…”careienii nu se manifestă şi eu trebuie să ghicesc ce vor oamenii”….nu scapă nici preşedintele Kelemen Hunor

• publicat la: 10 ianuarie 2016
…”careienii nu se manifestă şi eu trebuie să ghicesc ce vor oamenii”….nu scapă nici preşedintele Kelemen Hunor

După 2 mandate consecutive, şi un altul în perioada 1996-2000 când se presupune că a luat contact cu realităţile  din teritoriu, primarul Kovacs a ajuns la concluzia că trebuie asfaltate 32 de străzi, de pământ, pietruite sau ..distruse de lucrările masterplanului Apaserv.

Duminică, 10 ianuarie 2016, primarul Kovacs a afirmat că mai are nevoie de un mandat pentru a continua cele…2 mandate anterioare.

După ce în cele 2 mandate a adus la robinetul primăriei careiene alimentat din bugetul local firme marghitene, livezene sau botoşănene, primarul a descoperit că 32 de străzi din oraş ar merita lucrări de recondiţionare  iar altele de asfaltare. În anul 2016, mai sunt careieni plătitori de taxe şi impozite care locuiesc pe străzi cu drumuri de pământ iar  alţii pe drumuri pietruite, în municipiul european Carei.  Oare de ce tocmai la finalul a 2 mandate să fie preocupat atât de mult de soarta drumurilor pietruite, de pământ sau distruse de ..masterplanul Apaserv? Să fie de vină…posibilitatea contractării unui nou împrumut bancar, la fel ca cel contractat în 2011 pentru marea asfaltare? Oricum nu se mai pot asfalta drumurile până la alegerile din mai-iunie dar se pot semna contracte care apoi să nu mai fie respectate la fel ca în cazul asfaltărilor din 2011.

Strigătele  careienilor  care locuiesc pe străzile neasfaltate nu au fost auzite deloc până la apropierea campaniei electorale din acest an pentru că…..primarul Kovacs nu are program de audienţe! Aţi citit bine, Nu există program de audienţe la primărie pentru că primarul Kovacs a declarat că aceste practici aduc cu audienţele comuniste.

...majoritatea clienţilor de la Audienţe erau aceiaşi, cu aceleaşi probleme, de ajutor social, locuinţe, etc….cel mai bine să te adresezi în scris la primar, rezultatul e mai sigur, rămâne urma…iar eu le voi răspunde.

Infatuat, cu atitudine de grof bine înfipt şi atotcunoscător, primarul Kovacs  a început emisiunea  delimitându-se clar de gazda sa, Doina Măceşan, redactorul Radio Transilvania, afirmând că el este cu picioarele pe pământ spre deosebire de aceasta, care… zboară la înălţime.

eu sunt mai lipit de pământ iar tu eşti mai aproape de cer. Eu vreau să simt pământul aproape de picior iar tu vrei să zbori….

Infatuarea sa nu este o atitudine de moment,  o scăpare cum am crezut la început. Primarul a dat de înţeles  pe tot parcursul emisiunii că nu există o persoană mai capabilă decât el în tot judeţul, evitând evident să facă referire la faptul că în tot judeţul nu avem un datornic de talia domniei sale!

Astfel, primarul Kovacs  a afirmat clar şi concis că în Carei   există un grup de 80-90% care nu se manifestă nici pozitiv şi nici negativ…Eu trebuie să ghicesc ce vor oamenii şi să iau măsuri. Mă implic trup şi suflet dar mă detaşez, văd de treaba mea….am încredere în echipa mea…încerc să lucrez cu echipa mea şi strâng lângă mine oameni capabili în limita capacităţii lor intelectuale şi FIZICE…

Înregistrarea emisiunii poate confirma cele afirmate de primarul Kovacs.

Tot în cadrul emisiunii radiofonice Prânzul de Duminică, primarul a pus eticheta careienilor, afirmând că…oamenii sunt cum sunt, n-avem cum  să aducem mai buni…

Nu scapă de ochiul său critic nici preşedintele UDMR, Kelemen Hunor , catalogat ca şi poet, la fel ca predecesorii săi Marko Bela şi cei dinaintea lui. Doar el, primarul  este cel cu picioarele pe pământ şi competent.

să nu se supere pe mine UDMR dar Kelemen Hunor e poet…la fel şi cei dinainte, Marko Bella …etc… eu sunt inginer de formare iar maghiarii careieni au origini şvăbeşti şi sunt pragmatici…

Vă reamintim că la începutul emisiunii primarul a stabilit că nu va prelua mesajele careienilor şi nici telefoane în direct dar după semnalările Buletin de Carei legate de acest aspect, de la ora 15,40 a decis că e cazul să răspundă la câteva mesaje, mai ales că ne apropiem de perioada de campanie  electorală şi domnia sa mai doreşte un mandat.

redacţia

comentarii

de CZIMAR la 11 ianuarie 2016 - 11:50

Jaj,jaj Kovacs,Kovacs inca nu ai invatat nimic din cele 3 mandate.Macar sa fii politicos,daca nu vrei sa fii mai crestin !M-ai dezamagit !!!!!!!!!!

de stela la 11 ianuarie 2016 - 12:13

adica in carei nu au fost maghiari numai dupa venirea svabilor daca domnu kovaci ne spune ca maghiarii au origini svabesti?

de ,,,,, la 11 ianuarie 2016 - 14:59

Mongolia p..a ta :))) poate tu esti din mongolia noi am fost aici mai repede ca astea daco romani :)))

de Horia Mărieș la 11 ianuarie 2016 - 15:46

Audiențele primarului.

