Careienii români cer ajutorul celor maghiari pentru a sensibiliza primarul Kovacs să asfalteze aleile din cimitir

• publicat la: 10 ianuarie 2016
Careienii români cer ajutorul celor maghiari pentru a sensibiliza primarul Kovacs să asfalteze aleile din cimitir

Vă supunem atenţiei în cele ce urmează cazul aleilor din  partea românească a cimitirelor careiene. La finalul a 2 mandate consecutive, primarul Kovacs nu a acordat nici un fel de atenţie acestei probleme deşi pe ordinea de zi a şedintelor de consiliu local a figurat o solicitare în acest sens. Deşi a fost aprobată iniţiativa consilierului Ciută, pentru aleile din cimitir nu s-au găsit 3 mii de euro dar s-au găsit pentru lucrările supraevaluate de la un vestiar din parc şi un gard la Teatru. Dacă lucrările respective ar fi fost corect evaluate  economia ar fi fost de mai mult de  3 mii de euro şi ar fi fost asfaltate şi nişte alei ce duc la mormintele  românilor.

Urmăriţi situaţia în care se află aleile din cimitirul Rozalia de pe strada Căplenilor…

şi pe cele din cimitirul Mersteresyi, din faţa singurei capele  româneşti din Carei…

Nu putem decât să constatăm cu regret că  insistenţa cu care primarul Kovacs a dorit doar un viceprimar maghiar, tot de la UDMR, a fost  în defavoarea românilor careieni, cetăţeni oneşti de altfel, buni contribuabili.

Angajarea până  şi a consilierilor săi  din cadrul biroului UDMR sau pe criterii politice, ne arată  de fapt care sunt adevăratele sale intenţii.  Discriminarea promovată ca politică locală se  reflectă în mai toate sectoarele coordonate.

Până şi la Spitalul Municipal Carei aflat în subordinea Consiliului Local majoritar UDMR, au fost desemnaţi în Consiliul de Administraţie doar consilieri de la UDMR.

Atunci ce aşteptări să avem de la administraţia Kovacs pentru o simplă reparaţie a aleilor ce duc la mormintele familiilor noastre de români din Carei?

Lansăm pe această cale  o solicitare către careienii  etnici maghiari de a ne ajuta cu o intervenţie pe lângă conducerea UDMR  a oraşului ca   să  înţeleagă că  mun.Carei  este multietnic şi în baza bunei înţelegeri dintre cele 2 etnii predominante din oraş  să nu incite la discriminare, la secesiune. Pe cine bucură într-atât  o neasfaltare a aleilor  către mormintele noastre româneşti unde mergem să  aprindem o lumânare şi să depunem un buchet de flori?

Noi, careienii, credem că trebuiesc găsite puncte comune între etnii, pentru o bună relaţionare   şi nu vedem cu ochi buni instigările şi provocările  aruncate de la Primăria mun.Carei.  Sfidările constante din partea dvs domnule primar nu vă fac cinste şi compromit instituţia numită Primăria Carei. Noi nu dorim sentimente de iubire din partea dvs pentru români ci  tratarea echilibrată, în spiritul valorilor comune creştine şi europene tuturor careienilor indiferent de etnie.

Vă simţiţi mai important dacă  vă consolidaţi puterea pe suferinţa  şi discriminarea românilor din oraşul unde sunteţi primar?

Daniela Ciută

comentarii

de carei. la 10 ianuarie 2016 - 13:27

JOS PRIMARUL MINCINOS!Ne-am săturat de tot.DEMISIA!!!!

de aladar la 11 ianuarie 2016 - 10:30

nu este bine sa v purtat asa cu romanii din oras domnle primar!noi bine ne intelegem cu vecinii nostri si cu colegii la servici si nu e frumos cum procedati.

de See YOU soon la 14 ianuarie 2016 - 10:31

Futuva-n gura de muisti!! Dar mai puteți rupe pula ? Hoții puli. Nu v-ați saturat cat ati furat si ca va doare in pula de orașul nostru . Aveți tupeu sa amenințati pe oricine care nu face parte din culoarea voastră politica si săi puneți bețe in roate. Tu si nevasta ta o sa muriți in focurile iadului, bai ciuta!!! Oameni oribili ce sunteți. In loc sa va uniți forțele si sa faceți ceva pentru orașul acesta , voi stați si va futeti in gura. O sa vi se termine graiul in curând si am sa va tai eu craca de sub picioare . Va promit 😉

de careian la 14 ianuarie 2016 - 11:39

limbaj tipic de sustinatori de actual datornic. aceasta este diferenta intre domnul ciuta si voi. incepe cu limbajul de exprimare cu care vreti sa supliniti lipsa de probe.
nu asa va veti castiga electoratul sau depinde carui electorat va adresati. un careian adevarat nu foloseste asemenea exprimari. ati crezut ca opinia cu acest limbaj va castiga simpatia careienilor cu injuraturi? mai bine ati plati datoriile lui jeno ca va face de rusine. va doresc sa aveti parte de tot ce ii doriti consilierului incoruptibil ciuta un berbeceanu de carei!

de karcsi la 14 ianuarie 2016 - 12:47

noi pe domnu ciuta vrem de primar ca deja ajunge de bataie de joc ce primim de la primaria.
asa cum scris domnul injuraturile asa vorbeste lajos cu noi cand mergem la primarie!

de timea la 14 ianuarie 2016 - 13:28

pentru cine nu cunoste situatia de la carei am sa scriu cateva comparatie intre cei doi candidati la primaria noastra;
1.domnul consilier ciuta are casa si apartamente personale pe care are trecute pe foaia de avere iar domnul primar kovacs are retinere pe salariul de primar pentru ca nu a platit datoriile la bugetul de stat.
2.domnul consilier ciuta a cumparat pentru el masina din banii lui iar domnul primar kovacs umbla cu masina pe care a cumparat din banii de la oras de la fundatia de turism
3.domnul ciuta are angajati consilier maghiar iar domnul primar kovacs a angajat doar maghiari la primarie si tot maghiar la postul de vice si daca in oras sunt si romani.rusine sa fie la primar pentru ca este sovin!
4.domnul ciuta are o simngura firme de 25 de ani iar domnul primar a falimentat toate cele 4 de mobila pe care a avut.
5.domnul consiler ciuta cere la consiliu sui pentru romani si pentru maghari la fel si a pus aerul conditionat la capela maghiara de la rozalia dar primarul nu vrea nici pe eminescu in carei nici monument pentru deportatii romani.
6.domnul ciuta vorbeste mereu frumos si ce promite aia ramane promis iar la primaria carei au dat llocuintele sociale pentru fata sefului de la spatiul locativ pentru o doamna de la cultura si pentru o profesoara de la maniu si pentru angajati la firme mari care trebuiau poate la anl sa primeasca iar oamenii care au nevoie de locuinte sociale si acum au ramas in cotetele de la primarie din spate de la teatru si de pe doina.

Lasati un comentariu