WC-urile pline de rahat, bălţile şi noroaiele de pe străzi dar şi aleile de la cimitirul careian deranjează. Nu atât de mult încât să fie luate măsuri

• publicat la: 14 noiembrie 2015
WC-urile pline de rahat, bălţile şi noroaiele de pe străzi dar şi aleile de la cimitirul careian deranjează. Nu atât de mult încât să fie luate măsuri

Semnalările nostre constante despre situaţia în care se află unele locuri reprezentative ale municipiul Carei( gară,stadion, cimitir…) nu au determinat aşa cum poate v-aţi fi aşteptat acţiuni de remediere grabnică a lor ci , curios, acţiuni de atac la adresa Buletin de Carei, singurul portal de ştiri local  ce vine în sprijinul careianului contribuabil onest.

Retina  finului primarului Kovacs a fost deranjată de postările Buletin de Carei despre halul în care se  prezintă dotările exterioare ale stadionului municipal la data la care se desfăşura la Carei  cea  mai importantă competiţie de atletism din ţară după Campionatul Naţional, nu şi de condiţiile în care spotivii competitori au fost nevoiti să se decurce când au avut nevoi fiziologice. NICI măcar un rând nu a scris directorul cotidianului judeţean abonat la banii primăriei Carei despre această remarcabilă competiţie sportivă din Carei, Cupa 25 Octombrie la atletism. Nimeni nu se întreabă oare cum au reuşit inimoşii antrenori să se descurce cu cei 3 mii lei alocaţi de Primărie pentru o competiţie de  o asemenea anvergură, unde au concurat 441 elevi  din toată ţara, la  zeci de categorii, care apoi au fost recompensaţi cu premii şi medalii şi diplome?! Iar pentru o masă servită de 50 de persoane se alocă de către primărie …11.330 lei. Şi nu e un caz izolat.

Deranjul cel mare a venit de la faptul că ne-am permis să  prezentăm  starea dezastruoasă în care se află grupul sanitar, de fapt WC-ul stadionului Victoria Carei din oraşul cu un viceprimar fost fotbalist în persoana lui Keizer Ludovic.

De ce nu remediaţi situaţia domnilor dacă vă deranjează materialele noastre inspirate din crunta realitate ce se poate constata doar dacă te deplasezi la faţa locului?

Ce vă împiedică să amenajaţi un grup sanitar  la standarde  urbane mai întâi  şi apoi europene? In 7 ani de mandat la primăria Carei  nu s-a găsit nici o posibilitate de a amenja un WC extern în regie proprie, căci nu putem numi grup sanitar această construcţie!

Finul primarului Kovacs vrea să iasă în evidenţă  printr-un  articol legat de adresa Instituţiei Prefectului care nu a fost comunicată şi altei părţi a presei, bagatelizând importanţa , de fapt necesitatea amenajării unui grup sanitar pentru nevoile fiziologice a peste 440 de sportivi sosiţi la Carei pentru Cupa 25 Octombrie la atletism, aflată la a 45-a editie!

Orice oraş din România s-ar mândri cu o competiţie sportivă aflată la editia 45 , nu şi jurnaliştii din jurul primarului Kovacs . Nici măcar viceprimarul fost sportiv Keizer nu a  fost curios să urmărească  5 minute din desfăşurarea competiţiilor atletice de pe stadionul din subordinea sa.

In vizitele domniei sale din America şi Germania la care a făcut referire când susţinea comerţul cu hane second pe trotuatarele din jurul pieţei, aici sau aici, blocând chiar o arteră de circulaţie în acest scop, oare nu a intrat şi   pe un stadion  să observe   ce conditii le sunt oferite elevilor participanţi ?

Antrenorul din Ungaria, de la echipa sosită din Csenger a fost impresionat de amploarea competitiei  dar a afirmat că acum înţelege de ce sportivii talentaţi din Carei  migrează în alte părţi. Ei au susţinere în Ungaria pentru activităţile sportive  dar  nu au  parte de o asemena participare numeroasă iar noi  nu ştim să apreciem performanţa  si mai ales implicarea şi dăruirea unor  antrenori de elită, careieni, cum sunt profesorii Ioan Mărnean şi Florin Turcu!

Cine susţine sportul careian?

