Ofertă modestă de nuieluşe de Moş Nicolae

• publicat la: 4 decembrie 2015
Ofertă modestă de nuieluşe de Moş Nicolae

An de an, în 6 Decembrie, îl sărbătorim pe Sfântul Nicolae, cel mai iubit şi mai popular dintre sfinţi. Cu toţii aşteptăm ziua asta, dar mai cu seamă copiii, deoarece, în seara zilei de 5 decembrie, Moş Nicolae  vine pe furiş, nevăzut de nimeni, şi pune în ghetele copiilor cuminţi cadouri lângă care mai adaugă şi un băţ  sau o botă.

Sfântul Nicolae, se ştie că este protectorul şi ocrotitorul copiilor, al fetelor nemăritate,  al celor nedreptăţiţi  sau condamnaţi pe nedrept.

În acest an, oferta de nuieluşe  sau beţe frumos ornate pentru a fi oferite în dar, este una modestă.

Doar într-un singur loc din centru se puteau cumpăra aceste nuieluşe, vineri, 4 decembrie . Oferte mai multe se găseau în piaţă.

Au apărut în schimb bomboanele de pom, de toate culorile şi de toate aromele, semn că Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi.

La Mulţi ani celor ce îşi aniversează onomastica de Sf. Nicolae!

redacţia

comentarii

de larisa la 4 decembrie 2015 - 20:26

la penymarket nu mai gasesti nimic de mos nicolae nici macar un mos amarat ca de pungute nici vorba. la kaufland unde te-ai astepta sa fie oferta bogata e mult zgomot pentru nimic! orasul e mort pe langa ca e si cel mai scump din judet.
bine ca primaria cheltuie pe cai de rasa si pesti pentru ianculesti si bisericile primarului si pe noi ne tine dependenti de ajutoare sociale ca investitori nu le trebe in oras!
de ce mai platim impozite daca nu face nimeni ceva pentru noi?

de Andrew la 4 decembrie 2015 - 21:59

Faza cu investitorii e fumata. Daca vrei sa lucrezi cu adevarat, poti. E interesant ca multe firme isi aduc muncitorii din satele invecinate… De ce? Ce investitori doriti sa mai vina, daca nu doriti sa munciti? Pentru cine? Foarte multi patroni se plang pentru lipsa fortei de munca si pentru lipsa de seriozitate. Salariile la in eput sunt mici, dar cu timpul cresc, doar trebuie muncit… Hai la munca asistatilor, cred ca puteti daca doriti…
Vorba lui Pacala : muieti-s posmagii???

de rudi la 4 decembrie 2015 - 22:08

este si mai interesant ca cei mai multi careieni fac naveta la satumare sau la valea lui mihai sau trebuie sa se mute in alte orase ca sa poata trai bine si dupa ce pregatire au.
daca asistatii vor merge la muunca atunci cine va vinde in piata tzighi si de unde veti imparti ce iese?

de Ana la 5 decembrie 2015 - 10:32

vine mosu desearaaaa!!!!
oare ce ne pune in ghetute????

de Nicolae Todea la 5 decembrie 2015 - 11:10

@Andrew: foarte bine punctat si de admirat ce spui dumneata. Oamenilor le e lene sa munceasca. De ce sa mergi sa tragi ca animalul pentru 1400 de lei la Phoenix cand poti frumos sa putrezesti pe 400 de lei acasa si vorba lui rudi sa vinzi „tzighi” la piata. Doamna Larisa se pare ca traieste in alt judet sau alta tara. Da, pe undeva are dreptate: si anume daca ar sosi niste firme concurente cu cele existente pentru a oferi un salar cu adevarat competitiv, insa daca nici firmele care exista nu au suficienti muncitori SERIOSI, atunci „firmele competitive” ce sa mai angajeze? Cainii comunitari?

de Rodica la 5 decembrie 2015 - 11:20

pentru cine traieste in lumea lui asa ca domnul de mai sus e buna logica. Dar ce faci cand ai de ales intre a lucra ..niciunde sau la o multinationala care iti ofera un loc de munca numai bun de devenit in viitor pensionar pe caz de boala! Cei care stiu ce este negrul de fum stiu de ce.Stimn insa si noi cei care nu putem sa aerisim camerele de locuit cand pe cosurile de fum se emana toate noxele de la fabrica!Stim si ca acum cativa ani deversau resturile nemiscibile direct in statia de epurare a apei din oras.mai cautati si vedeti ce inseamna sa prelucrezi cauciucul si ce este de fapt negrul de fum..fabrica nu a fost primita de nimeni in Ungaria unde oamenii au iesit in strada ca sa nu ramana la ei! de ce nu se aduc investitori normali care sa nu dea spaga pentru ca sa ramana aici? ar fi prea mare concurenta? a fi muncitor serios inseamna a fi imbecil care sa fie numai bun de munca si fara creier?

