Un primar,un consilier personal, un administrator public şi un consilier municipal coordonează un săptămânal ce denigrează Buletin de Carei

• publicat la: 30 octombrie 2015
Un primar,un consilier personal, un administrator public şi un consilier municipal coordonează un săptămânal ce denigrează Buletin de Carei

Disperare mare la publicaţiile de casă ale primăriei Carei. Se întrec care mai de care să ţină evidenţa traficului Buletin de Carei ( de parcă asta ar conta) sau a virgulelor din articole, în lipsă de altă posibilitate de demontare documentată a conţinutului acestora.

Azi acordăm atenţie  publicaţiei  Nagykarolyi es videke care  îl are ca redactor şef pe consilierul personal al primarului Kovacs, angajat din 2008 şi plătit din bani publici, interesat în ultimele 2 numere de preluarea materialelor de pe blogul finului primarului Kovacs. Publicaţia aparţine Asociaţiei Nagykarolyi es Videke, care kiadja a hetilap  după cum apare pe frontispiciu.

De-a lungul timpului , consilierul personal al primarului Kovacs  care este şi preşedinte al UDMR Carei, a lansat la adresa Buletin de Carei adevărate campanii de denigrări desfăşurate pe parcursul a  luni de zile. Nimic despre situaţia în care se află primarul nostru din toamna anului 2008 sau despre proprietarii locuinţei unde domiciliază acesta. Nimic despre faptul că primarul Kovacs are angajaţi 2 consilieri personali, plătiţi din bani publici, care denigrează adversarii acestuia indiferent că sunt din mediul politic sau doar simpli jurnalişti ce semnalează modul de cheltuire a  banului public.

Tăcere totală şi despre faptul că primarul Kovacs este membru în Comitetul Director al Asociaţiei Nagykarolyi es videke. În calitate de primar, semnează ordine de plată pentru servicii de publicitate către asociaţia unde figurează ca membru în Comitetul Director.

Redactor şef la publicaţia amintită, un consilier personal al primarului membru  comitetul de conducere al săptămânalului potrivit Declaraţiei de Interese.

Nu este singurul membru în comitetul director dintre membrii UDMR cu calitate de angajaţi în functii de conducere la nivelul primăriei Carei.

Următorul ca şi calibru este administratorul public al mun.Carei, Beko Tamas, fost primar şi preşedinte al UDMR Carei. Şi acesta are menţionată în Declaraţia de interese, calitatea sa de membru în Comitetul Director al Asociaţiei Nagykarolyi es videke.

Potrivit Declaraţie de interese, AICI, consilierul municipal UDMR Venig Gabriela este administrator la As. Nagykarolyi es videke, remunerat dar şi membru în Consiliul Director.Consiliera este şi membru in comitetul județean și în comitetul local al Organizatiei UDMR.

Daniela Ciută

 

 

comentarii

de Pavel la 30 octombrie 2015 - 15:36

Si aste e incompatibilitate?

Intrebare retorica, e superincompatibilitate sa semnezi ordine de plata catre o asociatie unde esti in consiliu director sau cum s-o numi.
Hotul striga hotii?!

de cias la 30 octombrie 2015 - 18:33

Rusine conducerii orasului Carei(momentan)ptr.ca nu au un arhitect cu studiile si cunostintele competente in domeniu si lucram dupa ureche (HU) ,se face segregare dupa criterii etnice pana si la amplasarea de busturi in zone delimitate etnic .Noi cei care care suntem nu de zece -treizeci (maxim)de ani in Carei nu putem accepta o asemenea situatie , va rugam nu intindeti coarda pana la rupere (nu o luati ca o amenintare )vrem un oras cu care sa ne mandrim , cu multiculturalitatea pe care am mostent-o . Va multumesc

de Horia Mărieș la 6 noiembrie 2015 - 07:38

Mă simt discriminat. O să mă adresez cu o lăcrămație Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, în primul rând pentru ca să beneficiez de „asistența de specialitate pe care Consiliul o acordă victimelor discriminarii prin explicarea legislatiei celor interesati de catre consilierii juridici ai CNCD, prin indrumarea asistata in ceea ce priveste activitatea de depunere a petiției si informații suplimentare ce decurg din aceasta procedură”.

