Semnul clacării unei opinii manevrate

• publicat la: 14 decembrie 2015
Semnul clacării unei opinii manevrate

O nouă încercare de manevrare a opiniei careienilor, nedocumentată evident, denotă disperarea clanului careian de la putere de a nu reuşi  compromiterea Buletin de Carei.

Cel care apare în căsuţa redacţională la cotidianul Gazeta de Nord Vest ca şi director este acelaşi personaj care a (re)activat la Carei un blog  ..   datorită atacului venit din partea lui Ilie Ciută în şedinţa de Consiliu Local, dar şi a celor venite din partea soţiei sale, Daniela Ciută, în Buletin de Carei, precum şi membrilor găştii liberale la rubricile de comentarii, am decis să înfiinţez şi eu un portal de ştiri sub numele de „Opinie …”.

Aceasta este motivaţia unui director de cotidian judeţean pentru înfiinţarea unui blog cu pretenţii de portal de ştiri.

Dezvălurile din Buletin de Carei dau frisoane celor ce se simt cu musca pe căciulă, ceea ce atestă faptul că nu este de nebăgat în seamă şi nici necitit cum tot încearcă disperat să ne convingă fiul spiritual al primarului Kovacs.

Căci personajul în cauză mai are şi această calitate, de fin de cununie al primarului Kovacs, preşedinte al UDMR Carei, un adversar declarat al consilierului Ciută pentru intervenţiile sale din şedinţele de CL ,dar şi pentru că nu a reuşit în cei 7 ani de mandat să “îl agaţe” să adere la alianţa UDMR-PSD Carei. Probabil o nevinovată coincidenţă….

După o logică simplă, de ce ar deranja Buletin de Carei dacă ar fi necitit?

Materialul născut vineri din puţul gândirii bine unse de fonduri generoase, care se agaţă de opinii apărute la rubrica Comentarii ale cititorilor apărute pe Buletin de Carei, dar şi de numele noului director Dragos Georgescu, denotă cât de fragilă  este manevra de manipulare a opiniei  reactivate.

Să fie acesta un semn că finul pseudojurnalist a început să clacheze? Ar fi o explicaţie. Pentru că, bâlbâiala este semnul indubitabil al clăcarii, iar articolul în cauză este o adevărată bâlbâială fără cap şi fără coadă şi chiar fără declaraţii recunoscute de Dragoş Georgescu.  Urmare a unui dialog  real cu Dragoş Georgescu, acesta nu recunoaşte afirmaţiile puse în cârca sa de  cei doi disperaţi în a culege atenţia publicului cititor.

 A citit cineva în opinia manevrată de finul primarului Kovacs despre numirea ca director interimar al Fundaţiei de promovare a turismului a lui Dragoş Georgescu? Sau pe pagina oficială a primăriei Carei pe care tot finul se laudă că o ajută să existe…pro bono? Noi nu am găsit astfel de apariţii, dar ni se impută că am consemnat tardiv. Când de fapt deranjează poate faptul că am consemnat….

Bâlbele mediatice ale finului legate de prezentarea relaţiei cu fraţii Georgescu şi modul nostru de comunicare sunt un subiect peste putinţele de înţelegere ale unui angajat, fie el şi director numit.

Cunosc familia Georgescu  încă dinainte de a  începe colaborarea  de la Buletin de Carei , datorită faptului că şi unii şi alţii provenim din familii de dascăli care se cunosc. De 11 ani suntem vecini. Ne permitem să ne sunăm când  dorim noi şi nu când stabilesc alţii.

Educaţia aleasă  pe toate planurile primită de  fraţii Georgescu le-a conferit un caracter pe măsură şi în consecinţă şi-au asumat faptele şi deciziile luate pe tot parcursul lor profesional. Fraţii Georgescu au avut tăria să poarte un dialog  direct, faţa în faţă, când au dorit să iniţieze o  colaborare. Aşa a apărut pe piaţa careiană Buletin de Carei. Finul primarului Kovacs l-a trimis ca sol pe fostul consilier Keizer pentru a intra în echipa Buletin de Carei. De aici diferenţa dintre ei. Unii se comportă bărbăteşte în continuare iar altul e şi azi la fel de laş şi ipocrit. Agăţarea  finului  de numele fraţilor Georgescu doar pentru a atrage cititori e mai mult decât lamentabilă dar îl caracterizează.

Nu am găsit pe opinia unui economist …neprofesant, nici vreun material cu  explicaţiile primarului Kovacs despre destinaţia celor  3,3  milioane de lei din lotul de 7,3 împrumutat de la BCR pentru reparaţii străzi în mun.Carei, explicaţii solicitate în şedinţa din 16 noiembrie 2015, despre care toată lumea a păstrat şi păstrează o Silenzio Stampa !  Pentru un economist de meserie e ruşinos să nu poţi scrie două rânduri despre un subiect luat din contabilitatea unei primării….

