Cum se îngroapă milioanele europene. Masterplan Apaserv. Lucrări de canalizare pe o stradă cu canalizare

• publicat la: 5 ianuarie 2016
Cum se îngroapă milioanele  europene. Masterplan Apaserv. Lucrări de canalizare pe o stradă cu canalizare

Strada Nicolae Iorga, strada funcţionarilor cum este  cunoscută de careienii de generaţii, era o stradă frumoasă, asfaltată, conectată la reţeaua de apă curentă şi la canalizare. Situată în apropierea Gării, este strada paralelă cu strada Independenţei.

Case frumoase şi oameni gospodari găseşti pe această stradă. Şi cum la noi tot ce e frumos e efemer, strada a ajuns la ora actuală să arate ca după bombardamentele din 1944. Nici urmă de asfalt nu a rămas după ce au intervenit executanţii lucrărilor de ….canalizare. Aţi citit bine. Pe o stradă cu canalizare a fost  introdusă o nouă reţea de canalizare.

Administraţia locală actuală e depăşită de situaţie. A permis ca în municipiul Carei să fie executat Masterplanul implementat de Apaserv fără ca să urmărească proiectul, adică fără nici o colaborare în folosul cetăţeanului careian cu societatea sătmăreană.

Valoarea proiectului cofinanţat de UE de extindere a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Satu Mare, cunoscut şi sub numele de Masterplanul implementat de Apaserv, are o valoare de  104 milioane euro din care 26 milioane de lei sunt alocaţi municipiului Carei. Deşi în municipiu există străzi fără canalizare, la fel şi în satul Ianculeşti ce aparţine de UAT Carei, se fac lucrări de canalizare pe străzi care au deja canalizare. De exemplu bdul 25 Octombrie sau strada  Nicolae Iorga.

Aşa arată acum frumoasa stradă Nicolae Iorga, după terminarea lucrărilor de canalizare de pe o stradă cu canalizare. Ce nu face o societate pentru generoşii bani europeni……

Şi cum imaginile vorbesc de la sine, vă lăsăm în compania lor.  Suntem convinşi că nimeni din echipa de jurnalişti mercenari angajaţi de primar nu vă va prezenta astfel de realităţi din teren. Subiectul e tabu pentru primăria Carei care se pregăteşte să contracteze noi împrumuturi la bănci, împrumuturi care vor fi plătite tot din bugetul local adică din contribuţia careienilor.  Un fel de ultim împrumut înainte de  încheierea mandatului.

redacţia

 

comentarii

de Ing.silv.dr.Ionel LUPU la 5 ianuarie 2016 - 11:27

Fostul primar amorez al Iasului obisnuia sa ia un procent de 10% din investitiile locale…… La CAREI, din cele 26.000.000 lei ce procent va fi sustras ?????????… Am intrebat, dar n-am dat cu parul !!!!!!!!!…

de foaier la 5 ianuarie 2016 - 13:56

Nu vă mirați. Strada va avea canalizare dublă lipsă= inexistentă: una e cea curentă, de la care consumatorii vor fi curând debranșati, după dezafectarea ei pentru a se încadra în misterplanul Apaserv, iar cealaltă, conform misterplanului, nu va conecta nici un consumator. Tehnica japoneză aswajeno se aplică și pe strada Nicolae Iorga. Asta da evoluție, nici măcar ca aceea a electoratului careian, care a ajuns în 20 de ani tot acolo de unde plecase în 1990. Strada aceasta, care are în prezent canalizare, va fi lipsită de canalizare după introducerea canalizării. Kafka (Franz, nu Margit!) marș și mai învață din tehnica aswajeno!

de ghita la 5 ianuarie 2016 - 14:03

Nu am inteles,in ce limba ai vorbit(misterplan,aswajeno)?

de ghita la 5 ianuarie 2016 - 14:18

Dl primar Kovacs Eugen a anuntat ca incepe marea asfaltare cand vor fi asfaltsti 32 km
de strazi si 52000 mp.de trotuare.Speram ca si Str.N.iorga o sa fie din nou o strada frumoasa.Noi nu putem sa facem alt ceva decat sa le uram succes.

