Foc de artificii înainte de Revelion. Finul primarului Kovacs,traficant de influenţă împreună cu Govor Mircea în referatul DNA

• publicat la: 19 decembrie 2015
Foc de artificii înainte de Revelion. Finul primarului Kovacs,traficant de influenţă împreună cu Govor Mircea în referatul DNA

Mult iubitul fin al primarului Kovacs Eugen, cel care a importat la Carei stilul gazetăresc pestilenţial şi linşajul mediatic în folosul unui grup de interes practicat ani la rând în peisajul mediatic sătmărean, apare cu nume şi prenume în  Referatul întocmit de DNA, prin care procurorii au cerut arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui Mircea Govor, vicepreşedintele CJ Satu Mare. Cu alte cuvinte, spicuim din referat….Traficanţi de influenţă: Govor Mircea şi Szasz Lorand (redactor-şef Gazeta de Nord-Vest) , şantaj la un avocat din Baroul Satu Mare, în interesul unei firme; Beneficiar: Mirel Vlas şi firma Tehnic Asist….

Potrivit celor mentionate de adevarul.ro,  arsenalul baronului social-democrat a variat de la trafic de influenţă la şantaj şi ameninţare, cu o capacitate de a avea influenţă, de la nivel de Satu Mare, până pe coridoarele cele mai obscure ale puterii din Bucureşti.

Stilul  inconfundabil al numitului   Szasz Lorand a fost aplicat nu numai în cazul menţionat în referatul DNA. Careienii ştiu de ce.  Nu a scăpat nici măcar comandantul Poliţiei Municipale Carei, Radu Chiş, de pana şantajistă  a  jurnalistului mercenar şi nici fostul director al centrului Alexandru, Gheorghe Pop, faptele de care a fost acuzat neputând fi dovedite nici până la ora actuală, cu toată influenţa politică a  conducerii instituţiilor care au contribuit la debarcarea sa .

În lipsă de orice probe pentru a-l  acuza de ceva anume pe consilierul  Ciută, a purces la un adevărat linşaj mediatic la adresa  Buletin de Carei şi ASTRA Carei. În tot  acest timp, sume însemnate se scurgeau din primăria mun.Carei către   firma Media Total pentru publicitate.  Finul primarului Kovacs, a semnat cu primăria Carei un contract de prestări servicii, 6777 din 21 mai 2015, pentru ca apoi să îl rezilieze, în 11 septembrie 2015, după semnalările noastre. Aici si aici.Cotidianul judeţean  unde este director a adus mereu critici liberalilor careieni, adversarii politici ai naşului său Kovacs  Eugen, oferind informaţii  deformate despre  votul acestora în CL, unul din exemple fiind votul pentru acordarea salariilor medicilor înainte de sărbătorile pascale.

Nici un cuvânt despre interpelarea consilierului Ciută privind …dispariţia sumei de 3,3 milioane de lei din lotul celor 7,3 milioane lei contractaţi prin credit de la BCR Carei. Nici despre  lipsa însemnelor statului din sala de şedinţe a CL la 7 luni de  la inaugurare, nici despre inexistenţa postării Declaraţiilor de Avere a funcţionarilor publici pe  site-ul primăriei Carei înainte de semnalările Buletin de Carei, nici  despre angajările pe criterii politice sau despre prăduirea banului public de către administraţia careiană condusă de naşul său de cununie.Despre amplasarea ilegală a bustului regelui Ferdinand tot de către naşul său primar nici un cuvânt!  Nici despre refuzul naşului primar de a amplasa bustul Suveranului României în vreunul din parcurile oraşului nostru, al tuturor.

Pe bani careienilor pana şantajistă a finului ridica ode şi osanale nănaşului primar şi camarilei acestuia.

Totul în oraş era prezentat  în roz bombon, în timp ce locuinţele sociale recent  inaugurate s-au împărţit unor profesori sau angajaţi ai primăriei Carei sau rudelor angajaţilor din primăria Carei sau…În timp ce Primăria condusă de naşul Kovacs achiziţionează doi cai de rasă cu aproape 40 mii lei iar  călugăriţele greco-catolice nu beneficiază de nici un sprijin în munca lor de la centrul de zi pentru elevi din familii nevoiaşe din Carei!

