşteaptă dinspre-ocean / S-aducă Tuşa, bogăţia / Noi nu mai muncim / Noi nu mai gândim / De mâine cu toţii boierim / Tămărim / Tămărim”. 

Binecunoscutul personaj numit Mătuşa Tamara care a denumit chiar  un dosar în care a fost cercetat fostul premier Adrian Năstase, a inspirat   nu numai  creatori de piese de teatru dar şi pe ginerele primarului Kovacs, preşedintele  UDMR Carei, cel cu reţinere pe salariu din 2008 pentru datoriile de miliarde la bugetul de stat.

Anul 2008 nu a fost doar unul negru pentru primarul mun.Carei care a pierdut atât procesul cu Ministerul Finanţelor la fel ca şi toate firmele personale pe care le-a avut , cât  şi casa de locuit pe care a tot trecut-o pe diverse persoane pentru a rămâne cu un acoperiş deasupra capului.

Anul 2008 a  fost şi  anul  în care la Primăria Carei s-a angajat  ginerele său,  Giurgiu Kovacs Christian.

O scurtă privire aruncată asupra Declaraţiei sale de Avere, postată doar după ce Buletin de Carei a semnalat faptul că Primăria Carei e singura primărie  municipală care nu avea trecute pe site-ul oficial Declaraţiile de avere ale angajaţilor,  Aici, scoate la iveală  până unde s-a ajuns cu încercările de a justifica   unele venituri.

Aflăm cu stupoare că ginerele primarului are un credit contractat de 60 mii lei….de la Frontul Democrat German, fără a se specifica dacă cel din Carei sau din altă localitate .

 

Potrivit celor declarate de consilierul municipal  Tempfli Vasile, vicepresedinte al FDG judetean Satu Mare, împrumuturile se acordă prin intermediul unei fundaţii doar întreprinzătorilor persoane juridice sau PFA, pentru ajutorarea întreprinzătorilor judeţeni.

..Trebuie depus un proiect, apoi e necesar un aviz din partea FDG, se depune documentaţia la această fundaţie din Satu Mare şi ei decid dacă se acordă sau nu împrumultul. FDG Carei nu are personalitate juridică doar FDG Satu Mare.  În anii 90 am adus nişte tractoare pentru Înfrăţirea Carei, încercăm să sprijinim întreprinzătorii..

Din declaraţia de Interese  a lui Giurgiu Kovacs Christian lipseşte însă  menţiunea potrivit căreia ar deţine acţiuni la vreo firmă privată sau societate de stat sau faptul că ar fi PFA. Singura menţiune din Declaraţia de Interese este calitatea sa de membru al sindicatului ProAutonomia.

Mătuşa sau tante Tamara a fost mai mult generoasă cu ginerele primarului Kovacs  care oficial nu are dreptul la proprietăţi până nu îşi achită datoriile pe care le are la bugetul de stat şi pentru care statul îi reţine din salariu o cotă de 30% .

Din Declaraţia de avere reiese faptul că ginerele primarului Kovacs este încadrat  ca şi consilier la Primăria Carei, dar niciunde nu se specifică la ce departament.

redacţia

comentarii

de Horia Mărieș la 6 octombrie 2015 - 13:39

Mai săpați puțin mai adânc în șanțul ăsta puturos, ca să aflăm si poziția oficială a FDG Satu Mare, o organizație de binefacere, cea care se pare că a acordat împrumutul unei persoane fizice. Poate că a acordat totuși pe numele unei persoane fizice, urmare cererii făcute de un acționar in numele SC Ergo Class SRL, firmă care are sediul la adresa de domiciliu a primașului, adică pe str. Caplenilor la nr. 10. Căile Domnului și ale bișnițarilor escroci sunt foarte întortocheate.

Apropo de declarațiile de avere & interese.

Legea nr. 176/2010 se aplică, (vezi art. 1 alin. (1) pct. 31) și FUNCȚIONARILOR PUBLICI, iar cf. Art. 4 alin. (1) din aceeași lege, „Declaratiile de avere si declaratiile de interese se depun in termen de 30 de zile de la data numirii sau a alegerii in funcție ori de la data inceperii activitatii.”

Primașul are in mod cert, deși nu vorbește, nu recunoaște acest lucru, doi consilieri personali (privați, adică de privată) folosiți pe post de jurnalisti pupincuriști.
Aceștia, fiind salariați ai Primăriei, sunt, în mod evident și funcționari publici.
Dacă sunt fincționari publici, ei sunt obligați conform Legii nr. 176/2010 sa depună declarațiile de avere și de interese până la data de 15 iunie.
Cu finul cel sas este o altă poveste, care este tratată altfel, adică contractual.