de elvira la 5 decembrie 2015 - 11:22

si eu am fost aseara sa caut pacvhetele de mos si nu am gasit nimic la carei si a trebuit sa merg la satumare iar la auchan am gasit tot ce vrei.
rusine la peny si kkland ca nu baga marfa destula de sarbatori.

de Andrew la 5 decembrie 2015 - 12:06

@Rodica – explicatiile „oficiale” spun ca pe cosuri iese doar abur tehnologic, mai mult nu cunosc si nici nu vreau sa ma pronunt.
In alta ordine de idei , din istoria recenta a unui patron as vrea sa relatez pe scurt o poveste: Intr-o zi, vine o mama la un patron intrebandu-l daca are cumva un loc de munca pentru plodul sau de 19 ani, care recent (de 1 an) a terminat liceul si nu isi gaseste de lucru. Patronul ii propune mamei ca ziua urmatoare plodul sa se prezinte la 7 dimineata pentru angajare si proba. Mama fericita pleaca. Ziua urmatoare dupa 8, aproape de 9 apare plodul la munca. Patronul ii spune ca totusi trebuia sa vina la 7… Raspunsul arogant al plodului : eu nu ma pot trezi la 7, daca vreti sa vin atunci vin de la 8 sau 9. Evident ca patronul a renuntat la angajarea plodului, pentru ca in asemena conditii nu are ce sa faca cu el. Asfel de cazuri sunt foarte multe, doar deschideti urechile.
Si nu, nu traiesc in lumea mea, ci in realitate. Cu totii ne plangem ca ne e greu sa lucram … dar atunci sa stam acasa si sa ne tinem gura.
P.S. si eu navetez la Satu Mare, dar a fost optiunea mea, nu ca nu mi-am gasit de lucru la Carei.

de robi la 5 decembrie 2015 - 13:46

pentru un caz izolat nu trebuie sa generalizam. si de la aburul tehnologic nu te ineci noaptea cand aeristesti in camera!
argumentele tale sunt pentru acest plod la care faci referire ca nu se paote trezi dimineata probabil ca doarme in apropiere de cosul de fum cu abur tehnologic…sa stii ca exprimarea corecta nu este „navetez” ci se spune…fac naveta. sunt convins ca ai refuza orice post in carei doar de dragul…nevetarii…sper ca nu ne crezi pe toti neamuri cu plodul somnoros!

de Andrew la 5 decembrie 2015 - 14:08

@robi – navetá vb., ind. prez. 1 sg. navetéz; 3 sg. și pl. naveteáză
Sursa: Ortografic (2002).
Sa stii ca am refuzat, dar nu de dragul navetei ci din considerente personale.
Exemplul cu acel plod este realitatea . La foarte multe firme au fost astfel de intamplari. Nu generalizez , doar am semnalat o realitate.

de robi la 5 decembrie 2015 - 14:36

cazul semnalat nu este un fenomen chiar daca este real. Dovada ca este o raritate este nyumarul mare de muncitori care fac naveta in alte localitati sau se muta in alte localitati si nu de buna voie!
ceva precizari legate de sectia de negru de fum ai cumva? ai cautat pe „gugle” care sunt consecintele asupra sanatatii celor ce lucreaza in acest mediu? oare de ce a refuzat orice oras din Ungaria acest concern?

de Marinel la 5 decembrie 2015 - 16:02

Ce misto D-na.Daniela:))de la nuielusele de Mos Nicolae sa ajuns la negru de fum,la lipsa cadourilor din magazine si a locurilor de munca pentru cei care fac naveta…si uite asa aflam de la postaci subiecte si probleme.

de Nicolae Todea la 6 decembrie 2015 - 12:07

@Marinel: din start subiectul e de o penibilitate majora. Unde s-a ajuns e tipic. Cititi si la celelalte articole de cacao, pana unde se ajunge cu comentarile. Chiar va rog !

de gica la 11 decembrie 2015 - 21:45

Cine pana mea e pareristul asta de nic-o-Laie todea asta? Ba ce le stie istetu’ pe toate! De ce-l tot pupa sub buric pe primar si-i impunge pe adversarii acestuia? Hai sa-l caut pe facebook, oare e ceva de ca-putul lui?

Lasati un comentariu