Târg de donaţii la Ianculeşti

• publicat la: 3 octombrie 2015
Târg de donaţii la Ianculeşti

Vineri, 2 octombrie 2015,  în  satul Ianculeşti, Asociaţia Împreună Egymásért Egyesület Carei a  organizat un târg de donaţii sub deviza “Ia ce-ţi place, donează cât îţi dictează inima”.

Târgul s-a desfăşurat la fosta şcoală din sat, în singura sală mai acătării , în care nu plouă. Vă reamintim că în satul Ianculesti, ce apartine de UAT Carei, primăria nu a făcut în ultimii 25 de ani nici o investiţie pentru întreţinerea imobilelor ce  ar putea găzdui activităţi  culturale  sau reuniuni sociale.

Activitatea de vineri a fost una reusită, având în vedere că şi vremea a fost călduroasă, potrivită unei astfel de manifestări.

,,A venit lumea şi fiecare a întrebat ce, cât costă. Le-am zis că pot lua liniştiţi ce şi cât doresc, nu au preţ, sunt gratis! La intrare a fost şi borcănelul pentru donaţii, dacă vor, pun bani în el, dacă nu , nu. Important e ca aceste  donaţii pe care le-am adus  şi noi gratis să ajungă la oameni…

A venit o doamnă, care are trei copii acasă, era tare necăjită şi s-a bucurat că a putut lua nişte haine pentru ea şi copii ei. Cei care au dorit sa întindă o mână de ajutor,  au donat  fiecare cât au dorit sau au  vrut 5, 10, 20 de lei. Astfel s-a strâns câte ceva. Banii se strâng pentru o persoană din Negreşti care are şi alte obiecte folositoare  dar are  nevoie de o operaţie, iar din sumele obţinute îl vom putea ajuta.Ca şi la Carei, am primit şi cofrage de ouă, compoturi, gemuri. Ne bucurăm că a avut succes târgul pe care l-am  organizat aici, lanculeşti’’, a declarat  pentru Buletin de Carei preşedintele Asociaţiei Împreună Egymásért Egyesület, Zoltan Lorincz.

Alimentele sunt baza, hainele la fel  dar şi un  aragaz, butelii ,mobilă, maşină de spălat. Săptămâna trecută am fost aici, la câteva familii şi apoi am mers la Marna. Acolo am văzut că cineva are nevoie de un aragaz. Am venit acasă, am scris pe site şi în 2 ore, mi-a scris cineva că are un astfel de aragaz. L-am luat şi am mers direct la Marna cu el, la acea familie necăjită. Aşa procedăm noi, scriem pe site ce lucruri sunt necesare şi apoi luăm contactul cu persoanele care donează ca mai apoi să le ducem familiilor sărace,  care au nevoie de acele lucruri.  Mai organizăm excursii pentru copii din satele înconjurătoare sau de la orfelinate’’  a mai adaugat Zoltan Lorincz.

Sătenii din Ianculeşti au venit in grupuri in curtea scolii.

,,Este o idee bună, e bine că s-a organizat aşa ceva. Să vină oamenii care sunt săraci, să-şi aleagă haine şi lucruri de care au nevoie. Mi-am ales pentru mine ceva pulovere, o geacă numai bună pentru iarnă şi câteva hăinuţe pentru nepoţi ’, ne-a declarat doamna Ana Şchiop.

Doamna Mariana a venit şi ea la târg.Mama a trei copii, ea a declarat pentru Buletin de Carei: ,,Mă bucur că s-a făcut acest târg. Am aflat de la o vecină şi m-a decis să vin. Sunt sărmană, am trei copii, vine şi iarna şi aceste haine sunt foarte bune pentru a-I îmbrăca acum când vine frigul’’.

Şi domnului Nicolae Oneţ i s-a părut de bun augur că s-a organizat acest târg de donaţii. ,,E un lucru bun.E bine că se ajută oamenii sărmani şi cei din sat, care se mai folosesc prin casă de aceste lucruri.Nu s-a mai făcut aşa ceva pănă acum aici, în sat. Mă bucur că am venit,mi-am luat şi eu o şapcă mai groasă că am nevoie de ea, la lucru prin gospodărie.’’

In cursul săptămânii trecute, Daniela Ciută de la  Buletin de Carei, împreună cu  Zoltan Lorincz de la Asociaţia Împreună  au făcut deplasarea în Ianculeşti pentru a lua legătura cu delegatul sătesc  Ciprian Chiorean,  în vederea organizării acestui târg de donaţii.

Atunci au fost vizitate câteva familii nevoiaşe, pentru identificarea necesităţilor acestora iar apoi grupul  s-a deplasat şi la Marna. Obiectele pentru donaţii au fost aduse în Ianculeşti în cursul zilei de joi, 1 octombrie 2015 de maşinile Asociaţiei Împreună Egymásért Egyesület Carei  şi SC Abra-Com Carei.

Actiunea continuă  şi în cursul zilei de sâmbătă.

redacţia

 

comentarii

de vasile la 3 octombrie 2015 - 19:40

am crezut ca baba din prima poza are coarne

de eugen la 4 octombrie 2015 - 01:51

…cand de fapt era umbra de la ale tale…

de mioara la 4 octombrie 2015 - 09:45

…satana din curtea scolii…

Lasati un comentariu