de gyuri la 5 ianuarie 2016 - 14:26

dl primar datornic cu retinere pe salar care este kovacs vrea sa mai traga din banii luati din credite pentru asfaltari.
primaria avea destui bani pentru asfaltari dar au fost cheltuiti pentru mese servite de consilierii tulipanos si pe caii pentru aniko si pentru florile lui zoli si medicamentele lui aron sau pentru cheresteaua pentru scaunye.
si pentru reparare strazi au fost luate credite de 7 milioane de lei si unde au disparut din ele 3 milioane si de ce nu vrea nimeni sa spune la noi ca unde asi cine a cheltuit aceste bani?????
politica la jeno e sa distruge intai strazile si apoii sa ia banii cu imp[rumut ca sa asfalteze la ele si atunci pica ceva de la factura de la pericei sau marghita!

de ghita la 5 ianuarie 2016 - 14:42

Eu am vazut acei cai,chiar ca sunt foarte frumosi.Acuma depinde voi ce gusturi aveti.Copii au posibilitate sa invete calaritul.Cred ca a fost o investitie buna.

de ghita la 5 ianuarie 2016 - 14:44

Datoria primarului este problema lui.Din moment ce populatia a dat votul,el este primarul.

de ghita la 5 ianuarie 2016 - 14:51

Aceste cheltuieli cred ca au fost facute cu acceptul consiliului precum si accesarea creditelor.Daca ei au considerat ca asa este bine,noi de ce sa fim ingrijorati.Ei sunt alesi nostri si ne reprezinta interesele.Spor la traba!!!!!!.

de gyuri la 5 ianuarie 2016 - 15:40

caii nu au fost cumparati prin votul connsilierilor. esti cam balbait in exprimare si semeni mult cu mark agramatul. primarul kovacs cheltuie banii careienilor pentru interesele sale de grup si nu pentru utilitatile orasului!
caii sunt folositi de un angajat al primariei la fundatia sa personala unde face bani cu ei si precis ca nu pentru primarie..cladirea in care isi desfasoara activitatea consiliera cu caii nu plateste taxe si impozite deci iar un jaf al banului public cu acordul primarului.
datoria primarului este si problema noastra pentru ca foloseste banii careien ilor ca sa isi cumpere masina. fiind functionar public actiunile primarului privesc intreg orasul si orasul ar scapa de credite la banci daca primarul ar plati datoriile pe care le are…spor la minciuni dar noi nu trebuie sa le si credem mascariciule!

de localnic!!! la 5 ianuarie 2016 - 21:52

gyurikam te sem vagy gyuri
poate gheorghe
2016 an electoral
putetz schimba conducerea orasului iar daca nu suntetz in stare inseamna ca majoritatea altfel voteaza decat dorintza voastra

de Anci mama la 5 ianuarie 2016 - 22:15

am saturat de atata minciuna si furat si bataie de joc!
eu sigur nu mai votez pe tulipani ca nimic nu au facut din ce au promis dar pentru ei au facut si case si concediu la alte tari

de Moni la 5 ianuarie 2016 - 22:51

Sunteti betegi la cap ,va compatimesc !

de aladar la 5 ianuarie 2016 - 22:57

asa arata orasul ca un ocska kep din afganistan.
macar acolo stim de ce este asa dar careiul nu asa a aratat cand eu eram tanar!

de foaier la 6 ianuarie 2016 - 07:42

ghiță 5 ian 14:03

traducere: 1) misterplan = masterplanul apaserv, cu conectare misterioasă a consumatorilor, adică, masterplanul nu prevede conectarea nici unui consumator!
2) aswajeno = tehnica ”japoneză” a lui Jeno de la Asuaj (

de foaier la 6 ianuarie 2016 - 08:00

ghiță 14:42

Esența problemei este cu totul diferită de frumusețea cailor și de învățatul echitației. 1) Consiliul orășenesc austro-ungar din Carei (cam în 1910) a interzis amplasarea grajdurilor pentru vitele mari în centrul orașului (zona A) din motive sanitare și nu numai! Însă unele vite mari sunt tot în centru, chiar și după un secol! Și nu mă refer la cai!
2) Evidențele contabile ale afacerii asociației ”Equus” sunt, în cel mai bun caz, dubioase, dacă nu cumva chiar infracționale! Surse de finanțare, plata utilităților, încasarea sumelor pentru cazare și ”călărit” etc.
3) ”Investiția” asta trebuia să aducă profit. Nu e clar unde se duc banii, cum nu e clar nici cum pot ei ajunge legal la ”fundație”.

