Efectul protestului: Victor Ponta DEMISIONEAZĂ. Nu mai avem Guvern

• publicat la: 4 noiembrie 2015
Efectul protestului: Victor Ponta DEMISIONEAZĂ. Nu mai avem Guvern

Victor Ponta a anunțat miercuri dimineață că își depune mandatul de premier, după protestul masiv de marți seară din Capitală.

” Îmi depun mandatul de prim-ministru și implicit al Guvernului României. În anii în care am făcut politică am rezistat împotriva politicienilor, dar nu mă lupt cu oamenii. Vreau să spun că suferința legitimă nu trebuie să degenereze într-un joc politic sau de putere cu efecte imposibil de anticipat”, a declarat Victor Ponta la Guvern.

Victor Ponta a făcut anunțul după ce liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că premierul își va depune mandatul.

„Am avut astăzi de dimineață o discuție cu Victor Ponta, am discutat despre situația actuală, despre ce s-a întâmplat în zilele trecute și ce s-a întâmplat aseară. Noi ne-am asumat împreună niște principii la Congres, am stabilit atunci că producem o ruptură totală de trecut, care înseamnă și o ruptură totală de vechiul model de a face politică. Am stabilit că facem o politică pentru oameni și a face politică pentru oameni înseamnă că nu trebuie să fii surd sau orb atunci când oamenii își strigă nemulțumirea în stradă. Am înțeles că unii parteneri de-ai noștri nu doresc să își asume nicio responsabilitate și nu înțeleg că nu se mai poate face politică rupți de societate sau de ce cer oamenii. Dacă ei nu-și asumă, prim-ministrul a hotărât să își depună mandatul, pentru că nu se mai poate continua așa. O să avem o întâlnire în coaliție la ora 13,00 cu prim-ministrul să stabilim împreună care este calea de urmat”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului.

sursa cotidianul.ro

In cursul diminetii, Stelian Tanase scria  că „Orice regim se termină așa cum începe. Ne amintim că guvernul Ponta a fost instalat după protestele din 2012 care au trimis la gunoiul istoriei două guverne Boc și MRU. Este exact de ce se teme acum cel mai tare Ponta&Co – să fie răsturnat de mișcări de stradă. Îl asigur – așa va termina.” Mai curind decît mă așteptam Victor Ponta a trebuit să demisioneze în urma marilor proteste de aseară. De ce ti-e frică nu scapi.

Ponta a demisionat azi la 10,45 intr-o apariție publică din Palatul Victoria. România nu mai are guvern. Președintele Iohannis trebuie acum, consultîndu-se cu partidele, să identifice altă majoritate parlamentară și să găsească altă formulă de guvern. Scena politică se schimbă radical. Se încheie o perioadă istorică, începe alta.

Ponta a făcut greșeala pe cara o fac cei mai mulți politicieni – se cred eterni, infailibili. Cînd au ajuns la putere cred că timpul se oprește în loc. Dar lucrurile inevitabil se schimbă și roata istoriei, care i-a cocoțat sus, se întoarce și îi azvirle în scirnă.

Suntem deja intr-o situație cu totul nouă.

http://www.stelian-tanase.ro/

comentarii

de Horia Mărieș la 4 noiembrie 2015 - 13:13

Ponta, Piedona, Oprea, etc. au demisionat.

Pe când o demisie de onoare semnată Kovács Jenő?
Sau el n-are?
Onoare – bineínteles, ca semnáturá si stampilă mai are.

de Ing.silv.dr. Ionel LUPU la 4 noiembrie 2015 - 23:18

Ma pasioneqaza Parcul Dendrologic Karolyi din mijlocul orasului Carei ….. Dar ma ingrijoreaza apetitul Primarului din Carei pentru taierea plopilor de pe drumuri si a arborilor de pe strazi si din acest PARC DENDROLOGIC….. Acest Primar cu 4-5 gatere este o C A T A S T R O F A pentru CAREI !!!!!!!!! De cand ma ocup de parcuri si gradini este pentru prima data cand citesc faptul ca 15 plopi au fost inelati cu „drujba” la baza, pentru a se obtine avizul de taiere de la APM Satu Mare… Mare excrocherie !!!!!!!!! … Cum de il mai rabdati pe acest individ la Primarie ????????

de nenicu la 5 noiembrie 2015 - 20:29

sper ca dupa cretinul de Ponta sa urmeze cat de curind si acest tampit de primar Jeno !!!

Lasati un comentariu