Citez din articolul de mai sus: „Nu există program de audienţe la primărie pentru că primarul Kovacs a declarat că aceste practici aduc cu audienţele comuniste. (…) majoritatea clienţilor de la Audienţe erau aceiaşi, cu aceleaşi probleme, de ajutor social, locuinţe, etc….cel mai bine să te adresezi în scris la primar, rezultatul e mai sigur, rămâne urma…iar eu le voi răspunde.”

Așa o fi cum le basădește primașul.
Totuși, dar doar pentru necunoscători, ar mai fi de aflat câte ceva în plus.
Cert este că primașul a rezolvat in favoarea lui și această problemă.
Și-a tras, incă din luna noiembrie a anului trecut, (în prelungiri) printr-un contract individual de muncă, semnat pe o perioadă determinată de 7 luni, adică până când mai durează actualul lui mandat de primar, un ditamai consilier (personal).

Conform fișei postului anexă la contract, printre atribuțiile acestui post [funcție de execuție contractuală cu program de lucru flexibil (sic!), adică vine când poate și pleacă când vrea] figurează la pct. 1: Reprezentarea primarului, delegat de acesta, la acțiuni sau activități la care primarul nu poate participa și la Pct. 3: Cercetează și soluționează unele probleme preluate de la audiențe.

In traducere liberă asta înseamnă că acest consilier (personal) al primarului poate organiza audiențe în locul primarului și poate soluționa unele probleme preluate de la audiențe.

Îi dau dreptate primașului: de ce să te mai stresezi, să te mai strofoci pe la audiențe mai ales atunci când nu ești in stare să rezolvi nici măcar una din solicitările careienilor, atunci când tu trăiești cu picioarele lipite bine de pământ și nu aproape de ceruri (sau în nori) ca doamna Doina Măceșan și mai ales atunci când ai la dispoziție sclavi de plantație pupingiști plătiți din bani publici ??? Bravo lui: dăștept foc individul!

Numele oficial al acelui consilier personal factotum este Boros Ernestin-Gheorghe, cunoscut îndeobște pe tot mapamondul ca și Boros Ernő.

Nu-i exclus să mai existe pitit pe sub preș pe undeva prin clădirea Primăriei Municipiului Carei și un altul, exact ca el, tot consilier personal al primarului, adică de aceeași teapă și cu aceleași metehne și apucături. Vom trăi și vom mai vedea, poate că respectivul va ieși până urmă și el la iveală.

P.S. Isteț foc și ăla care semnează cu ,,,,, Doar creierul îi lipșește.

de Stefan H. la 11 ianuarie 2016 - 20:19

Gandire si expresii deviante,de dupa blocuri.Este de compatimit acest om.E dus rau !!!Trebuia Doamna sa-i lipeasca doua picioare in cur si sa-l trimita la scoala de bune maniere care -i lipsesc .Defapt de la echipa aia buna cu care sa laudat ca o are, trio vai si amara de consilieri personali ,asta a invatat !

de claudiu la 14 ianuarie 2016 - 08:20

si ceausescu zicea ca stie el ce e bine pentru noi si am vazut ce a ajuns…..nu inteleg cum se poate transforma peste noapte un falimentator si un datornic in mamaomida care le stie pe toate,?
eu vreau schimbare de mentalitate la primarie si un primar cerebral ca domnul ciuta care respecta careienii!

de foaier la 19 ianuarie 2016 - 14:07

@stela 11 ian

Primarul nu știe istorie, dar are dreptate parțial, în sensul că majoritatea ungurilor din Carei sunt rezultatul colonizărilor de după 1711 (Pacea de la Satu Mare). Aproape 100% din ungurii cu ascendență șvăbească sunt de religie romano-catolică. Șvabii colonizați în Sătmar și-au lăsat limba, dar nu și religia. Ungurii cu rădăcini ungurești din zona Carei erau și sunt de religie reformată. Ungurii de acum din Carei sunt mai numeroși pentru că i-au asimilat etnic pe șvabi. Care șvabi, între noi fie vorba, nu au fost singurii asimilați de unguri. Slovacii, foarte numeroși în zonă în secolul al XIX-lea (vezi matricolele școlare ale piariștilor) au dispărut aproape complet. Mai sunt și cei ce frecventează biserica greco-catolică de limbă maghiară. Pot fi întrebați ce etnie aveau strămoșii lor. Ca să vedeți surprize! Nici nu mai merită menționat că printre asimilați se numără și români, pentru că sunt de notorietate.