Cei doi „consilieri personali” se fac că plouă, că nici usturoi n-am mâncat și că nici gura nu le miroase si în consecință n-au depus nici până azi nici un fel de declarație de avere & interese, sau, in orice caz, aceste declarații nu sunt publicate pe portalul oficial al Primăriei Municipiului Carei, fiindcă ei sunt, la fel ca și primașul, deasupra legii, ei se ghidează doar după legea fundamentală a primașului numită „așa vor mușchii mei!”.

Ulciorul nu merge de multe ori la apă.

Sunt prevăzute și sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.176/2010. De exemplu, cf. art. Art. 29 alin( 1): Nedepunerea declaratiilor de avere si a declaratiilor de interese in termenele prevazute de prezenta lege, precum si nedeclararea, in declaratia intocmita potrivit anexei nr. 1, a cuantumului veniturilor realizate, sau declararea acestora cu trimitere la alte inscrisuri constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei.

Bref, cei doi consilieri personali (sau de privată) ai primașului sunt pasibili de amendă. Insă, ginerică despre care se pomenește in articolul de mai sus, dacă a depus, cu intenție, o declarație de avere sau o declaratie de interese, care nu corespunde adevarului, se face vinovat de comiterea unui delict acest ce constituie infractiune de fals in declaratii si care se pedepseste potrivit Codului penal.

Brațul lung al legii, justiția aia cea dreaptă și imparțială care are ca statuie simbol o femeie oarbă, să facă bine și să facă dreptate, să-i plezneasca cât se poate de tare peste bot pe toți cei ce se fac vinovați de nerespectarea legii, fiindcă nimeni nu este mai presus de lege. Nici măcar okoșul ăla de primaș bacsi care dă cu cracii și papă toți gândacii.

de Horia Mărieș la 6 octombrie 2015 - 15:57

Din declaratia de avere publicată in fascimil in articol, rezultă fără nici un dubiu și cât se poate de clar că primarul Eugen Kovács Jenő, ca să scape de ANAF, adică de fisc, și-a „mascat” averea (agoniseala) printr-o donație făcută în favoarea fiului numit Kovács Robert (acționar la SC Ergo Class SRL), in cuantum de 50% și in favoarea nepotului din partea fetei Monika, adică in favoarea lui Giurgiu Kovács Dominik.

Acum câtiva anisori, parcă in anul 2008, in declaratia de avere a numitului Eugen Kovacs completată cu ocazia alegerilor locale, apărea casa și terenul intravin (casa de cca 300mp si teren intravilan de cca 4000 mp) adică exact imobilele pe care primarul le-a „donat” fiului si nepotului, adică cele de pe str. Căplenilor nr. 10.

Dar’ ca să nu mai fie luat la întrebări de către nimeni, jmekerul covaciu și-a șters urmele, a făcut nefuncțional site-ul http://www.primăriacarei.ro pe care apărearespectiva declarație de avere din anul 2008 și a lăsat la iveală, pe site-ul Agenției Naționale de Integritate numai declaratia completata cu ocazia alegerilor locaale din 2012 (plină de liniute, un individ sărac lipit, un koldus, un terchea-berchea, un maidanez, un homeless) și pe site-ul minicipiulcarei numai declaratia de avere completată in iunie 2015 (plină de liniuțe, individ sărac lipit, koldus, un terchea-berchea, un maidanez, un homeless).

In plus, un mincinos nerușinat, de prima clasă, adulat și pupat in fund zilnic de trei jurnaliști sclavi, neșimtiți, lipsiți de orice urmă de demnitate umană, cărora le aruncă, cu o nemarginită scãrbă si cu un suveran dispreț, ciosvãrte și ciolane deja roase bine, de la masa lui imbelșugată.

de jmekeru la 6 octombrie 2015 - 16:37

scrie lorant si de terenurile cumparate pe numele baiatului robert sau de uti8lajele primarie folosite la construirea uscatoriei din spate de la depozitul de cherestea de pe drumu de la foienii?