Citesc ieri pe o insignifiantă păginuță de web plină de can-can-uri murdare gen „castorică” și de opiniidecarei mereu mincinoase și trase tare de păr, dar și azi într-un mare ziar sătmărean de nord-vest tipărit și online că „Prefectura s-a autosesizat în privinţa conflictului de interese à la bucureștean”.

Adică à la mine, fiindcă, recunosc spășit, nu mă mai pot ascunde după dește, sunt deconspirat, io mi-s bucureștean, chiar dacă-s nativ și crescut careian până la 18 anișori.

Mai cetesc ce cetesc pe acolo și pe urmă mă sui pe verandă, texte ca: „Prefectura Satu Mare a solicitat ieri Primăriei, Consiliului Local şi secretarului municipiului Carei să comunice de urgenţă informaţiile legate de conflictul de interese” (…) „Ca urmare a articolelor apărute în presa locală” (…) „În situaţia în care aveţi cunoştinţă de nerespectarea prevederilor legale amintite în prezenta, vă solicităm comunicarea acesteia de îndată, în vedere luării de măsuri…” etc.

Am făcut instantaneu pe mine de frică, m-am îngălbenit ca ceara, m-au trecut toate transpirațiile când am realizat că cei de la prefectură vor să-mi ia toți caii de la bițigli.

Mă simt discriminat mai ales pentru faptul că la Prefectură se consideră că pestilențiala opiniedecarei este „presă locală”, pe când „Actualitatea Sătmăreană” în care am scris niște prăpădite de comentarii, nu este.

Am semnalat acolo, in acele comentarii din „Actualitatea Sătmăreană” nu mai puțin de șase (6) posibile cazuri de conflicte de interese ale unor distinși consilieri locali careieni de toate neamurile și de aproape toate partidele, dar Prefectura nu s-a autosesizat de nici o culoare..

Dorm pe ei tovarășii, dorm în bocanci, dorm în front, iar opiniesingularădecarei are probabil pile pe acolo.

E clar, sunt discriminat atât fiindcă sunt o „vinitură sudistă bucureșteană” iar ăia 6 (șase) consilieri locali sunt niște careieni get-beget, cât și pentru faptul că îndrăznesc să comentez în „Actualitatea Sătmăreană”, ziar ce nu este citit de loc la Prefectura de Sătmar și nici nu este considerat că ar face parte din „presa locală” de Sătmar. Una din două, sau amândouă.

Recunosc, nu comentez niciodată, mai ales din motive de intensă greață, în maculatura fetidă ce conține doar opiniialcoolicedecarei.

Promit că după ce o să primesc adecvata asistență de specialitate, o să petiționez mintenaș la CNCD.

Acesta nu este un pamflet si nu trebuie tratat nici de anzix ca atare.

de Horia Mărieș la 6 noiembrie 2015 - 08:21

Unul, cu aliasul Yossarian și cu opiniedecarei era extrem de revoltat într-un comentariu postat pe IZdeSM fiindcă un inspector antifraudă ANAF mi-a devoalat niscaiva „secrete de servici” care au stat la originea comentariului meu de mai sus, din ziua de 30 octombrie, 9:54 a.m.

Are perfectă dreptate individul, vajnica santinela ce stă de pază la bunăstarea neamului. Poate să-l și reclame dacă vrea pe inspector la prefectura de Sătmar pentru ca să se ia măsurile drastice ce se impun în astfel de cazuri.
Prefectura se poate și autosesiza, ca de obicei când ii trage de mãnecă sasul.
Le pun la dispoziție, cu mare drag, in prag, poza din buletinul inspectorului respectiv, pentru o cât mai rapidă identificare.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=963016177105428&set=a.367779559962429.80773.100001911639770&type=3&theater

Uneori mă și minunez cât de bătuți în cap și de fraieri pot fi unii care pretind că au o opiniealcoolicădeCarei.

Lasati un comentariu