Declaraţii de la DNA în procesul Mircea Govor. Opinia „otrăvită” a finului primarului Kovacs

• publicat la: 13 ianuarie 2016
Declaraţii de la DNA în procesul Mircea Govor. Opinia „otrăvită” a finului primarului Kovacs

Tupeul finului primarului Kovacs nu are limite.  Opinia otrăvită  şi aservită din viaţa careienilor  este trâmbiţată de finul primarului Kovacs un datornic la bugetul de stat cu acte în regulă, cu reţinere chiar pe salariul de primar.

În lipsă de străzi asfaltate şi trotuare practicabile în toate zonele de locuit, de atrageri de investitori care să ofere careienilor locuri de muncă, primarul angajează jurnalişti în primărie pe diferite posturi plătite din banii careienilor. Deturnarea atenţiei careienilor de la adevăratele probleme cu care se confruntă oraşul se face prin scenarii semnate de susţinători. Că doar nu datorită Apaserv Satu Mare există încă la Carei străzi de pământ şi străzi pietruite. Disperarea faţă de dezvăluirile consilierului incoruptibil Ciută naşte opinii la fel de disperate şi ireale.

Între două vizite la procurorii DNA ce anchetează cazul Mircea Govor, fostul său şef, finul primarului din Carei  mai aruncă peste bord din  mizeriile modului în care a fost obişnuit să lucreze. Statutul de executant docil  şi-l  recunoaşte de altfel în declaraţiile pe care le-a oferit  anchetatorilor. Detalii Aici. 

Sunt consemnate în materialul DNA toate activităţile sale în slujba celor ce astăzi sunt anchetaţi de DNA Oradea. Nu lipsesc nici măcar detaliile legate de  ordinele primite de Szasz în legătură cu ce articole trebuia să scrie…

„Cu privire acest aspect, martorul Sasz Lorand, cel care a redactat acest articol( n.r.-la rubrica ”Gura Târgului”- pagina 16, intitulat ”Consultanță dubioasă”)  a declarat că din momentul în care acesta a devenit redactor șef al ziarului (anul 2007) și până în prezent, Mircea Govor a controlat toate firmele care editau Gazeta de Nord Vest Satu Mare, la fel cum controlează și SC Nord Vest TV Advertising SRL, unde în drept, asociat unic este fiul său Răzvan, atât din punct de vedere al politicii editoriale dar și din punct de vedere financiar. Astfel, Mircea Govor cunoștea ce articole se publică în ziar, controla ce persoane sunt atacate și uneori chiar îi cerea personal redactorului șef Szasz Lorand, ce investigații jurnalistice să demareze sau îi furniza informațiile de primă sesizare pe care acesta le dezvolta în investigații….inclusiv  ancheta jurnalistică pentru care  Sasz Lorand s-a deplasat  la Budapesta pentru a se documenta în legătură cu acționariatul EUNITAS KFT Ungaria.

Tot in referatul DNA apare ca „Martorul (n.r.-  Szasz )  a menționat că nu a făcut opoziție acestei dispoziții a lui Govor Mircea, fiind obișnuit cu astfel de situații: ” Fiind jurnalist de investigație înțelegeam modul în care se derulau acțiunile celor din staff și care era scopul lor final, dar atât eu cât și ceilalți colegi eram efectiv în permanență sub presiunea concedierii dacă am fi intenționat să facem opoziție. De la înființare și până în prezent, cotidianul Gazeta de Nord Vest a fost folosit atât de Govor Mircea cât și de Valer Marian în interes personal”….