Cum de a scăpat de pana lui strâmbă ce-i drept,  faptul că primarul Kovacs afirmă că  Fac capelă numai dacă cer consilierii PSD...  la şedinţa CL din data de 3 decembrie 2014. Satul Ianculeşti din UAT Carei  este  un model de tratament discriminatoriu aplicat de naşul primar şi trecut sub TĂCERE de finul jurnalist mercenar. aici dar si   AICI

Dar Pana şantajistă a finului de primar careian a  ajuns acum să fie demascată!

Numeroasele capete de acuzare din dosarul Govor Mircea dezvăluie modalitatea în care unii au înţeles să facă presă la judeţ, o presă de şantaj. În virtutea inerţiei, personajul care este fin de primar careian, ce era implicat în reţeaua de traficanţi de influenţă, a murdărit peisajul media careian cu exprimările sale demne de un ins de la marginea societăţii.

Careienii cunosc oricum personajul, la fel şi ieşirile sau manierele sale din ultimii 10 ani.

Aşteptăm să fie demascate şi  metodele de intimidare aplicate colaboratorilor noştri de către ocupantul vremelnic al cabinetului doi din Primăria Carei, care îşi permite să ia la rost atât voluntarii  cât şi persoanele care nu adoptă poziţia ghiocel în preajma lui.

Potrivit adevarul.ro, referatul întocmit de DNA, prin care procurorii au cerut arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui  Govor Mircea, vicepreşedintele CJ Satu Mare, devoalează, în detaliu, modul în care politicul controlează puterea administrativă. Vicepreşedintele CJ Satu Mare avea câteva ”reţele” bine-puse la punct, prin care a reuşit, de-a lungul anilor, să împletească relaţiile familiale cu cele politice, cu cele de afaceri, ba chiar cu cele din domeniul presei unde finul primarului Kovacs este  director.

redacţia

comentarii

de dica la 20 decembrie 2015 - 04:35

Sper să îl lege cu aceleași cătușe pe Kovacs și szas

de Raul M la 20 decembrie 2015 - 10:01

Chiar asa!
Nimeni din orasul CAREI nu e in stare sa sesizeze DNA-ul cu ceea ce se intampla in Primaria noastra?
D-na CIută, nu se poate face nimic in acest sens…?

de Buletin de Carei la 20 decembrie 2015 - 11:11

Domnule Raul, fiecare cetatean roman, contribuabil onest, poate depune o sesizare la institutiile abilitate daca are cunostinta despre o fapta de coruptie.
Aveți posibilitatea să contribuiți la semnalarea unor fapte de corupție despre care aveți cunoștință și la tragerea la răspundere a persoanelor suspectate de comiterea lor. În acest scop aveți mai multe modalități de a comunica aspectele despre care aveți cunoștință.
Informațiile transmise au caracterul unei sesizări conform art. 288-290 din Codul de procedură penală și vor fi folosite de procurori în activitatea de urmărire penală, conform dispozițiilor legale, în măsura în care vor fi considerate utile și concludente.
• Adresă de e-mail: anticoruptie@pna.ro
• telefonul anticorupției (004)021.312.73.99, care funcționează permanent.
• formular on-line pentru comunicare de date despre acte de corupție
http://www.pna.ro/sesizare.xhtml

de careian la 20 decembrie 2015 - 14:53

pentru ca nu stie un localnic limba romana nu inseamna ca toti suntem tolomaci ca si tine!
suntem convinsi ca cine trebuie a sesizat DNA si de fapt voi vreti sa aflati daca tremurati mai departe pentru ca se descopera banii matrasiti sau va carati pe fasie la caselee de vacanta…
fiecare poate depune o sesizare ca asa a fost si in cazul govor mircea si uita ca minunea s-a produs!

de Joburi la 20 decembrie 2015 - 17:59

Da ce Govor e primiul si ultimul care-si pune neamurile in functii bine platite.Ar trebui arestati toti politicienii icepand de la primari si pana la ministri,ca toti fac abuz de putere si trafic de influienta.Se stie ca un om de rand nu are acces la un loc bun de munca din cauza neamurilor si prietenior lipitori de afise .Asta e motivul harababurii din Institutiile Statului.