...”tot felul de poze cu wc-uri pline de rahat, bălţi şi noroaie de pe unele străzi şi chiar cu alei de cimitire”  fac parte din pesajul actual şi real careian  aici  pe care finul primarului Kovacs refuză  să îl remarce în paginile  portalului  Opinie de Carei  care…”este proprietatea mea personală, neavând asociaţi din umbră şi penumbră, iar politica editorială o stabilesc de unul singur”.  Nu vă chinuiţi să ştergeţi articolele care consemnează aceste afirmaţii pentru că le-am salvat …cum scrie la carte.

Cu alte cuvinte, careienii de rând nu intră în sfera de interes a unui fin jurnalist de primar cu reţinere pe salariu pentru datorii la bugetul de stat cum este primarul Kovacs. Cei vizaţi sunt doar  adversarii politici ai nănaşului nu şi colegii săi de formaţiune la care  preşedinte este domnul Kovacs. Curată  ipocrizie.

In tot acest timp, WC-urile ce deranjează au rămas în acelaşi stadiu de …pline rahat, la fel şi la blocul primăriei Carei.aici

La fel au rămas şi aleile cimitirului , mai ales cea din faţa singurei capele ortodoxe din oraş pentru care consilierul Ciută a iniţiat un proiect de hotărâre de reabilitare dar care nu a fost pus în practică de administratia UDMR a muncipiului Carei deşi a fost aprobat încă din vară. Poate acesta e şi motivul pentru care primarul Kovacs nu a dorit  ca românii să aibă un reprezentant în administraţia locală şi a ales un viceprimar tot de la UDMR.

Domnule primar Kovacs şi domnule viceprimar Keizer, dacă nu  reuşiţi să  amenajaţ sau renovaţi  un WC  standard la stadionul Victoria  sau  să menţineţi  condiţii decente de trai la blocul din Spatiul Locativ al primăriei Carei unde  locatarii plătesc chirie, vă rugăm să apelaţi la societatea civilă care e dispusă oricând  să vă ofere  o mână  de ajutor la amenajările respective, la fel cum  a făcut în cazul femeii de 68 de ani pe care am găsit-o dormind  sub cerul liber  pe ploile din octombrie.aici si aici .
Careienii sunt săritori şi înţelegători de felul lor, păcat că nu ştiţi să îi apreciaţi la adevărata lor valoare.

Daniela Ciută,

Unul dintre careienii  contribuabili deranjat de  aspectul deplorabil al oraşului din imediata vecinătate a centrului oraşului: stadion,  cimitir, gară, bloc din spatele Teatrului şi Bibliotecii Municipale.

comentarii

de Horia Mărieș la 14 noiembrie 2015 - 16:49

Într-un articol publicat acum patru ore, în care se laudă că ar fi la fel de neprihănit ca și Sfântul José Calasanz, cel numit pe latina ungurească Kalazancius Szent József , iar uzual Josephus a Matre Dei (4 sept. 1557- 25. aug. 1648.), întemeietorul oridinului piariștilor, sasul cel născut în Carei alăruri de haznale ca și cel mai harnic jurnalist pupincurist al primașului, imi face deosebita cinste și onoare să mă citeze de câteva ori, publicând copii ecran ale comentariilor mele mai vechi si care probabil că l-au atins la exact în plex, care nu-i convin, care nu-l lasă să doarmă liniștit după beție, care nu-i dau pace.

Sunt flatat că m-a citat intr-un articol in care el se confruntă cu liberalii, în care face pe mironosița cea mai sfântă din Careii cei Mari de parcă nici usturoi n-a mâncat și nici gura nu i-ar duhni, în care vorbește nonșalant decelegant de WC-uri și de rahat, dar individul a greșit fiindcă m-a citat incomplet. Il informez pe această cale că m-a citat degeabă, mi-a făcut reclamă gratuită, adică de-a moaca diindcă eu sunt un apolitic convins, ba chiar mai și sictiresc cel puțin zilnic toate marile și băsinoasele partide (cu cuvântul „bășinos” l-am copiat pe sas) mai ales pesedeul azi al lui Dragnea și Govorică, udemrereul, pedeleul, pe alde ăia ai lui Tăriceanu și Ștef, DD-DD-ul, etc.

Îl completez aici pe sas cu un alt comentariu ceva mai vechi de al meu publicat sub un articol care a apărut in BdeC in ziua de 26 octombrie 2015 tot pe tema Stadion din Carei. Este la fel de actual.