Lăudăros din fire dar fără acoperire, finul nu face faţă nici la munca voluntară pe care a trîmbiţat-o şi ca urmare îşi lasă nănaşul primar de izbelişte cu ditamai greşeala de acord  de exprimare în limba română în chiar mesajul de Bun Venit de pe  site-ul Primăriei Carei, material unde apare o greşeală de acord de exprimare în limba română, limba oficială a statului unde este angajat.

 

La fel cum a scăpat din …vedere şi faptul că la 25 Octombrie 2015, la manifestarea cu fast de la Monumentul Ostaşului Român din Carei a „încurcat’   Asociaţiunea culturală ASTRA Carei  taman cu Societatea culturală Avram Iancu, căci în materialul publicat în cotidianul unde este director aşa apare, deşi Societatea Avram Iancu nu a depus coroane de flori la data de 25 octombrie 2015  ci ASTRA Carei, după cum reiese şi din imagini. Cade astfel şi mitul  de careian pe care şi-l atribuie, dovedindu-se că nu are minime cunoştinţe despre careienii care compun  asociaţiile culturale locale.  Nimeni din imaginea de mai jos nu seamănă cu doamna Rodica Jurj, preşedinta societăţii Avram Iancu  sau cu părintele Danciu sau cu doamna Ciucoş, vicepreşedinţii.  Pentru cel  care stă  doar în biroul primarului:  nu e suficient ca sa stai sprijinit de  Monument  la 25 Octombrie ca  să  cunoşti  oamenii din Carei şi împrejurimi. Ca să îi cunoşti trebuie să mai  participi câteodată la  activităţile lor….

Oare  de ce nu  a oferit finuţul o imagine cu depunerea de coroane cu societatea amintită?

Aici materialul în care a fost consemnat eronat!

 Înţelegem interesele ocultei, dar nici măcar acestea nu pot şterge imaginile surprinse, precum şi înregistrarea VIDEO a derulării evenimentului, unde a fost strigat de maestrul de ceremonii numele Asociatiunii ASTRA Carei şi nu a societătii Avram Iancu.

Şi cum materialul publicat în Gazeta de NV este identic cu cel din opinia manevrată, nu avem cum să nu remarcăm faptul că la opinie nu mai acţionează corectorul sătmărean şi deci greşelile sunt evidente.

Acesta este finul jurnalist mercenar care a importat la Carei limbajul pestilenţial utilizat împotriva fostului său şef, actual senator.

Limbajul murdar e singurul argument de care se agaţă acest personaj. Iar în ultimele zile, disperarea de a reîncălzi materiale deja sleite denotă doar …clacarea .

Tăcere totală şi asupra motivaţiei referitoare la cheltuirea haotică a banului public de către Primăria Carei, la imputările  de 550.000 lei  de la Camera de Conturi Satu Mare pentru acordarea eronată de fonduri unor asociaţii şi fundaţii, dar şi la amenzile pentru lipsa rovinietei la maşinile primăriei sau lipsa aviz PSI,etc…

Se conturează tot mai mult la orizont unul din motivele demisiei lui Bogdan Georgescu, motiv ce se doreşte adânc îngropat şi apoi fals trâmbiţat. Cât de mare poate fi disperarea de a se nu se afla adevărul dacă  Buletin de Carei cu materialele lui Daniela Ciută, doar inginer, este  monitorizat la  trafic de  cineva care nu  îşi  poate demonstra nici traficul propriu? De aceiaşi lipsă de transparenţă suferă şi naşul primar deci se pare că e o deficienţă familială,,,,

Pentru a linişti exaltatul fin, menţionez că Buletin de Carei nu este un ziar comercial şi deci traficul  nu  este  scopul în sine.  Buletin de Carei intră în casele oamenilor de rând dar şi în cele ale cadrelor didactice sau ale medicilor sau ale celor care nu  găsesc uşa deschisă la autorităţile locale pentru problemele lor.  Contribuabilul careian este cel care  are prima posibilitate de exprimare în Buletin de Carei dar încă mai aşteptăm şi comunicate oficiale şi din partea Primăriei Carei la fel cum primim constant din partea Prefecturii ( deşi aceasta nu are atâţia jurnalişti angajaţi ca şi primăria Carei).

A mai auzit cineva de vreun eveniment românesc organizat la Castel după demisia lui Bogdan Georgescu?  Ziua Naţională a României nu a mai fost sărbătorită ca în anii precedenţi la Castel, printr-un spectacol omagial.

Trist, dar adevărat.

Spectacol Ziua Naţională 2014

Spectacol Ziua Naţională 2013

Oare de ce nu a a mai avut loc spectacolul omagial din 25 Octombrie după-masa, dedicat Zilei Armatei  la care am fost invitaţi să participăm  de Bogdan Georgescu, alături de cenaclul Afirmarea din Satu Mare încă înainte cu o lună de zile? Să deranjeze manifestările româneşti din municipiul Carei cu ocazia momentelor importante din istoria noastră? Sau doar cele organizate de alte asociaţii culturale decât cele care au girul conducerii orasului?