de Horia Mărieș la 21 decembrie 2015 - 01:49

Avem memoria scurtă. Uneori, luați cu alte treburi și mai ales cu grămada de evenimente zilnice care se prăbușesc peste noi din media uităm mult prea repede. Mai ales atunci când este vorba de niște personaje controversate dar pe care viața „le-a conectat strâns” în filele aceluiași dosar D.N.A. cum ar fi de exemplu domnișorii M.G., V.M., Sz.L., A.Ș., O.S.
Uneori o reîmprospătare a memoriei șterse, făcută cu ajutorul „presei de ziare”, adică cu cele ce au fost scrise negru pe alb, chiar că nu strică:

– Directorul Gazetei de Nord-Vest susţine că a fost agresat de senatorul PSD Valer Marian. Senatorul PSD: „Nu este adevărat“ 17 mai 2013, 19:24 de „adevărul”
Directorul cotidianului sătmărean „Gazeta de Nord-Vest, Szasz Lorand, susţine că, în cursul dimineţii de vineri, a fost agresat de senatorul PSD Valer Marian. În apărarea sa, senatorul susţine că doar i-a bătut obrazul lui Szasz pentru un pamflet apărut în ediţia de vineri a gazetei conduse de acesta.
Contactat telefonic de „Adevărul“, Szasz Lorand a explicat cum s-au petrecut evenimentele. „De două-trei zile, dădea târcoale redacţiei. Azi dimineaţă, în jurul orei 10.40, eram la o terasă cu redactorul-şef şi cu redactorul-şef adjunct. Valer Marian l-a trimis înainte pe Sorin Bălaj, un apropiat de-al său, să dea mâna cu noi. În acelaşi timp, senatorul s-a repezit spre mine să mă tragă de ureche, fiind un obicei de al lui. M-am ridicat şi i-am împins mâna. Bănuiam ce urmează. M-a făcut nenorocit şi complexat. M-a trimis şi la un consult psihiatric. Eu i-am răspuns că nu ştiu cine dintre noi are nevoie de un consult psihiatric şi atunci s-a repezit, din nou, spre mine, dar a fost oprit de Sorin Bălaj“, a explicat Szasz Lorand incidentul. Directorul Gazetei de Nord-Vest a mai precizat că a sunat imediat la 112. Ba, mai mult, acesta a depus o plângere împotriva senatorului Valer Marian pentru că l-ar fi ameninţat cu bătaia. Contactat telefonic, senatorul Valer Marian, a recunoscut că s-a oprit la terasa unde se afla directorul Gazetei de Nord-Vest, dar că nu a agresat pe nimeni.„Nu e adevărat. M-am oprit la terasă şi i-am spus: „Nu ţi-e ruşine Lorand pentru mizeriile pe care le-ai scris astăzi (n.r. este vorba de un pamflet apărut în Gazeta de Nord-Vest). Într-adevăr au sunat la 112“, a precizat senatorul Valer Marian. De la ce a pornit conflictul „Gazeta de Nord-Vest“ este patronată, în prezent, de fiul lui Mircea Govor, vicepreşedinte PSD Satu-Mare. „Băiatul meu a înregistrat o marcă la OSIM care se numeşte Sătmăreanul informat. Domnul senator văzând că gazeta rămâne fără bani l-a atacat pe băiatul meu, acuzându-l că vrea să închidă Gazeta de Nord-Vest. Dar nu este adevărat. Marian a luat marca în franciză de la băiatul meu“, a comentat Mircea Govor pentru „Adevărul“. Contractul de închiriere a expirat la 1 mai 2013. Pentru că i-a atacat băiatul, Govor a ieşit la atac susţinând că fostul său coleg de partid, senatorul Valer Marian, s-ar fi lăudat că procurorul Ioan Irimie de la Cluj i-ar fi spus că dacă ajunge şef la DNA îi va aresta pe preşedintele Traian Băsescu, pe premierul Victor Ponta, precum şi pe fostul şef al DNA Daniel Morar. Valer Marian l-a dat în judecată pe Mircea Govor. Valer Marian l-a dat în judecată pe Govor şi i-a cerut daune de un milion de euro. Un nou episod în conflictul care are în centru „Gazeta de Nord-Vest“ s-a consumat în data de 9 mai atunci când senatorul Valer Marian şi ziariştii prezenţi în sediul ziarului au fost evacuaţi. În 15 mai, USL Satu Mare a avut o şedinţă în care s-a cerut excluderea lui Valer Marian din alianţă. Documentul a fost trimis către conducerea centrală, iar în această săptămână urmează să se ia o decizie.