A uitat să publice comentariul meu care era extrem de calomniator și injurios pentru el, referitor la mizeria inimaginabilă de stadion careian numit probabil tot Victoria (construirii socialismulu) și administrat de marele și inegalabilul gospodar demn de înscris în Guinness Book, de nașul lui primașul. Cu scuzele de rigoare, fiindcă aș putea să-l deranjez și să-l supăr din nou pe sasul măzgălitor de opinii cateiene și care este și un mare mahăr de Sătmar fiindcă „autosesizează” mai nou, atât sula cât șinprefectura, i-l reamintesc cu foarte mare drag in prag:

„de Horia Mărieș la 27 October 2015 – 11:02
Propun ca in găurile din pozele no. 1 si no. 16 să fie băgați adânc cu gura și cu nasul, primașul și adjunctul lui.
Și să fie ținuti acolo o săptămână fiindcă au ce mânca și încă din belșug.
Pe urmă să le ia locul cei trei jurnaliști ai grófului, cei ce cosmetizează mincinos imaginile din Önkormányzat, până se satură și ei.”

Cred că a legtisztelteb szász barátunk nu s-a prins că in ultima propoziție era vorba și de el.
Se mai intâmplă ca unora cu neoronii „obosiți” și amețiți mereu de alcool să nu le meargă de loc mintea.

de saiba la 14 noiembrie 2015 - 23:48

ce slujitor marsav si sugator de toc al danielei esti mai senil pensionar penelistoid. rusine. impreuna cu sotii liberali care isi duc traiul regesc din banii publici fara sa faca nimic pentru carei de ani de zile doar propaganda liberala de 2 lei, mergeti si cnsiliati oltenii de unde a venit expertul ilie. ca acolo e liber la hotii, aici sunt oameni de isprava, nu ciute dgegoase si pensionari puturosi propagandisti. in sud si doamna daniela ar prinde mai usor tiganusi carora sa le dea 50 roni ca in 2012 la alegerile pentru primas. pozele vorbesc, amintirile raman.

de Horia Mărieș la 15 noiembrie 2015 - 01:44

Băi @șaibă găurită-n creier, n-ai vrea tu să ne pupi în fund?
Iți stăm oricând la dispoziție: toți „oltenii”, toți „bucureștenii” (aproape 3 milioane), toți „sudiștii”, toți „țigănușii”.
Adică toți cei care abia așteaptă să-ți „aia” ție, sasului și tuturor oamenilor „de ispravă” care sunt ca dumneata, morții mă-tii drept in tur. Jigodie lașă si anonimă, cretin mizerabil, neșcolit și incult! Ia–ți tăticu repede pastilele, bagă-te din nou in cămașa de forță din care abia ai scăpat. Parcă ai fi Don Tiberio. Sau te pomenești că ești chiar el?

de vector la 15 noiembrie 2015 - 04:19

mare suparare la gaska primara si viceprimara ca le suna ceasul darii de socoteala pentru mesele servite de sute de milioane din banii primariei la firmele consilierului pous si pentru flori cumparate de primarie de la vecinul zoli consilierul de pe caplenilor….ce cauta masinba cantinei sociale in fata pe caplenilor joi la ora 16 si de ce descarca mancare si bautura soferul cu jeno cu clopu in curtea de la nr10 ???

de vector la 15 noiembrie 2015 - 04:22

aveti invidie pe ciuta consilierul ca nu il puteti prinde la santaj cu nimic si nici nu umbla la baute cu voi ca sa jucati apoi cu el bambiliciu ca si cu nanasu de la vaci. domnule ciuta tot respectul!

de Horia Mărieș la 15 noiembrie 2015 - 06:47

@vector

Fiindcă acolo locuiește primașul in gazdă la nepoțelul lui, care este apropritar.

de Horia Mărieș la 15 noiembrie 2015 - 08:52

Fiindcă tot își face reclamă prietenul noatru sas folosindu-se de numele si de comentariile mele (fără să-mi ceară acceptul in prealabil) în articolele lui pestilențiale de pe pagina de „Opinii” a blogului personal al cică (sic!) „Unui careian informat care nu poate fi manevrat”, îl recompensez și eu la rândul meu, reamintindu-i un alt comentariu de-al meu ceva mai vechi ce merita, zic eu, să fie citat in „opera” dânsului cea plângăcioasă și mincinoasă intitulată „Confruntându-mă cu liberalii, am devenit exact ca şi ei”.

