Performanţe la Primăria Carei. 39 mii euro pentru 103 mp de vestiar

• publicat la: 12 octombrie 2015
Performanţe la Primăria Carei. 39 mii euro pentru 103 mp de vestiar

În condiţiile în care fiecare dintre noi avem acces la informaţii legate de preţul pieţei la orice tip de lucrare de construcţie sau de prestări servicii, Primăria Carei ne oferă noi mostre de cum se poate prăpădi banul public autohton sau european, fără milă.

Având în vedere ca primarul  Kovacs este cunoscut  în evidenţele financiare  în primul rând din postura de datornic la bugetul de stat dar şi ca persoană care ca antreprenor a falimentat toate cele 4 firme de mobilă deţinute, datorită managementului  defectuos, nu ar trebui să ne mirăm  de situaţia întâlnită în Primăria Carei la capitolul  încredinţare lucrări cu valori ce depăşesc limitele normalului  iar uneori a legalului.

Una dintre aceste lucrări supraevaluate este cea  destinată construirii de vestiare în parcul din jurul castelului, lângă terenurile de sport nou construite după  dărâmarea celor existente deja.

Proiectul HURO1101-1.3.1-019  accesat de Primărie a fost deosebit de darnic din punct de vedere finaciar şi deci tentaţia a fost prea mare pentru a nu fi fructificată.

Pentru construcţia din imagine, a cărei suprafaţă desfăşurată este de… 103,2 mp, preţul facturat şi plătit pentru 1 mp a fost de 381 de euro adică 1691,64 lei pentru un metru pătrat de construcţie în care este inclusă şi  terasa.

Nici pereţii nu sunt în dublu strat ca să justifice asemenea preţ, grosimea peretelui din cărămidă fiind de 30 cm.

Aceasta este clădirea care a costat …39.319,36 euro.

Că doar nu din bani personali au fost făcute vestiarele şi deci, pe cine să intereseze corecta gestionare a banului public? Pe un primar cu reţinere pe salariu pentru datorii la bugetul de stat? Puţin probabil.

În lipsă de principii, de cunoştinţe şi mai ales dorinţă de a presta un management performant în folosul protejării bugetului local, primarul Kovacs ce confundă primăria cu feuda proprie, face angajări pe criterii politice sau cumetrii. Când nu ai construit de la fundaţie o casă în viaţa ta, nu ai cum să cunoşti valoarea lucrărilor de construcţii. Dar finanţatorul?

redactia

comentarii

de Horia Mărieș la 12 octombrie 2015 - 18:15

Cărui antreprenor/ cărei firme a încredințat Primăria Carei (prin licitație sau prin încredintare directă) execuția acestor vestiare?

de Precizare la 12 octombrie 2015 - 18:31

Tarr incredintare directa.-103mp cu terasa de30 mp

de Horia Mărieș la 12 octombrie 2015 - 19:12

@Precizare:

BRAVO!
TARR, ai?
ÎNCREDINTARE DIRECTĂ, ai?
OARE DE CE NU MĂ MIR? ai?
TARR este cumva la pârnaie acum? ai?
Dacă este, primașul de ce nu este tot acolo?
Sasule ce „opinie” ai? Ai sau n-ai?

de veronel la 12 octombrie 2015 - 20:17

primarul cu datorii cat casa angajeaza ginerile in primarie si pune casa de pe caplenilor pe numele nepotului de 2 ani si al baiatului. totul pentru oras adica pentru ca orasul sa nu ia nici un leu de la primarul care nu plateste taxe si impozite si pune camera de video sa se vada cine intra la firma de scaune.
cat a fost spaga pentru proiectul cu pavarea centrului ca nu corespund pavajele din oras cu cele de pe factura?