– Cine este Valer Marian, senatorul care a spus primul că Ponta ar fi ofiţer acoperit
În şedinţa Senatului din 2 august 2013, senatorul Valer Marian a avut o interpelare, iar cea de-a şasea întrebare viza colaborarea lui Victor Ponta cu SIE. Şeful statului a explicat că „neliniştea“ i-a fost stârnită în momentul în care senatorul Valer Marian a făcut o interpelare privind calitatea de ofiţer SIE a lui Victor Ponta. „Nu atât interpelarea, cât lipsa de răspuns şi pe urmă discuţiile din presă“, explica Traian Băsescu.

– Ovidiu Silaghi, după ce a intrat în vizorul DNA: „Am avut martori la întâlnirea cu Nelu Iordache. E răzbunare politică“
Deputatul PNL Ovidiu Silaghi a vorbit, miercuri seara, despre solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale împotriva sa, care în opinia liberalului este o „răzbunare politică“.

– Răsturnare de situaţie. Finul lui Silaghi, Adrian Ştef, chemat la DNA, în cazul autodenunţului senatorului Valer Marian
Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean a fost chemat astăzi la DNA, se pare, în cazul dosarului privind autodenunţul senatorului Valer Marian, legat de referendumul din 29 iulie 2012. Ştef susţine că a fost chemat ca şi martor, nu ca şi învinuit, după ce a fost acuzat de senatorul Valer Marian că ar fi fraudat referendumul.

– Senatorul Valer Marian (ex-PSD): „Decizia ANI este o «imbecilitate juridică». Reprezintă o comandă politică“
Senatorul Valer Marian a declarat vineri că va contesta în instanţă decizia ANI prin care a fost declarat incompatibil şi că va face plângere penală pentru abuz în serviciu şi calomnie împotriva preşedintelui ANI, Horea Georgescu.

– ANI: Senatorul Valer Marian, deputatul Harbuz şi fostul senator Rusaliu, în incompatibilitate
ANI a constatat că senatorul Valer Marian, deputatul Liviu Harbuz şi fostul senator Iulian Rusaliu s-au aflat în incompatibilitate, întrucât au fost, în timpul mandatelor parlamentare, administrator în cadrul unor firme sau persoană fizică autorizată, respectiv au ocupat o funcţie publică de conducere.

– Bufonul regelui muşcă mâna care l-a hrănit. Valer Marian, o ameninţare pentru Liviu Dragnea
Un exotic senator ex-PSD, folositor câtă vreme îşi ataca adversarii politici, s-a răsculat şi îşi atacă foştii şefi, printr-un denunţ legat de posibile maşinaţiuni de fraudare a referendumului de anul trecut.
UPDATE Valer Marian a dat declaraţii la DNA împotriva lui Dragnea, acuzând nereguli la referendumul din 2012
Senator PSD Valer Marian, exclus din PSD în luna mai, a ajuns, marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a da declaraţii în legătură cu denunţul pe care acesta l-a făcut la sfârşitul săptămânii trecute privind fraudarea referendumului din 2012 de către Liviu Dragnea. În plus, senatorul susţine că a fost audiat ca martor într-un dosar în care sunt vizaţi oameni politici, procurori, dar şi oameni de afaceri din Satu Mare.

– Ar fi furat dacă organizarea era mai bună
Un senator ţipă de câteva zile cum a avut cunoştinţă de încercarea de a frauda referendumul de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, dar nimeni nu-l bagă în seamă. Valer Marian a făcut un „autodenunţ penal“ adresat DNA prin care explică faptul că, vara trecută, a participat la câteva întâlniri cu ministrul Liviu Dragnea în care acesta i-ar fi cerut să raporteze mai mulţi votanţi decât cei reali.