de Horia Mărieș la 6 ianuarie 2016 - 08:46

SC Apaserv Satu Mare canalizează (prin anteprenor) cartierul Dögtér din Carei.
Numitul Géza din acest cartier linge o bericică la o cârciumă cu un haver de al lui, din alt cartier, necanalizat:
– Cum e acuma, mâncaț’aș? este întrebat Géza.
– Aaa, este nagyon fasza dolog, este mult mai bine ! Avem apă caldă, baie, veceu iar piranda mea a luat chiar și perie de veceu !!
– Ehe, cred și eu că e mult mai bine așa !!!!
– Mda, merge … dar tot mai bine era cu ziarul N&V!

de Horia Mărieș la 6 ianuarie 2016 - 10:04

@foaier la 6 January 2016 – 08:00

Foarte bine pusă „esența problemei”.

Eu sunt ceva mai răbdător decât sunteți Dvs.
Eu încă mai aștept și în ziua de azi „devoalarea” listei cu cei 28 de membri fondatori (profitori udemeriști) ai Asociației (non-profit, sic!) „Equus” care, după câte știu eu, n-a fost dată publicității niciodată. Am cerut pe aici, pe la rubrica de Comentarii BdeC, ca lista să fie publicată, asta nu o singură dată, ci de nenumărate ori până acum. Cred că respectivii se jenează să se vadă pe respectiva listă, cred că le crapă pur și simplu obrazul de rușine. Să le rămână așa. Crăpat.

de Horia Mărieș la 6 ianuarie 2016 - 14:41

Careianul informat care nu poate fi manevrat a publicat /2 ore ago/ „lista străzilor cuprinse în marea asfaltare”!
Citez: „Peste 60 de străzi din municipiul Carei şi satul aparţinător Ianculeşti sunt incluse în programul de asfaltare pe care administraţia locală intenţionează să-l demareze în vara acestui an. Este vorba atât de străzi cu asfalt vechi, cât şi de străzi pietruite sau chiar de pământ. Potrivit celor declarate de primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, vor fi asfaltaţi circa 13 km de străzi cu asfalt învechit, 11 km de străzi pietruite şi circa 8 km de străzi de pământ, precum şi 50.000 mp de trotuar.
Străzi cu asfalt vechi: străzile din satul aparţinător Ianculeşti, Albinelor, V. Alecsandri, Bălcescu, Bariţiu, Coşbuc, Doina, Doja, Eminescu, Ecoului, Ghiocelului, D. Gherea, B.P. Haşdeu (1/2), N. Iorga, Kaffka Margit, Kolcsei Ferenc, Gh. Lazăr, Mărăşeşti, Mica, A. Mureşan, Peleş, Petru Maior, Progresului, Rakoczi Ferenc, Sadoveanu, Sindicatelor, Şoimului, Stadionului, Uzinei, Şt. Vonhaz, Tudor Vladimirescu. Străzi pietruite: Agârbiceanu, G. Alexandrescu, Bălţilor, Bărnuţiu, Brâncoveanu, B.N. Antal, Cantemir, Cipariu, Miron Costin, Danko Pista, Eotvos Lorand, Esenin, Florilor, B.P. Haşdeu (1/2), Ispirescu, Micu Klein, Kogălniceanu, Mărului, Moricz Zsigmond, Plugarilor, Pomilor, Porumbeilor, Petru Rareş, Rândunelelor, Radu Şerban, Ştefan cel Mare, Grigore Ureche, Aurel Vlaicu, Zamfirescu, Zorilor. Străzi de pământ: Jokai Mor, Mioriţei, Muncitorilor. Lucrările de asfaltare vor fi începute în vara acestui an, urmând să fie finalizate până în vara anului viitor. Marea asfaltare va fi finanţată prin intermediul unui credit accesat de administraţia locală.”

O să aibă loc această „mare asfaltare” careiană atunci când îmi voi vedea eu ceafa în condițiile in care nu este asigurată finanțarea și va trebui să se apeleze din nou la un credit (împovărător). A nu se uita că primașul Kovács a indatorat municipalitatea Carei pe o grămadă de ani de acum incolo, până prin 2027 cel puțin, dacă nu mă înșel, bazându-se pe principiul foarte sănătos după părerea lui și care sună a la Noe: „După mine potopul!”.

