Candidatul FDG la Primăria Satu Mare

• publicat la: 14 January 2016
Candidatul FDG la Primăria Satu Mare

Avocatul Ștefan Ressler va fi candidatul Forumului Democrat German la Primăria Satu Mare. Anunțul a fost făcut astăzi într-o conferință de presă de conducerea forumului din Satu Mare. Desemnarea s-a făcut în urma unui sondaj de opinie.

Liderii FDG au mai anunțat că vor să creeze o coaliție intitulată ”Alianța pentru Satu Mare”, în care să li se alăture și celelalte partide din Satu Mare.

„Putem să schimbăm ceva, tinerii să se întoarcă în Satu Mare, să avem ce am avut mai demult, un oraș plăcut, frumos și atractiv pentru tineri. Acest lucru nu se poate face singur, e nevoie de oameni care să se implice”, a declarat Stefan Ressler.

O condiție a celor de la FDG este ca dacă se realizează coaliție, aceasta să aibă un singur candidat, ales în urma unui sondaj de opinie realizat în rândul populației, aceasta alegând unul din cei trei. FDG așteaptă un răspuns final din partea celorlalte partide până la mijlocul lunii februarie.

In municipiul Carei, membrii FDG au candidat pe listele UDMR la alegerile  locale de până acum, încă nefiind anunţată intenţia de a continua mai departe colaborarea sau participarea pe liste separate.

În această lună în mai multe localități va avea loc Comemorarea deportărilor svabilor în Uniunea Sovietică. Prima comemorare a avut loc în data de 2 ianuarie în localitatea Urziceni, unde mai trăiesc patru deportați.

Comemorările urmează în Carei și Căpleni în data de 17 ianuarie, Moftinul Mare în data de 19 ianuarie, Ardud și Cămin în 24 ianuarie, Satu Mare și Tiream, Beltiug și Turulung în data de 31 ianuarie, iar în Poiana Codrului la începutul lunii februarie. Această comemorare,  realizată în memoria deportaților, va avea loc de la ora 11:00 în bisericile romano-catolice, ortodoxe și reformate, iar mai apoi urmează întâlnirea cu tema Martiriul unei etnii, în căminul cultural.

Cea mai mare acțiune din acest an a Forumului, “Schwabentreffen” va avea loc în luna august în Moftinul Mare. Pe lângă aceasta, vor mai avea loc în județ 39 de alte evenimente precum: Fasching în data de 30 ianuarie la Casă Svabilor, hramul bisericii, sărbătorile recoltei, și la Funca din Ardud ce va avea loc, în data de 06 februarie, înaintea intrării în Postul Paștelui.

redacţia

comentarii

de Tiberiu Vanca la 17 January 2016 - 13:28

Careieni! Atenţie! Dacă orgoliile vor face să vă încurcaţi cu o sumedenie de candidaţi,pe partide şi partidulețe, candidaţii opuşi UDMR-ului vor fragmenta în așa fel opţiunile electoratului încât UDMR, va merge la victorie cu fruntea sus. Așa că Atenţie!!

Lasati un comentariu