– Senatorul Valer Marian (ex-PSD) a făcut un denunţ la DNA privind implicarea lui Dragnea în falsificarea referendumului de demitere a lui Traian Băsescu
Senatorul Valer Marian, exclus din PSD în luna martie, a trimis, sâmbătă, Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) un “autodenunţ penal” în care îl acuză pe Liviu Dragnea că le-ar fi cerut liderilor de filiale judeţene, anul trecut, în calitate de secretar PSD, să falsifice alegerile din 29 iulie, pentru demiterea lui Traian Băsescu, pentru a se obţine pragul de prezenţă de 50% plus 1.

– Mircea Govor (PSD): Senatorul Valer Marian susţine că procurorul clujean Ioan Irimie visa să ajungă şef la DNA şi să-i aresteze pe Băsescu şi Ponta
Mircea Govor, vicepreşedinte PSD Satu-Mare, susţine că fostul său coleg de partid, senatorul Valer Marian, s-ar fi lăudat că procurorul Ioan Irimie de la Cluj i-ar fi spus că dacă ajunge şef la DNA îi va aresta pe preşedintele Traian Băsescu, pe premierul Victor Ponta, precum şi pe fostul şef al DNA Daniel Morar. Valer Marian l-a dat în judecată pe Mircea Govor.

– Senatorul Valer Marian va fi exclus din partid. Motivul: denigrarea membrilor PSD şi a directorilor de instituţii publice
Primarul Dorel Coica, în calitate de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Satu Mare a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că senatorul Valer Marian va fi exclus din partid, punctele sale de vedere nemaifiind însuşite de partidul social democrat.

– Scandal între vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor şi senatorul Valer Marian
Scandalul a izbucnit după ce într-un ziar local au apărut informaţii potrivit cărora Răzvan Govor, fiul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, ar dori să facă un ziar în Satu Mare care va lua locul Gazetei de Nord-Vest.

– Dan Maier, șeful finanțelor județene, răspunde acuzațiilor senatorului PSD Valer Marian. LECȚIA DE ECONOMIE
Dan Maier, directorul excutiv al Direcției Generale a Finanțelor Publice Satu Mare, a răspuns acuzațiilor formulate de senatorul PSD Valer Marian. Senatorul a acuzat instituția că protejază interesele economice ale societății Pintea deținută de consilierul județean Ioan Nistor.

Etc., etc., etc……

de extras din documentul securitatii la 23 decembrie 2015 - 11:02

Sursa http://www.evz.ro si rog B de C sa publice si ea documentul in toata frumusetea lui!
„- Inca din perioada studiilor gimnaziale obiectivul (tov. GOVOR MIRCEA VASILE) desi de religie ortadoxa – a inceput sa frecventeze homosexualii catolici din oras, initial fara a avea o motivatie clara, facand acest lucru numai sub „Impulsul unei chemari launtrice.”
Pe romaneste din placere!!!!! Oare l-a avut si pe Onet?

de un dialog la 23 decembrie 2015 - 11:15

Asa reiese si din stenogramele interceptărilor DNA:

Mircea Govor: Că m-o sunat, măi, ăsta, Andrei, ţi-o dat ceva să-mi dai mie?

Octavian Petric (deputat PSD): Nu…

Govor: Păi cum nu, că o zis că o vorbit cu tine, sau ce?

Petric: Da, da, da, aşa, o să vorbesc cu tine… luni dimineaţa, vin la tine.

Govor: Păi io plec la Bucureşti că… io l-am întrebat ceva pe temele astea şi o zis că „nu v-o spus nimic ă… ?” Păi zic, „nimic.”

Petric: Păi nu, că nu ne-am întâlnit, da, păi atâta zicea, că legat de Finanţe să te înţelegi cu… ăia, să fie o singură listă, să nu, că ăia revendică nu ştiu ce, PNL-ul merg cu altă listă… noi dăm o listă şi ăia merg cu altă listă….

