ANAF: Comunicat de interes public

• publicat la: 29 noiembrie 2015
ANAF: Comunicat de interes public

 „Conducerea Administratiei Judetene a Finanţelor Publice Satu Mare informează că, in Monitorul Oficial nr. 870 din 20 noiembrie 2015, a fost publicat Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3832/2015 pentru modificarea şi completarea O.M.F.P. nr. 1870/2004 pentru aprobarea Instrucţiunilor de completare a numărului de evidenţă a plăţii.

Acest act normativ este motivat de prevederile art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţa a Guvernului nr. 44/2015 privind acordarea unor facilităţi fiscale, permitand contribuabilului sa achite, conform vointei proprii, anumite obligatii fiscale.

Practic, prin actul normativ in cauza a fost creat mecanismul prin care un contribuabilul poate achita, punctual, prin completarea numărului de evidenţă a plăţii, o obligaţie fiscală accesorie cuprinsă într-o decizie referitoare la obligaţiile de plată accesorii.

Astfel, s-a creat posibilitatea ca acei contribuabili care doresc sa beneficieze de facilităţile fiscale prevazute de  O.U.G. nr. 44/2015, sa poata efectua plata cotei de 45,8 % din dobânzile datorate, conditie necesară obţinerii anulării celorlalte accesorii.

Pentru orice informatii suplimentare, precum si pentru situatiile in care contribuabilii considera ca au nevoie de indrumare in ceea ce priveste utilizarea programului de asistenta in scopul generarii numarului de evidenta a platii, va stam la dispozitie prin intermediul Biroului de Servicii pentru Contribuabili din cadrul institutiei noastre. ”

Lasati un comentariu