Individul se face că plouă și se face că uită, ca unul atins grav în moalele capului de neamțul Alzheimer, de cele cca. 22 alte magării și scârnăvii incalificabile pe care le-a scris recent, incepand cu data de 25 septembrie a.c., pe pagina numită „Pamflete”, cu sfidarea oricăror reguli impuse de un minimal și elementar bun simț, dar mai ales ale celor consființite în „Codul deontologic al jurnalistului, elaborat de Convenția Organizațiilor de Media, la Sinaia, în 9-11 iulie 2004, cod deontologic ce este parte integrantă a Statutului Jurnalistului”.
Acum s-a găsit individul să-și facă „mea culpa, mea maxima culpa”.
Să-l mai creadă cuțu, că eu unul nu-l mai cred în vecii vecilor! Amen.

Dar mai știi, poate că dânsul, un mare boss media și director de Gazetă, nici nu se consideră jurnalist, fiindcă oricum el n-are nici un fel de studii superioare in domeniu, nici măcar unele de sămânță și poate că dânsul se consideră, cum este și normal de fapt, mereu iresponsabil, fiindcă măzgălește pe un blog personal, adică privat, adica al unei persoane înfundate mereu in privată. [PRIVÁTĂ s. v. closet, toaletă, vece (WC). Sursa: Sinonime (2002)]

Spicuiesc dintr-un comentariu mai vechi de al mereu aflat la subsolul articolului „Primăria Carei atacă contribuabilii incomozi pe pagina oficială a primăriei Carei”, publicat la: 26 February 2015 în BdeC. Il consider încă actual și bun de adus mereu în atenția opiniei publice careiene, cea setoasă de adevăruri ce sunt numai de interes public, dar care sunt spuse pe șleau.
Restul cititorilor, ca alde @șaibă, cei care nu se incadrează în această categorie, sunt rugați respectuos să treacă peste, să ignore pur și simplu acest comentariu, ca și cum el nici nu ar fi fost publicat.

Reamintesc sasului și cu această ocazie, adică unuia care se pare că nu le prea le are cu sportul ăla numit „cititul”bși doar le „potrivește”, poate că ține la proști, că Articolul 10 CEDO nu protejează doar conținutul ideilor și al informațiilor, ci și forma in care sunt exprimate (De Haes & Gijels vs. Belgia, Hotârârea din 24.02.1997, cererea nr. 19983/92 – CEDO).

Până și in Codul deontologic al jurnalistului, elaborat de Convenția Organizațiilor de Media, la Sinaia, în 9-11 iulie 2004, cod deontologic ce este parte integrantă a Statutului Jurnalistului, la art. 1.5 se mentionează, citez: „Publicul are dreptul să cunoască nu numai informațiile și ideile primite favorabil, sau cu indiferență, sau considerate inofensive dar și pe acelea care ofensează, șochează, sau deranjează”. Bagă matale bine în căpățână chestia asta, neamule! Mulțumesc respectuos si cu anticipație pentru atenția acordată și pentru întelegere.

(Mai jos sunt doar unele fragmente din comentariul citat).

Horia Mărieș la 26 February 2015 – 08:02

„Primașul este un individ atât de incult încât este lipsit până și de discurs, de un speach cât de cât logic și coerent. Nu este în stare să lege două vorbe inteligibile una de alta. E un bâlbâit sadea. Reminescență rămasă necorectată încă din anii petrecuți de el la școala de tâmplari, unde s-a ocupat probabil mai mult de rindea decât de litere și de compuneri.

Și-a dat seama totuși că este posesorul acestui defect major și că trebuie să ia măsuri în consecință.Și-a dat seama până și el că cu ethos-ul, pathos-ul și cu logos-ul lui de cea mai proastă calitate, se va face de tot rahatul până și în politichia udemeristă.bȘi-a dat seama că are mare nevoie de niște propagandiști fideli.Chestia asta o știe f. bine de pe vremea membranatului în PCR, partid care l-a parașutat în Carei prin anul lui 1988. Mai bine ar fi fost dacă nu i se deschidea parașuta.