Nu am citit nici pe cotidianul unde este directoraş acest fin, şi nici pe opinia manevrată,  despre interzicerea de către consilieri UDMR la şedinţa din 24 februarie 2015 a amplasării în Carei a bustului lui Mihai Eminescu, poetul nostru naţional. Nu mai apare în paginile cotidianului unde este director nici materialul pe care l-a semnat în data de 4 decembrie 2012, Afront adus românilor pe bani europeni. Dar apare acest material pe toate site-urile care l-au preluat la vremea respectivă, deci nu este pierdut.

Nu a scris finul economist nici despre alocarea de fonduri din primăria Carei pentru cumpărarea de 2 cai de rasă cu 37.970,72 lei  şi nici de  refuzarea de sprijin finaciar de 8.000 Anual pentru surorile Greco-Catolice românce care se ocupă de copii din familii defavorizate în număr de 20.

Nici un cuvânt despre întârzierea respectării   HCL din 24 august 2015 de alocarea sumei de 20 mii lei pentru biserica ortodoxă Ianculeşti.

Şi ca să rămânem tot la Fundaţia de Promovare a Turismului, subiectul preferat al zilei de vineri, 11 decembrie, tăcere totală sau Mâlc, ca să fie pe înţelesul finului, despre modificarea unei HCL fără acordul consilierilor!

Nu se numeşte cumva abuz  în serviciu  şi la Satu Mare şi la opinia manevrată?

Hotărârea CL din data de 12 mai 2014, care prevedea că  SC Cafeneaua Culturală SRL va avea ca unic  asociat CL  s-a transformat până la Judecătoria Carei, în data de 11 septembrie 2014, în societate cu 2 acţionari, adică CL şi Fundaţia pentru promovarea turismului.aici

Nu e singura modificare fără avizul consilierilor. A fost modificat şi numele admnistratorului.  Astfel, Bogdan Georgescu a fost înlocuit cu Linda Sălăgean, dar fără a fi înştiinţat şi CL Carei. Ce fel de acte ajung la Instituţia Prefectului Satu Mare şi cine le monitorizează?

Vă reamintim că Fundaţia de Promovare a turismului local a fost folosită de primarul Kovacs ca modalitate de a-şi cumpăra un autoturism Renault Fluence de la Bacău, în decembrie 2012, din fondurile acestei fundaţii.  Autoturismul este până în ziua de azi în folosinţa exclusivă a primarului Kovacs.

Desigur că astfel de informaţii nu sunt pentru careienii cititori ai opiniei care te vrea de fapt îndoctrinat numai cu ce doresc manipulatorii.

Cei care vor să îşi consolideze puterea pe seama informării deformate a cititorilor nu sunt noi în domeniu, dar nici nu pot concura cu informaţia reală, pe care ei nu au voie să o  publice, cea care este susţinută de documente scanate şi postate online.

Informaţiile reale, bazate pe acte oficiale, le găsiţi în continuare în Buletin de Carei.

 Daniela Ciută

comentarii

de Antoine la 14 decembrie 2015 - 17:15

Jos kovaciPrimașul, jos primaria, jos.. …. Vă rog completați

de gica la 14 decembrie 2015 - 17:57

Dar cine-l mai baga in seama pe Lorand? De multi ani nu mai citesc ce scrie!!!!!!!!!!!!

de careiul la 14 decembrie 2015 - 21:09

de ce faceti de rusine orasul domnule primar si de ce nu apelati la ajutorul profesorilor pentru a va corecta mesajul de intampinare de pe pagina oficiala a primariei Carei?

de Horia Mărieș la 14 decembrie 2015 - 22:54

@careiul.

Ei da! Asta-i bună! Parcă este nevoie de profesori pentru treaba asta.
Este nevoie doar de patru clase.
Dar primașul sau anαβ ăla care i-a scris textul au chiulit in clasele alea, respectând vorba veche careiană:

„Károlyi srácok vagyunk,
Tanulni nem akarunk,
El küldtek tanulni,
El mentünk bunyózni,
Kãrolyi srácok vagyunk!.”

La ce poți să te mai aștepți de la cultura și de la intelectul lor?
La absolut nimic, dar poate că o să-și completeze stidiile postuniversitare si cultura generală la universitatea „Beciul Domnesc” unde le este de fapt și locul.

de nica la 15 decembrie 2015 - 19:29

„Cine il mai citeste pe Lorand „? raspuns: Govorel cu toti pupincuristii lui din psd !

de misike la 15 decembrie 2015 - 22:17

migrantii vor fi adusi de calauzele de la …viisoara???? sau de cei care aduceau fetitele din slove..nia pentru gaska ce baloteaza in buzunarul lui jenika ca sa ramana mai departe pe scaun si ei sa poata bascula din puskulita noastra catre ei??? asta care mizgaleste articole e vai de capu lui daca nu are sponsor in spate…santu il mananca fara sesu de la cei doi polgari

Lasati un comentariu