Adică, după ce nu va mai fi primar, fiindcă odată și odată tot se va întâmpla și minunea asta, să se ingrijească de plata creditelor la bănci, accesate de administratia locala aflată sub managementul falimentar al lui Kovacs, cei care o să urmeze la „conducerea” primăriei, sau mai precis, contribuabilii careieni și copiii lor care azi se află încă pe băncile grădinițelor careiene.
Îl doare pe primaș drept în cot de ce o să se întâmple cu bugetul local după ce el nu o să mai fie primaș.
Așa cum il doare de fapt drept în cot de acest buget local și acum.

Singurul lucru cu care careianul cel bine informat ce nu poate fi manevrat nu ne lămurește este de ce SC Apaserv SA Satu Mare, firmoaia care răspunde de derularea mirobolantului și fantasmagoricului Masterplan (ce nu asigură racordarea consumatorilor la rețelele de apă și de canalizare) nu se preocupă și de asfaltarea străzilor pe care le-a făcut zob în cadrul proiectului.

Dacă știu eu bine, orice deviz de „săpătură” de prin oraș trebuie să fie însoțit și de un deviz de „astupare” șanturi și de asfaltare străzi și/sau trotuare scurmate de minunatul Masterplan. Dacă nu știu eu bine, aștept cu nerăbdare să fiu contrazis vehement!

Cine se face oare vinovat de uitarea devizului de astupare+refacere (asfaltare) străzi scurmate de lucrările de canalizare din Carei? Care „Dorel” de pe la S.M. sau de aiurea o fi cel vinovat, fiindcă în delegatul city-manager al Primăriei Carei la adunările generale ale SC Apaserv SA S.M. tot nu se putea pune nici o bază, dãnsul fiind un individ mereu obosit, depresat și adormit.

de Dorel la 6 ianuarie 2016 - 15:11

careianul la care faceti referire din ce traieste? cine il plateste sau ce loc de munca are de nu poate fi manevrat?

de foaier la 6 ianuarie 2016 - 17:13

nu poate fi manevrat fiindca …. a deraiat!

de Horia Mărieș la 6 ianuarie 2016 - 18:58

Intrebarea pusă de @de Dorel la 6 January 2016 – 15:11 la Radio Erevan: „Careianul la care faceti referire din ce traieste? Cine il plateste sau ce loc de munca are de nu poate fi manevrat?”

Radio Erevan răspunde intrebării Dvs: Habar n-am, dar mai mult decât probabil că din osânză, așa cum fac urșii iarna când hibernează în bârlog. Vine însă în curând la rând campania electorală a primașului-nănașului și finul își va scoate pârleala pe spinarea lui.

de FERI la 6 ianuarie 2016 - 20:30

Da si ii va face o campanie electorala de tot balegaru !!

de Rimini la 7 ianuarie 2016 - 00:09

Ceeee??? Credite noi?????????? Sa faca apaservul inapoi strazile!

de Andrei la 7 ianuarie 2016 - 09:01

E o practica des intalnita in Romania. Banii care sunt alocati pentru proiectul X si Y sunt furati, apoi sunt iar furati ca in final sa se dea din umeri…

de ATENTIE la 7 ianuarie 2016 - 19:06

Dragi concetateni romani de etnie maghiara! Va rog sa nu va lasati indusi in eroare de cel care a absolvit scoala politica Stefan Gheorghiu) Boros Erno. Articol dupa articol minimizeaza faptele si intentiile teroriste de la Tg Sacuiesc spunand ca DIICOT si SRI ar complota impotriva etniei maghiare.

Revoltator cum manipuleaza poporul. Daca SRI ar fi avut asemenea obiective, sigur 100% demnitarii maghiari ar fi fost cercetati si judecati de mult. Daca doar putin si-ar fi dorit asta SRI, Kovacs Eugen nu-si termina primul mandat ’96-’00. Nu va lasati manipulati de oros. Romania este stat de drept si a demonstrat asta in ultimele doua decenii.

Bor = dezinformator

Bor = diversionist

Bor = sovinist

Bor = slugarnic

continuati voi va rog…….

P.S. In 5 minute puteti afla de pe internet ce aptitudini si-au dezvoltat cei ce au absolvit Stefan Gherghiu! Chiar merita sa cititi cateva randuri!

de cigi la 7 ianuarie 2016 - 22:59

tragic ce se intampla la carei!!!!

de laios la 7 ianuarie 2016 - 23:17

driblam ce putem pana scrie sasu in contul datoriilor

Raspunsuri

Lasati un comentariu