În prima etapă, l-a angajat pe post de frecangiu la Primăria Carei, pe ștefangheorghistul Boros Ernö. Ne-am lămurit deja de mai multă vreme că acest specimen nu aduce nici un fel de aport vizibil ca angajat al primăriei, dovadă fiind faptul că nici nu este văzut și nici nu este cunoscut de nimeni pe acolo. Zace și clocește texte mereu șovine în sediul local al UDMR, pe undeva pe la etajul doi și le publică pe hârtia igienică infectă ce apare săptămânal, distribuită tot de el cu mașinuța perso prin satele din jur. Salariul și-l ia, evident, de la Primăria Carei, deci de fapt și de drept pe Boros îl mențin în viață, ca să nu moară de foame ca un maidanez, tot contribuabilii careieni. Luând în considerare faptul că azi, menținerea pe piață a unui ziar tipărit este din ce în ce mai problematică, se pune în mod logic întrebarea referitoare la proveniența surselor de finanțare, mai mult sau mai puțin cinstite și transparente ale fițuicii administrate de consilierul local și în același timp secretarul org. locale UDMR, numita Vénig Gabriella, cea care s-a opus fățiș în ședința din 24.02.15 amplasării bustului poetului Mihai Eminescu în orașul Carei. De unde se sifonează banii necesari finanțării săptămânalului tipărit: de la UDMR, de la guvernul maghiar, din bugetul Primăriei Carei, din banii negri obținuți prin închiierea spațiilor de cazare tinerilor amorezi locali de către Asociația Equus? Nu se știe încă precis. Dar “organele” care vor fi interesate, vor putea afla. Ăsta este un lucru cert. Ce știm însă noi în ziua de azi și acesta este un aspect pentru care-l compătimim sincer pe numitul Boros Erno, este faptul că acest individ insipid se autodescrie mai nou ca fiind un persecutat, o victimă inocentă: “Ennek az ujsagnak a foszerkestojet politikai rendorsegi modszerekel igyeznek lejaratni, elhallgatatni.”. Ca să vezi și să nu crezi! Ce rău a mai ajuns săracul, cel zis și a csoro, el despre care se știe în mod cert că pe post de besugó s-a aflat mereu în relații excelente cu Secu!

In a doua etapă primașul mustăcios dar imberb și l-a făcut fin pe numitul Szasz Lorand, ajuns, numai el știe cum, redactor șef al gazetei aflate în proprietatea penalului psd-ist wecepreședintele CJ SM. Asta, după ce o vreme a fost hrănit, după ce a câstigat o pâine albă și pe la BdeC precum și după ce și-a luat în freză o găleată plină cu balegă de cal de la distinsul și intelectualul domn Veress. De pe postul de fin, ajutat de stipendiile plătite pe post de “publicitate” ziarului la care este redactor șef de către fraierii de la Primăria Carei, din banii contribuabililor careieni, mereu datornicul și bețivanul mai sus numit (așa sună caracterizările nude pe care i le fac ceilalți jurnaliști sătmăreni), își aduce și el mereu obolul, des dacă nu zilnic, prin diverse șopârle, minciuni tendențioase, care sunt publicate în paginile gazetei sătmărene, la preamârirea, lăudarea, pupatului dosului nășicului. Deh, asta este o afacere de famiglie, nu ne băgăm.

Nemulțumit probabil de slabele performanțe propagandistice ale lui Boros și ale lui Szasz, primașul a decis că trebuie să-și mărească trupa de pupincuriști adulatori. L-a angajat, nu se știe încă prea bine cum, pe tânărul jurnalist și locuitor căplenian Megyeri Tamas Robert. Un tip talentat de altfel, mult mai spălat și mult mai spilcuit decât țărănoiul lui de primaș-stăpân, având și niscaiva studii făcute pe la celebra, pe plan mondial, facultate de juralistică de doi anișori din Oradea (probabil o nouă academie de jurnalism stefangheorghistă). Un tip care pare a fi OK. Acesta, incă de pe vremea in care a scria numai la ziarul online ce poartă numele maghiar al Careiului, i-a mai cântat niscaiva ode, plătite pe sub mână sau nu, fiindcă de acest aspect nu suntem de fel siguri, primașului udemerist. Scrierile lui MTR aveau totuși un tonus și un iz ceva mai obiectiv decat osanalele și șovinismele vădite scrise de Boros si de Szasz, lucru care ne-a făcut să-l avem in vedere pe MTR ca pe o viitoare tânără speranță a jurmalismului careian. Recent insă s-a întâmplat ceva. Nu știm amănunte, doar le intuim. Primul semnal a fost dat de un anunț apărut in ziarul online, in sensul că se căuta, spre angajare, un redactor. Atunci am realizat că MTR vrea să plece de la ziar. Voia să-și caute o slujbă mai bănoasă. S-a încercat probabil angajarea dânsului ca ospătar șef la Cafeneua Culturală, SRL-ul fantomă creat de primaș sub umbrela Primăriei Carei. Angajarea lui MTR pe acest post, în această sinecură, a eșuat. Nu cunosc amănunte și nici nu mă interesează. Treaba lor. In schimb, imediat după aceea, MTR a apărut pe piață ca administrator al site-ului oficial al Primăriei Carei și a creat două pagini pe facebook, una în română și alta in maghiară, dedicate tot Primăriei Carei. Nu mă ascund după degete. Initial am apreciat ca fiind pozitivă această solutie. Era imperios necesară refacerea mizeriei de nedescris care era site-ul oficial al Primăriei Municipiului Carei. Iar MTR era o soluție. De notat că s-a și făcut deja ceva bun pe acolo, dar MTR mai are foarte mult de lucru. Chestia asta o stie in mod cert și dânsul, fiindcă de prost, nu-i prost.