de caraianul la 12 octombrie 2015 - 21:02

domnule ciuta va rugam sa nu mai permiteti coruptilor din primarie sa isi bata joc de noi !!!
nu le mai ajung banii careienilor si iau si de la europeni fondurile ce ar trebui sa ajunga pentru lucrari de calitate.
mai bine sa organizati un protest ca sa scapam de furaciosii din primarie si mai ales de cei doi sobolani de la etaj!

de unu din carei la 13 octombrie 2015 - 15:41

Si daca nu ar fi domnul primar ne-am plictisi , cum e cu stalpii de iluminat si stalpii de iluminat si reflectoarele care au fost intrbuintate direct sau multe alte minuni ce se petrec in „oraselul lenes” numesc asa acest oras pentru ca toata lumea se complace in situatie , cel care traieste de la o zi la alta se bucura ca nu este mai rau cealalta parte a taberei lineg pe langa Polga Jeno si o duce bine si se justifica prin lozinca
pai oricare fura …. asa este intr un fel sau altul oricare fura dar daca e sa aleg sa ma fure un roman !

de vicuta la 14 octombrie 2015 - 07:33

te rog frumos loratat sa nu scrii despre cumnata mea de la satumare care a fost cercetata pentru delapidarea de 2 miliarde lei de la casadepensii..tare cred ca de la ea a mostenit si jenica al meu apucaturile astea pentru care si noi a trebuit sa luam de la el casa si celelalte bunuri ca sa nu le mai tot piarda

de Horia Mărieș la 14 octombrie 2015 - 08:47

Într-un pamflet jegos, ca de fiecare dată, „Careianul Fără Cap” / 1 zi ago / ne povestește despre „concurență”, „sclavi”, „argumente”, „treabă murdară”, etc.

Are un tupeu nemărginit pupincuristul ăsta. Hoțul strigă „prinde hoțul!”.
Tocmai el s-a găsit să ne povestească nouă despre sclavie, despre treburile murdare ale lui și ale primașului-naș, etc.?
Asta-i chiar culmea nesimțirii!

Tot pe acolo vorbește sasul și despre unul „aflat la sute de kilometri depărtare, care are o părere despre absolut orice”.
Nu-l cunoscut pe respectivul, dar aici săsălăul cel văpsit cam exagerează.
Nimeni nu se pricepe la orice, nimeni nu poate avea o părere despre absolut orice.
De exemplu, mai mult ca sigur că cel care se află la sute de kilometri depărtare, nu poate să știe, nu poate să-și exprime o opinie corectă despre gradul in care un sas sătmărean satisface sau nu niște slovence aflate intr-un nenorocit de ponyvás.
Treaba asta o știu bine numai baștanii / baronii locali sătmăreni care i-au ținut sasului lumânarea pe acolo.
Dacă vă interesează subiectul, întrebați-i pe ei sau pe demnitarii (că nu sunt mulți) careieni.

Sasul nu trebuie să se simtă in nici un caz complexat, fiindcă simptomul ăsta poate să se transforme ușor in paranoia.
Dacă cumva nu s-a și transformat deja.

Măsura in care cineva poate să înțeleagă lucrurile, modul in care poate să le înterpreteze corect, obiectiv, felul în care poate să-și exprime opinia despre ele, depinde foarte mult de numărul anilor petrecuți prin școli, de mediul in care a evoluat și în care trăiește individul, de experiența lui de viață, etc. Este cert însă că de unde nu este școală, cum este și cazul finului-sas, nici Dumnezeu nu poate cere sau nu poate pretinde absolut nimic. Ăsta este un lucru evident și foarte clar.

În ce privește experiența de viață, sasul pupicuristo-pesedist nu trebuie să se îngrijoreze, fiindcă asta vine inevitabil cu inaintarea in vârstă. Suntem cât se poate de convinși că peste 50 de ani și sasul-gazetar-govorist va ajunge la înțelepciunea necesară pentru că să poată să emită măcar o singură opinie validă…..
Noi avem o răbdare nețărmuită, putem să așteptăm liniștiți până atunci.

Lasati un comentariu