Câți alegători careieni sunt înscriși în Registrul electoral

• publicat la: 3 decembrie 2015
Câți alegători careieni sunt înscriși în Registrul electoral

Numărul de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral până la data de 3 decembrie este de 18.282.648, transmite Autoritatea Electorală Permanentă, cu 10.059 mai mulți față de informarea anterioară de pe 5 noiembrie, conform b1TV.

Diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia și a unui import de date programat de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerul Afacerilor Interne”, se arată într-un comunicat AEP.

Registrul electoral este un sistem informatic naţional de înregistrare şi actualizare a datelor de identificare a cetăţenilor români cu drept de vot şi a informaţiilor privind arondarea acestora la secţiile de votare.

Persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziţie, conform legii, noteaza cotidianul.ro.

Ce te faci însă dacă ai un primar care este interesat să  promoveze o situaţie ce nu concordă cu realitatea? De dragul păstrării funcţiei, desigur….pentru continuarea eşalonării datoriei la buget pe parcursul  zecilor de ani….Este cazul municipiului Carei, unde  populaţia totală este de 21.112 locuitori  iar listele electorale conţin …21.158 careieni cu drept de vot!

La alegerile din 9 decembrie 2012, deci la 1 an de la recensământ, pe listele de control trimise de BEJ , municipiul Carei figura cu  o populaţie de 24.799 locuitori din care 21.158 cu drept de vot. Iar persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul Electoral sunt…primarii sau persoanele desemnate de aceştia. Urmăriţi tabelul AICI.

În aceste condiţii, votanţii careieni sunt numeric mai mulţi decât toată populaţia municipiului, inclusiv segmentul 0-18 ani ce nu are drept de vot!

Curat-murdar, mon cher!  cum ar spune memorabilul  Caragiale.

redactia

comentarii

de rety la 4 decembrie 2015 - 08:04

Dna-u să facă curățenie la primarie

de Arnold la 5 decembrie 2015 - 21:15

asa sigur ca castiga jeno daca pune cateva mii de voturi in plus….daca e sa joaca cinstit iara face 600 de voturi luate de la cine a angajat prin prumirie si la cine a dat locuinte din spatiile orasului.
furt pe fata!

de ianculestiul la 6 decembrie 2015 - 22:41

prefectura nu are nimic de spus?
cand se face schimbarea de prefect?

Lasati un comentariu