Pe lângă trio-ul deja amintit, format din Boros, Szasz si Megyeri, primașul Kovacs se bucură, din când în când și de pupincurismele și de relatările favorabile, interesate (plătite) sau nu, ale unor doamne-domnișoare jurnaliste, fiind de amintit aici doar așa numitele Tőtős Tímea, cea care scrie pe la Friss Ujsag precum și Laczko Eva, cea care scrie pe la IZSM.

Cele de mai sus sunt doar constările mele, spectatorul aflat la distanță, la balcon. Pot fi contrazis dacă am gresit cu ceva, dacă am dezinformat in vreun fel, eu nu mă supăr. Doar să nu fiu înjurat murdar fiindcă atunci mă supăr. Nimic de zis, l-a dus mintea, aia foarte puțină pe care o are, pe primașul Kovacs!bSi-a construit o echipa propagandistică devotată si puternică, redutabilă, formată in permanență din 3-5 membri.

In fond și la urma urmei, este dreptul lui.
Dacă el nu știe să vorbească, dacă el nu știe să se exprime, dacă el n-are niciodată argumente, este și asta o soluție: să-i plătească bine pe alții care să facă toate treburile murdare în locul lui. Este dreptul lui, fiindcă trăim în democrație. Parcă n-aș avea chiar nimic să-i reproșez. Cu două excepții:

– Prima este că folosește cu nerușinare și ca un hoțoman nemernic banii contribuabililor careieni pentru finanțarea underground a “echipei de propagandă” private descrisă mai sus.

– A doua este că indivizii care alcătuiesc “echipa de propagandă” sunt niște șovini sadea și fără leac, exact după chipul și după asemănarea stăpânului lor, primașul Kovács Jenö.

Toate ca toate, dar aceste două excepții eu unul nu pot să le înghit și nici nu o să le tolerez vreodată.

Atât timp cât cele două excepții vor mai exista, indivizii aceștia vor avea de-a face și cu mine fiindcă voi combate, atât cât voi putea, pe aici pe la comentariile de la BdeC, împotriva lor.

Promit.”

P.S. Eu unul mă țin intotdeauna de cuvânt fiindcă eu sunt atåt nativ și cåt și crescut în mediu ardelean, eu nu sunt nici „sudist”, nici „oltean”, nici „bucureștean”, așa cum – fără nici un spor de altfel – incearcă să insinueze, pentru ca să mă jignească mereu, o nulitate abjectă de jurnalist sas neșcolit.

de szoaibabaszom la 15 noiembrie 2015 - 15:34

exista uscaturi si printre ardeleni, din pacate.
inginerii fara sa fi profesat vreodata in inginerie dar care se intituleaza de fiecare data „ing. Daniela Ciuta”, iar daca totusi lipseste ing, pai compenseaza altundeva unde scrie de 10 ori ing, fac propaganda penelista zi de zi de zi ca aspenterul.
senilul suprem al acestui site politic incepe sa injure in dreapta si in stanga, nevenindu-i a crede ca exista careieni simpli care sunt scarbiti, mahniti si indurerati ca exista specimene ca sotii ciute si marie shoria.
va doare adevarul, sunt un careian simplu. nu sunt sas sau mai stiu eu cine credeti ca as fi. careienii simpli care sunt contrariati de modul abject prin care buletin de pnl vrea sa isi informeze locuitorii careieni sunt oprimati si injurati pe acest site de niste injineri obscuri formati de educatia comunista, aia in care te faceai ca lucrezi. este simplu, doamna si domnii injineri penelisti nu au nici o zi adevarata de injinerie pe cartea de munca, pentru ca ei dormeau in post cand lucrau.
sudistul ciute a adus cu el cearta si scandalul tipic zonei din care provine, insa asta nu inseamna ca toti oltenii sunt asa. sunt multi oameni de omenie acolo. insa majoritatea din pacate..
iar prima doamna uselista daniela, careianca din mana si bunica, asa cum se mandreste, este o ultima loaza capitalista care traieste din bani publici nefacand absolut nimic toata ziua. rusinica, de la un careian simplu care stie, spre deosebire de voi, ce inseamna sa lucrezi, nu sa stai in consiliul local sau pe buletindepnl si sa o dai inainte cu propaganda bolsevica a partidului.
mai bine sa explice domnii si doamna injinera de ce PNL si PSD au cei mai multi condamnati de DNA, si cei mai multi puscariabili, ca sa stim si noi de ce sa ii votam! ciuta, vine DNA si iti va vedea firmele alea neprihanite, stai calm, nu te crede boss ca nu esti. DNA< se aude? ciute sta pe firme cu curul si voi nu va sesizati sa il verificati? pai de ce?