de gyongy la 6 octombrie 2015 - 16:45

lajos a dat la lorant cati bani a vrut ca sa scrie ce vrea el numai sa nu se stie despre cum a platit si pentru ca sa aiba grija de nuti ca el nu mai poate.
si pe atila a platit numai ca sa dea la nuti ce trebe si sa nu mai urle prin casa. on scara la mine a venit mereu sa aduca de mancare la el
acum sunt speriati ca domnul ciuta a zis ca va candida de primar si cum nu au cu ce sa murdareasca pe el skriu cum ei sunt

de Valuka la 6 octombrie 2015 - 19:23

Iara -i la ITV Satu Mare ,iara vorbeste pentru satmareni, poate va candida la primaria Satu Mare,a zis ca trebe primar bun in SM

de matei la 6 octombrie 2015 - 20:18

adica primarul sta in casa altora si la aproape 60 de ani nu are nici o proprietate?
clar miroase a coruptie aici mai ales ca apar terenuri si cladiri pe numele nepotului de 2 ani si al baiatului iar ca administrator la ergoclas fata are salar de o mie de lei pe luna?
pai atunci de unde au atatea masini daca nu au sursa de venit?
mare coruptie la udmr carei cu asa presedinte falit

de itic la 7 octombrie 2015 - 11:10

De ce va ocupati voi numai cu lucrurile negative ale primarului ? De ce nu dezbateti realizarile din perioada mandatului Sau? Este legal sa-si plateasca datoriile din opririle pe salariu ?DAAAAAA! Despre ce vorbim?

de strul la 7 octombrie 2015 - 12:30

da chiar asa/ de ce sa va ocupati cu lucruri negative cand se poate spune frumos ca primarul a luat din fondurile fundatiei pentru turism local o masina renaul pentru el?
de ce sa nu dezbatem realizarea din mandatul sau care dus la penalizarea de catre curtea de conturi cu 5 miliarde jumate pentru plati nelegale catre asociatii?
despre ce mai vrei itic sa vorbim? despre ternurile cumparate in jur la calatele din salariul taiat unde deja a turnat fundatia pentru cabana? despre agentul imobiliar milos din zona? despre ce frumos a pus casa de pe caplenilor in care locuieste pe numele ginerelui a baiatului si a nepotului de 2 ani?
un grst frumos din partea unui primar si de laudat ca se ocupa de zestre celor din familia lui si le da posibilitatea sa imprumute bani de la aliatii de la fdg.
nu e frumos insa sa sugerezi ca e bine sa facem cat mai multe datorii si sa le platim din retinere pe salar ca si primarul ca atunci de unde ar mai8 intra bani la buget?
despre ce vorbim? despre rea intentia si incitare din partea ta?

de itic la 7 octombrie 2015 - 12:57

DAR asta nu este treaba voastra! Lasati organele competente ca sa decida,si nu voi!Pe mine crezi ca ma intereseaza ce venit ai TU ? Sau ce ai mancat dimineata,ori ce avere ai adunat?Sa fii sanatos cu toate cele bune iar cele rele ,lasa-le sa mearga!SANATATE si fara rautate

de strul la 7 octombrie 2015 - 13:30

dar nici treaba ta nu e sa aperi furtul din banul public si sa incurajezi neplata darilor la bugetul de stat pe motiv ca oricum se retine din salariu.
si instigarea la neplata taxelor si impozitelor se amendeaza chiar daca e la comentarii.
sau si tu faci la fel si ai frica ca daca pica primarul va trage pe toti dupa el?

de itic la 7 octombrie 2015 - 13:51

Vorbesti doar sa te aflii in tema. Statul recupereaza banii ? El se opune ? Unde e fapta? Treci la alt subiect ! Eu iti fotografiez orasul acum 10 ani si il compar cu prezentul! Ce zici? Urmareste doar Castelul!

de strul la 7 octombrie 2015 - 14:34

ce bine ca de castel pomenesti ca cel mai mult am urmarit acolo cum se fac lucrarile! si inca nu merge liftul dar lucrarile sunt deja platite pentru el….
tencuiala de la intrarea principala pica mereu si deja a fost rerenovat de 5 ori, la fel si tavanul din sala de bal care pur si simplu a picat de tot si a trebuit refacut pe bani orasului; meri sus si sa vezi cum stau ligheanele cand ploua si galetile de plastic ca sa nu se distruga si parchetul; si am mai urmarit ca exact in perioada in care se lucra la castel cu materiile de constructii engros tocmai se renova si sediul de laudmr ghici cu ce muncitori?
am urmarit si lucrarile de la modernizarea pietei dar si masina care ducea din paavaj acasa la primar pe caplenilor…

de strul la 7 octombrie 2015 - 16:55

ceva tema de urmarit mai dai la mine itik?

