Ministrul Duşa şi Academia Română vor depune coroane de Ziua Armatei la Carei

• publicat la: 24 octombrie 2015
Ministrul Duşa şi Academia Română vor depune coroane de Ziua Armatei la Carei

Sâmbătă, 24 octombrie, ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, va alerga, alături de militarii grupului INVICTUS România, în penultima etapă a „Ştafetei Veteranilor”, care se va încheia la ora 16.00, cu o ceremonie militară şi religioasă la Monumentul Eroilor din Satu Mare.

Duminică, 25 octombrie, începând cu ora 09.00, ministrul Mircea Duşa va participa la ceremonia de depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor din Satu Mare, iar de la ora 12.30, va asista, la Carei, la ceremonia militară şi la festivitatea depunerii Jurământului militar de către studenţii Academiei Forţelor Terestre, din faţa Monumentului Ostaşului Român  precum şi la recitalul susţinut de naistul Nicolae Voiculeţ împreună cu Muzica Reprezentativă a Armatei, în sala de spectacole a Palatului Karolyi.

La ceremoniile de mâine dedicate Zilei Armatei Române va lua parte şi o delegaţie a Academiei Române, formată din preşedintele filialei Transilvania, acad.Emil Burzo şi acad.Marius Porumb. Va fi prezent  şi artistul Zoe Vida, fiica sculptorului Gheza Vida, părintele   Monumentului Ostaşului Român.

redacţia

Lasati un comentariu