de Alex. la 15 noiembrie 2015 - 16:30

Numai omul nepunticios injura,ataca,calomnizeaza si se leaga de orice ce nu-i convine.Incitarea la ura interetnica in lumea de azi este deja depasita,numai cei retardati o mai practica.
Sunt multe familii mixte care traiesc in liniste si pace,nu au vor ca familiile lor sa fie destramate de niste instigatori,numai ca sa faca de plac anumitori
persoane.

de Horia Mărieș la 15 noiembrie 2015 - 20:32

@szoaibabaszom la 15 November 2015 – 15:34

Nu ar trebui să vă răspund, ar trebui să va ignor, fiindcă unui anonim laș nu se face să-i răspunzi, nu se plătie să-ți pierzi vremea cu el, niciodată nu știi cu cine combați, cu cine discuți in contradictoriu, iar pe un invizibil (fantomă) n-o să niciodată de unde să (o) îl apuci.
Anonimii lași, detractorii, calomniatorii fără identitate declarară sunt în general indivizi total lipsiți de caracter, cu care nu este bine să ai de-a face. Exact așa erau si informatorii anonimi ai fostei securități, asta fiindcă tot amintiți vag în comentariul dvs de apusele vremuri comuniste.

Sper ca totuși dvs sunteți o excepție de la regula enunțată mai sus dar fiindcă prin nominalizarea mea in textul dvs., este de presupus că măcar o mică parte din alegațiile pe care le înșiruiți mai sus îmi sunt destinate, vă scriu totuși câteva rânduri pentru ca să punem lucrurile la punct și pentru ca să nu vă simțiți neglijat. Nu rămân niciodată dator nimănui.

Cu prima dvs propozitie sunt de acord, fiindcă „nu există pădure fără uscături”.

Banuiesc că la mine v-ați referit prin drăgălașul dvs apelativul „senilul suprem al acestui site politic”, care înjură în dreapta și în stânga.
Exprimarea dvs este puțin cam vagă, nu are nici o bază factuală, dar apelativul de „senil” este totuși in mod cert o injurie scrisă la adresa mea. Nu vă răspund, așa cum ar fi cazul, cu o altă injurie, care să reflecte măsura indignării mele pentru provocarea dvs gratuită.

Vă spun doar că dacă nu v-ați ascunde după un alias, dacă aș ști sigur cine sunteți și dacă v-aș și intâlni cândva, pe undeva, față în față, v-aș răspunde la această injurie doa cu o flegmă scuipată drept între ochii dvs. iar apoi mi-aș face și puțin timp pentru ca să vă și explic de ce ați incasat-o. Nu meritați nimic mai mult.
E clar?

La restul neghiobiilor si mizeriilor pe care le-ați scris în comentariul dvs de mai sus, este cazul să vă răspundă, așa cum vor considera dãnșii de cuviință, cei cărora le reproșați tot ce le reproșati pe acolo.
Este dreptul dânșilor la replică, este dreptul dãnșilor de liberă exprimare a opiniilor, eu nu sunt avocat de meserie și in consecință nu pot fi nici avocatul dânșilor.
Sunt majori, vaccinati, responsabili, pot lua atitudine, pot decide singuri tot ce au de făcut.

de @panacand la 15 noiembrie 2015 - 22:02

Oi fi tu vrun codruletz ?

de @panacand la 15 noiembrie 2015 - 22:06

Somnul ratiunii naste monstrii, somnul natiunii naste moarte.

