Staţiunea Tăşnad devine centru pentru imigranţii musulmani

• publicat la: 14 decembrie 2015
Staţiunea Tăşnad devine centru pentru imigranţii musulmani

Celebra stațiune de ape termale, perla turismului din nord-vestul țării, va deveni  centru de primire și cazare a peste 600 de imigranți musulmani repartizați României prin cotele obligatorii de către Comisia Europeană. Sătmărenii, bihorenii și sălăjenii sunt revoltați de decizia autorităților centrale de a transforma o perlă a stațiunilor din România într-o tabără de refugiați musulmani, care poate deveni un centru unde poate fermenta terorismul islamic în zonă. Orașul Tășnad pare locul ideal pentru o tabără de refugiați. Se află aproape de granițele cu Ungaria și Ucraina, dar și de Aeroportul Satu Mare. Doar că o tabără cu regim deschis aproape de granița de vest a României este o invitație pentru migranți de a încerca să plece din nou spre Occident.

Fosta unitate militară avea dormitoare pentru 600 de persoane, o bucătărie și sală de mese pe măsură, săli pentru cursuri unde ar putea fi improvizată o școală pentru copiii imigranților, un mini spital, locuri pentru sport. Chiar și o piscină cu apă termală. La Tășnad ar veni migranții repartizați României prin cota stabilită la nivelul Uninii Europene. România ar urma să primească 2.475 de refugiaţi din 66.000 de extracomunitari distribuiţi din Italia şi Grecia, conform sistemului de cote aprobat de Consiliul JAI.

Astfel, sirieni aflați acum în state din Occident ar urma să fie găzduiți, măcar temporar, la Tășnad, Câmpulung Muscel, Bumbești-Jiu (centre ce ar urma să fie amenajate), precum și la cele deja existente din Bucuresti, Șomcuta Mare, Rădăuți, Galați, Timișoara și Giurgiu. Aici, imigranții vor primi apă, hrană, cazare și servicii consulare, iar România va primi de la Uniunea Europeana câte 6.000 de euro pentru fiecare persoană. Regimul în aceste centre va fi unul deschis. Primarul Tășnadului, Vasile Mitrașca, este nemulțumit că autoritățile locale nu au fost consultate înainte de luarea unei asemenea decizii.

integral pe napocanews.ro

Lasati un comentariu