Ajuns la biroul lui Dicu Levente, acesta i-a spus jurnalistului că a vorbit cu ”șeful său”, acesta înțelegând din exprimare că în fapt a discutat cu Mircea Govor, după care avocatul a precizat că se vor încheia contracte de publicitate cu Gazeta de Nord Vest Satu Mare, prin firma Media Total SRL, contra sumei de circa 100.000 lei. Cu ocazia acelei discuții, Dicu Levente i-a înmânat lui Sasz Lorand datele de identificare ale firmelor Thunder Construct SRL și Rural Consult SRL, pentru ca fi redactate contractele, respectiv facturile dintre acele societăți comerciale și SC MEDIA TOTAL (firmă despre care martorul Sasz Lorand a arătat că avea un rol de paravan între firmele care achiziționau servicii de publicitate și Nord Vest TV Advertising SRL).
Din declarațiile martorilor Sasz Lorand și Dicu Levente rezultă că, ulterior acelei prime discuții, redactorul șef al Gazetei de Nord Vest Satu Mare i-a adus avocatului mai multe facturi de furnizare servicii de publicitate, respectiv contractele redactate dintre TARR CONST SRL – Thunder Construct SRL și Rural Consult SRL, respectiv TCM NORD Baia Mare – Thunder Construct SRL și Rural Consult SRL, pe care Dicu Levente le-a predat mai departe lui Tarr Csongor și Pop Silviu, care le-au achitat prin virament bancar.”

Acestea sunt realizarile finului primarului Kovacs in domeniul jurnalistic. Mai multe detalii  le gasiti AICI

De manieră asemănătoare practică şi la ora actuală linşajul mediatic  la adresa liberalilor careieni, adversarii nănaşului primar Kovacs, tot pentru şantaj şi pentru a abate atenţia de la contractele semnate de primăria Carei cu  firmele Tarr, cu Tehnic Assist Botoşani….

După  ce Buletin de Carei a suplinit prin Filmările şedintelor de Consiliu Local  ani de zile refuzul primarului de a face publice pe posturile TV locale derularea  dezbaterilor aleşilor locali, finul primarului, rămas fără locul de muncă de la redacţia sătmăreană, se erijează acum  în cel care a descoperit apa caldă. Face reclamă la filmarea plătită de Primăria Carei unui operator local cu contract de PFA.

Scenariul pus la cale marţi 12 ianuarie 2016 de  primar  cu consilierul  care depinde  de un loc de muncă obţinut pe criterii politice,   nu păcăleşte nici măcar   copii de grădiniţă.

Cuplul Oneţ-Kovacs a făcut deliciul consilierilor dar şi al celor care au urmărit până acum înregistrarea. Absent vocal la dezbaterile pe probleme economice de la întrunirile CL, consilierul Oneţ a ieşit  acum în evidenţă doar prin atacurile la adresa liderului liberal Ciută, incoruptibil şi neşantajabil de alianţa politică aflată la conducerea oraşului. Nici un cuvânt despre neîmpărţirea către consilieri a  materialelor trimise de la Spital !

Niciun cuvânt în favoare comunităţii satului Ianculeşti pentru demararea lucrărilor la Capela Mortuară atât de politizată de primar.  Consilierul care a sărit ca ars pentru limitarea sumei propuse de consilierul Ciută pentru renovarea bisericii ianculeştenilor, îl atacă pe liderul liberal pentru că primăria nu a oferit conform legii, materialele aferente proiectului discutat către consilieri.

Buletin de Carei a postat până în prezent TOATE înregistrările şedinţelor de CL pe YouTube, din 2013 încoace  . Le puteţi găsi  şi urmări căutând….şedinta consiliu Carei sau primaria Carei sau material Carei….

Veţi găsi şi şedinţa în care cei 70 de ianculeşteni au asistat la dezbaterile în care se încerca preluarea păşunii lor de către primărie dar şi dovada că actualul partener de scenarii al primarului a fost iniţiatorul rupturii USL la Carei şi modul în care acesta a încercat să pluseze sumele necesare construirii capelei mortuare în satul Ianculeşti. VIDEO aici

Alte şedinţe alese aleatoriu ….

..fac capelă mortuară numai dacă cer consilierii PSD spunea Kovacs în data de 3 decembrie 2014...VIDEO

Bust al lui Eminescu interzis în Carei….VIDEO

Vizionare plăcută.

Buletin de Carei, ziarul independent al careienilor plătitori oneşti de taxe şi impozite

spicuiri din declaraţiile date la DNA….

