Cu creştinii români ce aveţi domnule primar? Cât ne mai umiliţi?

• publicat la: 4 noiembrie 2015
Cu creştinii români ce aveţi domnule primar? Cât ne mai umiliţi?

Miercuri 4 noiembrie 2015. Tocmai vin de la  o înmormantare, a soţiei unui coleg de la corul Astra Careiană. Funeraliile au avut loc  la capela românească a cimitirului central, aflat pe strada Cimitirului. Din respect pentru familia greu încercată nu am să postez imagini de la înmormantare dar nu am să tac în ce priveşte condiţiile în care noi, creştinii români, ne plângem morţii.

De ce vă bateţi joc domnule primar de noi, creştinii români care   folosim capela românească din cimitirul Mestereszi? De ce nu turnaţi o şapă de beton  peste resturile de alee spre capela mortuară până veţi demara lucrări de renovare adevărate? Chiar trebuie ca cineva să îşi rupă picioarele ca să interveniţi?!

De 7 ani de zile de când aţi preluat mandatul de primar, NU CRED că nu aţi avut posibilitatea să  depuneţi un proiect de hotărâre ca să asfaltaţi sau să pavati intrarea la Capela românească din cimitir precum şi aleile înconjurătoare! In mod  normal, e o lucrare ce putea fi executată în regie proprie, la fel cum procedaţi în alte părţi.

Ce sau cine vă împiedică  să aduceţi la stare de decenţă o simplă alee ce duce la capela mortuară ce deserveşte creştinii români din Carei?

După 7 ani de nepăsare din partea administraţiei locale, un consilier trage un semnal de alarmă şi depune un proiect de  hotărâre pentru recondiţionarea TUTUROR aleilor din cimitirul central, proiect în valoare de … 3826 de euro!

Din luna mai a fost aprobat  proiectul de toţi consilierii şi iată că de Ziua  Morţilor, 1 noiembrie 12015, situaţia se prezintă la fel de dezastruos!

Daţi bani cu nemiluita pentru un gard în faţa Teatrului, care nu este de niciun folos careienilor dar aleile pe care mii de creştini calcă  în drum spre locurile de veci ale apropiaţilor sunt total ignorate.

Consilierii personali ai dvs. pe care îi plătiţi din banii careienilor se ocupă doar de denigrarea Buletin de Carei şi a celor ce dezvăluie realităţile careiene sau numai de recuperarea în instanţă a …onoarei pierdute în urma dezvăluirilor Buletin de Carei?

Aleile spre Capela românească din cimitirul central  nu sunt suficient de importante pentru dvs sau pentru cei care vă consiliază?

Ce primar îşi neglijează  o parte din comunitatea oraşului ?

Trebuie să aşteptăm intrarea în vreo campanie electorală pentru ca să se demareze lucrări de recondiţionare la aleile unui cimitir? De ce trebuie mereu să ne cerem în mod public drepturile şi de ce nu se ţine seama şi de nevoile şi respectul pentru comunitatea românească?

Comunitatea românească din Carei plăteşte taxe şi impozite atât la bugetul local cât şi la cel de stat. Avem şi drepturi nu numai obligaţii domnule primar!

Nu am uitat de  vizitele pe care le-aţi făcut în 2014 la Ianculeşti, sat  ce aparţine de UAT Carei pentru ca să condiţionaţi construirea unei CAPELE MORTUARE de orientarea voturilor.

Puteţi continua pe această cale  că noi tot vom scrie despre situaţia din cimitir, până o veţi rezolva.

Ulciorul nu merge infinit la apă fără să se mai şi spargă.

Nu este normal cum procedaţi şi  nu este normal să fim discriminaţi pentru un motiv sau altul, fie el spiritual sau cultural!

 

 Daniela Ciută

Atacurile  la adresa Buletin de Carei şi a colaboratorilor  săi  sau la adresa membrilor de familie  a administratorului Buletin de Carei nu reuşesc să ne intimideze!

Continuăm. Ce nu te omoară te întăreşte!

Ne propunem să semnalăm şi   să publicam în continuare toate situaţiile cu care se confruntă careienii, uneori de coşmar de-a dreptul. Incurajările careienilor  plătitori de taxe şi impozite, pentru care le mulţumim,  ne dau puterea de a merge mai departe!

Fiecare dintre cetăţenii acestui oraş are dreptul la condiţii decente de viaţă indiferent de pregătire, de  etnie, de condiţia socială. Cu toţii  contribuim la bugetul local şi de stat şi trebuie să fim conştienţi că avem şi drepturi  nu numai obligaţii !

comentarii

de Ing.silv.dr. Ionel LUPU la 4 noiembrie 2015 - 22:08

In aceasta seara, miercuri, 4 noiembrie 2o15, ora 22 citesc acest text si ma crucesc, cum de se intampla asa ceva pe teritoriul Romaniei ?!?!?!…. In acest timp este deschis televizorul si vad ce se intampla la Bucuresti si in aproape toate celelalte orase romanesti……..A cazut Guvernul PONTA, insa mai trebuie sa cada si alte lucruri si alti indivizi lacomi, verosi, sfidatori, corupti si epitetele pot continua……….. In sfarsit s-au trezit romanii, iar aceasta trezire se va extinde spre toate punctele cardinale…… Este TIMPUL ca lucrurile sa se aseze in mod firesc si sa scapam de hoti, spagari, distrugatori de mediu, sfidatori etc….. Ajunge, Ajunge, Ajunge !!!!!!!!!!!

de palyka la 5 noiembrie 2015 - 10:40

Sa iesim si noi la monument !!!

de opinie la 5 noiembrie 2015 - 15:08

in Carei administratia udmr nu accepta in parcurile orasului bustul regelui Ferdinand sau al lui Eminescu sau Bratianu si vreti sa faca aleile din fata capelei romanesti din cimitir????
udmr a inmstaurat de 7 ani dictatura in carei prin primar si vice tot de la udmr si la fel si consilieri si administrator public!
ce ar fi ei fara bugetul local?

de nenicu la 5 noiembrie 2015 - 20:20

d-na Ciuta- suntem alaturi de dumneavoastra si speram sa scapam cat mai repede de acest primar sovin !

de colonellul la 8 noiembrie 2015 - 13:06

Nu sunt in totalitate documentat…in sensul ca nu stiu in sarcina cui este administrarea cimitirului……….dar atita pot sa zic, ca, avind apartinatori..imormintati…am auzit ca trebuie sa se plateasca o anumita suma pt. rascumpararea…locului de veci….am luat legatura cu un domn ,care s-a recomandat ca fiind administratorul…mi-a spus si numele….nu-l mai retin…ca intradevar asa este ……fiind nevoie sa se plateasca suma de 300 ron…pt.. nu stiu citi ani…..nu am retinut exact,…….cred ca 20-25…..Intrebarea mea este daca solutia este corecta si unde merg banii……ca de restul ne ocupam noi apartinatorii……asa cum se poate constata la fata locului…..Poate imi raspunde redactia sau cineva mai in tema…….

Lasati un comentariu