Govor: Da’ nu are cum să fie şi pentru că io nu sunt de acord ca să fac jocul PNLului

de bravo la 23 decembrie 2015 - 13:54

Felicitari!

de carei@. la 25 decembrie 2015 - 15:25

Iar an afara de asta am aflat ca Kovacsiu Eugen Jeno mai are si o plangere penala depusa in data de 23 decembrie 2015 la Parchetul depe langa judecatoria Carei,fiind acuzat de infractiunea abuz in serviciu contra intereselor persoanelor .Asa ca avem un primar MINUNAT!BRAVO domn primas.

de Pavel la 28 decembrie 2015 - 08:27

Eu de ce nu sunt informat despre plangerea penala impotriva primarului? De ce este acuzat?

de carei@. la 29 decembrie 2015 - 14:21

@Pavel.De ce considerati dumneavoastra faptul ca ar trebiu sa fiti informat despre plangerea penala impotriva primarului si de ce este acuzat?

de Laura K. la 30 decembrie 2015 - 20:44

Prefectura stie despre aceasta plangere penala?A fost informat?Ce masuri legale si demersuri sa facut in acest caz?

de Laura K. la 30 decembrie 2015 - 21:03

Serie,numar de inregistrare a plangei?

de Mirel la 30 decembrie 2015 - 21:44

Vreau mai multe informatii despre acest caz daca se poate.Va rog.

de Horia Mărieș la 30 decembrie 2015 - 23:52

Nici pe departe nu sunt eu cel care să-i țin partea sau care să fiu avocatul diavolului.

Însă, cu tot respectul cuvenit, trebuie să admit că nu înțeleg insistența domnilor (doamnelor) @Pavel, @Mirel și @Laura K. (cu K. probabil de la Kövesi) de a afla amănunte (cum ar fi de exemplu seria (sic!), numărul de inregistrare al plângerii, apoi dacă Prefectura jud. Satu Mare știe sau nu ceva despre această plângere – amănunte pe care eu unul le consider total nesemnificative) în legătură cu presupusa plângere penală depusă (de către cineva) în data de 23 decembrie 2015 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei împotriva primașului Eugen Kovács Jenő, cel care se pare că a fost acuzat de infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Prefectura n-are de fapt nici un fel de treabă cu activitatea Parchetului de pe lângă Judecătoria din Carei (fiindcă există separația puterilor în stat și fiindcă tocmai de aici vine și vorba clasică „Ce are sula cu prefectura?) iar numărul de înregistrare privește doar Parchetul din Carei și doar pe cel care o înregistrat plângerea, pentru ca, eventual și la o adică, să se mai intereseze cândva de soarta ei.

Fiți siguri că nimeni de la Parchetul Carei nu va face publice astfel de informații, am fi cât se poate de naivi dacă am crede asta, fiindcă nu suntem la D.N.A., ca să existe mereu scurgeri de informații în media, mai ales ca răspuns la solicitările unor anonimi făcute prin comentarii postate într-un ziar online.

În final, aș mai avea de adăugat doar faptul că și în ipoteza existenței presupusei plângeri penale inregistrate la data de 23.12.15, așa cum se afirmă in comentariul de mai sus de către @carei, ancheatatorii penali, procurorul de caz și judecătorul (dacă speța va ajunge cândva in faza de proces penal) trebuie lăsați să-și facă cât se poate de liniștiți treabșoara, fără influențe exterioare de nici o natură, de nici o culoare și fără nici un fel de curiozități gratuite.

Până la finalul tărășeniei, adică până la decizia procurorului de caz de trimitere (sau de netrimitere) în judecată și până la o eventuală sentință definitivă pronunțață de judecător(i), pe aici, pe la comentariile din BdeC „se vor putea vorbi doar discuții” pe această temă.

Oricum, prezenta situație, chiar dacă este una adevărată, nu poate în nici un caz să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

E foarte lung totuși drumul până la Tipperary, mai ales la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei.
Cunoaștem chestia asta de mai mult timp și nu de ieri, sau de alaltăieri.

http://youtu.be/XVM-tFAdADg

Lasati un comentariu