de pop la 7 octombrie 2015 - 18:22

subiectul este slab, articolul prost scris,cum in ultima vreme tot apar fara subiect si predicat, la mare graba. Si ce daca are credit, sunt altii care sa verifice acordarea corecta sau nu , haideti sa fim seriosi, punem botul la tot felul de prostii?! Cand o sa trecem de subiectele de mahala? Denigram si calcam in piciore tot,inclusiv oameni de valoare de amorul..alegerilor!

de Horia Mărieș la 7 octombrie 2015 - 18:49

@pop

Așa este dom’le, că bine le zic, mânca-mi-ai!
Dacă subiectul este slab, ce dracu’ cauți dumneata pe aici, pe la BdeC, intelectualule?
Du-te dom’le la Biblioteca Municipală și citește „Mizerabilii” de Victor Hugo. Ăla da subiect!
Păcat însă că nu este pomenit și primașul in cartea aia printre „mizerabili”, fiindcă el asta e de fapt.
In nici un caz nu este „un om de valoare”, așa cum ii consideri dumneata.
Două cuvinte din „limbul românește”, vorba sasului ăla nesimțit: Ex clus.

de pop la 7 octombrie 2015 - 19:03

daca erai mai atent comentariul era pentru ginere. ca daca urmaresti textul este vorba despre „ginerele primarului care oficial nu are dreptul la proprietati”.. cine, ginerele sau primarul? sau altele anterioare..”manca-mi-ai”. Prea le musti si tu pe toate fara sa verifici mai atent..

de Horia Mărieș la 7 octombrie 2015 - 19:36

@pop

Da tătucă, le mușc tare gâtul, mãncați-ai.

http://www.buletindecarei.ro/2015/10/matusa-tamara-in-varianta-nemteasca-la-primaria-carei.html/comment-page-1#comment-47004

Ginerele este de fapt un personaj cu totul si cu totul secundar in toată povestea asta.
Vezi si primul comentariu de mai sus, cu alte personaje cu totul si cu totul secundare..

de pop la 7 octombrie 2015 - 19:47

sa nu-ti ramana intre dinti..Unde-i comentariul si unde-i raspunsul!

de Horia Mărieș la 7 octombrie 2015 - 20:00

@pop

Nu este cazul să-ți faci griji despre mine, _aszika.
Prostul moare mereu de grija altuia.

Vezi-ți matale de ale dumitale, are primașul ăla, groful de Asuaju de Sus, destui avocați care să-l apere.
Casa Domokos și Ressler de exemplu.
Doar că sunt din ăia muți și proști căzuți gramadă in șanț.

de pop la 7 octombrie 2015 - 20:09

Nici nu mi-am facut si nici nu-mi fac.De fapt nici n-ai inteles ca nu mor de grija primarului si nici de a dumitale. Nici macar nu ti-am adresat tie comentariul ci mi-am exprimat si eu opinia. Ce ma tot „bagi in seama” cu comentariile dumitale?

de gyuri la 7 octombrie 2015 - 20:21

mari suparare aveti pe domnul ciuta ca spune adevarul si tine parte si pentru noi cei care lucram si nu furam de la primaria din oras!
cum a venit la primarie jeno a adus pe ginerele lui sa lucre la primarie si apoii pe cei din rmdsz si multi bani a aruncat pentru ei iar noi trebuie sa cautam de lucru afara sau la alte orase.
nesimtire mare la domnul primar ca bate joc de oameni!

de strul la 7 octombrie 2015 - 21:41

unde ai disparut itik fiam, nu placut la tine raspunsul meu ?

de albert la 7 octombrie 2015 - 21:43

tinerii specialisti nu au loc de munca nici in primarie si nici in alte institutii de stat pentru ca acolo se angajeaza numai ginerii de primari sau nurori sau neamuri politice.
am crezut ca udmr este altfel decat partidele romanesti dar se pare ca numai lasa impresia si sunt de fapt mult mai fomisti.

de Horia Mărieș la 7 octombrie 2015 - 22:45

@ pop la 7 October 2015 – 20:09

Este în regulă, ai perfectă dreptate dom’le pop (sau papp).
Scuze că te-am băgat în seamă, de fapt nu meritai de fel efortul ăsta.
Din partea mea, chat-ul plăcut avut cu dumneata a luat sfårșit.
Nu prea ne înțelegem unul pe altul, poate că este doar vina mea, mii de scuze.
Mulțumesc, mi-a făcut o mare plăcere, bye.

Lasati un comentariu