Angajaţi nemulţumiţi la Dräxlmaier Satu Mare

• publicat la: 23 ianuarie 2016
Angajaţi nemulţumiţi la Dräxlmaier Satu Mare

Portalul de ştiri  jurnaluldesatumare.ro a  realizat o anchetă în ce priveşte condiţiile transportului în comun la o multinaţională din Satu Mare care are 6 mii de angajaţi din tot judeţul. Pornind de la analiza condiţiilor de transport, au descoperit şi alte nemulţumiri ale angajaţilor.

De ce să nu judeci cartea după copertă? Pentru că fabrica Dräxlmaier, deși posedă o fațadă armonioasă și ”fericită”, interiorul este JALNIC. În perioada schimbului de ture, autobusele sosesc și pleacă pe bandă rulantă. Oameni care vin de la zeci de kilometri depărtare sunt nevoiți să îndure un frig îngrozitor in autobuse, până la sosirea la muncă și casă.

Despre condițiile din autobus, un bărbat ne-a mărturisit: „Unele autobuse au căldură, altele nu. Acuma… depinde de norocul pe care îl ai! Depinde, de multe ori, și de șofer, dacă vrea sau nu să dea drumul la căldură. Oricum, șoferul e stăpân în casa lui. Ne-a spus de la început că trebuie să ne conformăm la regulile lui, cine nu se conformează e dat jos.”

Din păcate, suntem doar la începutul neregulilor legate de Dräxlmaier…

Trecând peste problemele de afară, înăuntru se desfășoară adevăratul coșmar al angajaților.

În momentul de față, mulți dintre cei care lucrează la această fabrică trăiesc cu teama că în orice moment pot fi căzuți din funcție. Aceștia au fost informați, săptămânile trecute, că se vor face restructurări – unii vor ajunge la producție, alții… vor pleca de tot. Criteriile, pe baza cărora se vor face acestea, sunt necunoscute angajațiilor. Unii vorbesc că… doar ”piloșii” vor rămane!

Însă, până când acestea se vor întâmpla, în jur de 6.000 de persoane sunt nevoite să treacă zi de zi prin același stres – șefii de secție! Angajații mărturisesc că munca este extrem de stresantă deoarece sunt penalizați la fiecare greșeală, oricât de nesemnificativă ar fi. Dacă angajații greșesc sau nu se mișcă cu rapiditatea cu care și-ar dori șeful de secție, acesta se vede nevoit să stea și să urle în spatele muncitorului pentru a-l face să lucreze mai repede și mai eficient.

O doamnă ne spune cu ”jumatate de gură” că unele femei sunt molestate de sefii de echipă ”Am văzut cum sunt pipăite și ele trebuiau să tacă, să îndure pentru a nu îsi pierde serviciul”!

Un mod de abordare absolut firesc, nu?! Sperăm că măcar în acele două pauze, a câte 5 minute, pe care le au, angajații să rămână nesupravegheați pentru a se putea relaxa. Așadar, după ce sunt transportați în frig și lucrează într-un stres de neimaginat, probabil, urmează un concediu medical. Bineînțeles că fiecare angajat are dreptul la el, însă consecințele le suportă fiecare, pe propria piele, la întoarcere.

integral pe jurnaluldesatumare.ro

comentarii

de cartieru la 23 ianuarie 2016 - 15:00

cand se va termina cu poluarea din oras de la cel mai mare angajator de cauciuc? nu putem sa aerisim camera nici noaptea ca asa miroase iar in vie se usuca deja pomii fructiferi!

de carei la 23 ianuarie 2016 - 17:45

Ati ales acolo niste reprezentanti a judetului care au obligatia sa va respecte si sa va asigure niste drepturi si o calitate a vieti decente.Nu este asa domnule Stef.Tot ce misca an judetul asta tine de dumneavoasra.Ca de aia santeti presedinte.Nu va pasa de acesti oameni?

Lasati un comentariu