Festival de Datini la Negreşti Oaş

• publicat la: 26 decembrie 2015
Festival de Datini la Negreşti Oaş

Orașul Negrești-Oaș va găzdui în zilele de 26 și 27 decembrie, cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă. Manifestarea cultural-artistică este organizată de Primăria și Consiliul local Negrești-Oaș, Casa Orășenească de Cultură din oraș, Muzeul Țării Oașului, în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

Prin Festivalul Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă, organizatorii și-au propus să crească gradul de implicare a copiilor/tinerilor, și nu numai, în activități privind păstrarea și conservarea tradiției populare și, totodată, să încerce o promovare „altfel” a acestor tradiții, a potențialului turistic al zonei, contribuind astfel și la îmbunătățirea imaginii de țară și la creșterea atractivității turistice.

În anul 2013, ediția a XVI-a a festivalului a fost organizată în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Turism, a căpătat plus valoare și a crescut în calitate. Și în acest an, Festivalul Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă de la Negrești-Oaș, se află pe lista evenimentelor promovate de Autoritatea Nașională pentru Turism.

În continuare vă prezentăm programul festivalului:

Sâmbătă, 26 decembrie 2015:

Sosirea invitaților/grupurilor de colindători din Ucraina și Republica Moldova

Dezbatere pe tema „Sărbătorile de iarnă la românii de pretutindeni”

Duminică, 27 decembrie 2015:

Ora 10.00 – sosirea invitaților/grupurilor de colindători
Ora 11.00 – participarea la sfânta liturghie (opțional)
Ora 12.10 – 12.30 – Parada colindătorilor (de la catedrală/primărie – str. Victoriei – spre Muzeul în aer liber al Țării Oașului – str. Livezilor)

La Muzeul în aer liber al Țării Oașului:

Ora 12.30 – Deschiderea oficială a festivalului, decernarea titlului „Cetățean de onoare al orașului Negrești-Oaș” Floarei Finta – Tezaur Uman Viu
Ora 13.00 – 14.30: Festivalul concurs al Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă – prezentarea momentelor artistice

La locul de servire a mesei

Ora 14.00 – 15.30 – servirea mesei
Ora 15.30 – Premierea tuturor formațiilor participante.

Lasati un comentariu