de Simion la 15 noiembrie 2015 - 22:08

si eu sunt de acord cu Alex. mai ales ca fac parte din familie mixta si nu inteleg de ce primarii incita la urta interetnica si trateaza diferit careienii!
cui foloseste interzicerea de consilierii udmr a punerii bustului lui Eminescu in Carei sau al lui Bratianu? cui foloseste scandalul interzicerii punerii bustului regelui Ferdinand in parcurile orasului?
ce primar e cel care este mereu impotriva activitatilor culturale ale Astra??? eu am fost la augustfest la sezatoare impreuna cu familia mixta a mea si chiar ne-a placut ce am vazut!
bine spus Alex.

de nelu la 15 noiembrie 2015 - 22:10

comentariile pot spune orice dar raman pozele cu wcul de la stadion ce ne face de rusine ca si oras si raman drumurile neasfaltate si drmul din fata capelei ortodxe din cimitir.

de careian la 16 noiembrie 2015 - 00:01

Domnule Ciuta va multumim ca incercati sa aduceti normalitatea in oras si va respectam pentru ca nu sunteti interesat de sifonarea banului public!
stim ca aleile din cimitir nu se fac pentru ca propunerea vine de la libwralii pe care jeno ii injura la orice moemnt si la oricine vorbeste cu el!
va sustinem si va dorim sa ramaneti la fel ca si pana acum alaturi de careienii de rand nu de cei care doar la buzunarul lor se gandesc!!!!

de observator la 16 noiembrie 2015 - 12:16

Daca sunt atatea neregurile atuncea de ce nu puneti mana ca sa reparati la ele cei de la pnl?Sau daka voi ai conduce orasule atuncea tot ar fi putut face la timp scurt?Cate bani ai adus familia ciuta la acest oras?

de adevarul la 16 noiembrie 2015 - 15:35

familia ciuta a adus foarte multi bani la oras prin faptul ca a platit taxele si impozitele asa cum nu a platit kovacs jeno primarul!
sa faceti socoteala cati bani a dat la oras familia ciuta si cati bani a dat la oras kovacs jeno sau keizer ludovic viceprimarul fotbalist care in 7 ani nu a fost in stare sa aranjeze wc ul de la stadion si arata la fel cu valoarea lui.

de Pavel la 16 noiembrie 2015 - 19:29

@ Horia Maries
Fac pariu ca „szoaibabaszom” este pistolara cu Alice.
Doar ma intreb cum poate cineva din fost director agricultor sa ajunga un jeg cu limbaj suburban. Am o vaga presimtire ca lingand la varful taricinistilor careieni a uitat cine este ea si care e parcursul ei spre varful agricultorilor. Se poate insirui si ea langa restul tradatorilor ce din interes au schimbat partidul: Pausan, Mocanu, Pinter, Stef, Macec, Silaghi, Nica… si cam atat.
Ghinionist PNLul asta sa gaseasca tradatori de varf! Petcu, fost candidat la primarie, Kaizer, fost candidat la primarie sau Macec, fost candidat la primarie.
Vezi cum îi poarta interesul de la un partid la altul. Cum puteti fi atat de jenanti?

de Horia Mărieș la 16 noiembrie 2015 - 20:45

@Pavel

Sper să nu vă fac nici un fel de necazuri pe meleagurile careiene, să nu vă compromit în nici un fel, dacă o sâ vă declar că sunt intru totul de acord cu cele scrise de dvs. în comentariul de mai sus, cel de la ora 19:29.

de careian la 16 noiembrie 2015 - 21:00

Daniela Ciuta profeseaza in fiecare zi ca si inginer dar mai ales din 1991 de cand a infiintat o societate de productie de discuri abrazive ce nu putea fi infiintata de o agronoama sau de o zootehnista care ia sotii altora de pe legheleu.
Din lipsa de posibilitati de a face activitati de orice fel, atacati persoane ocupate cu organizari constante!
Rau va roade invidia ca nu puteti ajunge la nivelul lui Daniela Ciuta inginer fabricant de abrazive si organizator de activitati culturale careiene. Faceti si voi ce face ea si apoi vorbiti. Scrieti si voi ce scrie ea si apoi vedeti ce timp va mai ramane sa fabricati si discutri si sa mai faceti si adunari culturale.
A fost singura care a mers la Mangalia cu o sezatoare de 30 de persoane si a fost invitata si la Academia romana ca nu stiu cati se pot lauda din judet ca au fost invitati peacolo.
Puneti mana si lucrati si faceti si voi ce face ea.Mare deranj articolele unde pune documentele ca dovada a jafului din primarie!

Lasati un comentariu