Din conținutul articolului apărut în cotidianul Gazeta de Nord Vest, la data de 25.08.2013, cu titlul ”Politica USL făcute de directorii PDL și UDMR”, rezulta că o parte din directorii numiți de PDL și UDMR s-au dedat la acțiuni de control împotriva primarilor PSD, făcându-se altfel referiri directe la controlul și implicit sancțiunea aplicată primăriei Supur. De altfel, în conținutul articolului se face referire la conducerea ITM Satu Mare și direct chiar la numele Adinei Filip. Cu privire la geneza acestui material de presă, martorul Sasz Lorand (cel care a semnat articolul) a declarat că acesta a fost comandat de către Mircea Govor, la scurtă vreme după ce a devenit președinte a organizației județene PSD Satu Mare, și avea ca scop ”denigrarea directorilor instalați de fosta putere și rămași în funcții și de ale demonstra membrilor PSD Satu Mare, că în calitate de președinte a organizației județene a PSD se luptă pentru a ocupa cu membri sau simpatizanți de partid acele funcții de conducere”.
La data de 04 septembrie 2013, a fost publicat în cotidianul Gazeta de Nord Vest , articolul cu titlul „senatorul Marian preferă munca la negru”, care a fost conceput de Sasz Lorand, pe care l-a semnat cu pseudonimul „Alex Ohaha”. Jurnalistul a declarat că și acest articol a fost publicat la solicitarea lui Govor Mircea, care i-a cerut în mod special ca în partea de final a articolului să facă referiri directe la Adina Filip, șefa ITM Satu Mare, în sensul de a-i transmite mesajul de a nu mai controla și amenda primarii USL și PSD, recomandându-i să se ocupe de firma lui Valer Marian care practica munca la negru. În acest fel, Govor Mircea încerca instituirea unui control asupra instituției în sensul de a nu acționa împotriva celor care prezentau interes pentru Mircea Govor (primarii PSD), dar și o încercare de a subordona instituția respectivă intereselor sale.

comentarii

de abdul la 13 ianuarie 2016 - 18:37

Cred ca la alegerile locale, acest gunoi(Onet), nu va mai fi trecut pe listele psd ( poate trece la udmr !!!!!)

de duster la 13 ianuarie 2016 - 20:41

mare adunare mare la motel..multa lume si putini oameni…totul era rosu si tare mare suparare cu consilierul ciuta care candideaza de primar!!!
stralucea in spate masina alba MAI ceva ca stelele de pe umeri.

de florin la 13 ianuarie 2016 - 22:52

un doctor de animale cu nume de erou se crede omul divin ce a luat locul arestatului…..ce trista soarta trebe sa aiba traseistul politic ca sa tina minte astazi cu cine este in alianta si maine unde sa se orienteze ca sa nu pice de pe scaun.
careienii au deja un candidat care sa ii reprezinte si fara sa se ascunda de faptele sale asa ca nu mai cauta scandalul acolo unde nu este.. mare iubitor de covaceni!
ati ajuns sa denigrati singurul consilier local la care se cunoaste locul de munca si sursa averii sale dar si singurul consilier bine pregatit!
respect domnule ilie ciuta!

de fery la 25 ianuarie 2016 - 20:37

Pntr. Totiii românimii…să stitiii ca onet iii pe mâna cu Kovacs cu udmr…….să terminam cu obezi de onet ..poate se duce după govorrr…?

de camelia la 25 ianuarie 2016 - 21:38

care onet ca is mai multi …ala cu apartamantu din carei si vila la ianculesti care primeste pensie de handicapat de vedere si conduce limuzine si primestye ajutoare la adresa de la carei si a fost cu jeno asociat la fabrica de mobila?

de Stefan la 8 mai 2016 - 22:10

stim de toate murdariile practicate la primaria Carei pentru a ascunde cum se cheltuie banii nostri!
Ajunge!
Schimbarea o dorim cu totii!
Votam Ciuta, macar el are si casa si masina si deci nu mai are nevoie.

Lasati un comentariu