@,,,,, care ”noi” am fost aici înainte de ”astea” daco – romani? Dacă te consideri urmaș al culturii Cucuteni, se mai acceptă. Dacă ești ungur și romano-catolic ai toate șansele să fi apărut pe aici ca rezultat al colonizării șvăbești. Dacă ești ungur reformat, atunci n-ai putut fi în Europa înainte de anul 850 după Hristos. Nici nu mai pun la socoteală că Reforma a apărut în biserica catolică prin secolul XVI (adică 1500 și!). Chiar dacă am accepta ideea tatălui lui Beke HVIM (ăla cu bomba de 1 Decembrie) că românii ar fi venit din Albania, Albania e tot în Europa, nu în Asia de unde au venit strămoșii ungurilor de azi. Dacă acceptăm ideea că românii ar fi venit aici din Munții Balcani – cum se străduiesc ungariștii să convingă lumea de întâietatea lor în Ardeal – Munții Balcani sunt tot în Europa. Adică românii erau tot europeni și înainte de sosirea ungurilor. Iar dacă mai adaug și faptul că istorisitorul faptelor de vitejie ale ungurilor din timpul honfoglalas-ului (în jur de 896 după Hristos) scrie că vitejii unguri s-au luptat și cu români (că s-au luptat ei și cu ruteni și cu alte neamuri), care la vremea aceea locuiau nu numai în Ardeal și Crișana, ci chiar în Pannonia, atunci se vede clar că nu adevărul te interesează, ci propaganda ungaristă. Iar pentru ungariști, subscriu la urarea lui emil!

de foaier la 19 ianuarie 2016 - 15:04

O fi stând doamna Doina cu picioarele mai departe de pământ (fără vreo insinuare indecentă!) dar primarul e mult mai departe de pământul pe care și-l dorește aproape de picior! Exprimarea inginerească polisemantică nu lasă să se întrevadă în ce poziție se apropie pământul de piciorul primarului: talpă, gleznă, genunchi, lateral dreapta, lateral stânga și nici ce se întâmplă cu celălalt membru inferior al primatei. Scuze, primate/primare nu e prea clar, mai fac și eu greșeli de acord și mai confund termenii, că nu stăpânesc atât de bine limba română ca și întâiul datornic al urbei! Exprimarea este, de fapt, irelevantă, dar lucrez cu materialul clientului, iar clientul este darnic ca un grof (nu din familia Karolyi!) în material suficient pentru a-l face cel puțin de râs, dacă nu pentru a-l compromite! Relevantă în sine este însă aprecierea personală a primatului cum că este un grup de 80-90% care nu se manifestă nici pozitiv, nici negativ, astfel încât săracul primat trebuie să ghicească ce vor ăia 80-90%! Ca să faci asemenea afirmație nu poți avea decât câteva motive: ai probleme cu aritmetica; ești un naiv, visător/cu capul în nori, pe scurt nu ai contact cu realitatea fără vreo cauză medicală; ai o problemă medicală care te face inapt pentru contactul cu realitatea; amnezia; prostia; disprețul pentru memoria celor pe care îi conduci. Atunci când ai fost ales primar ai promis ceva. Au votat mii de careieni la locale. Unii pentru că le-ai promis și te-au crezut, alții pentru că, prin udmr, le reprezentai speranțele și așteptările ungariste. Cum orașul este etnicește majoritar unguresc și aproape sigur majoritar ungarist, iar udmr a demonstrat deja că ungarismul nu-i este străin, te-au ales pentru că vor niște lucruri care țin de ungarism (ungaria mare, discriminarea etnicilor români etc.). Au mai venit la vot și cei care nu vor ungarism într-un oraș aflat în România. Au exprimat clar asta când nu au votat udmr, tocmai pentru că i-au înțeles atitudinea de încurajare a ungarismului, fiindcă deja este de notorietate că udmr NU este = toți ungurii din România, ci numai unii unguri, deci doar naivii mai pot fi păcăliți cu afirmația ”am votat udmr pentru că sunt ungur”. Dacă ești ungur poți vota și cu partide românești, și cu udmr și cu ppmt(emnp) și cu pcm sau poți să nu votezi cu nimeni, dacă ai convingerea că nu te reprezintă. Deja, mai ales de când există ppmt și pcm, e clar că udmr nu reprezintă pe toți ungurii din România, ci doar pe unii dintre ei. Pe care? În Carei cu siguranță pe ungariști! Nu că ppmt sau pcm ar fi cumva pentru integritatea României! Nu, ci doar pentru că, din spirit de conservare și pentru păstrarea anumitor aparențe, udmr se manifestă mai ”moderat”. Asta ca să înțeleagă orice prost cum e cu ghicitul intențiilor a 80-90% ”care nu se manifestă”! Mai mult de 50% dintre careieni se manifestă și merg la vot! Dintr-o dată grupul de 80-90 s-a redus sub 50% iar cei care votează au spus ce doresc! Acuma, dacă primatul nu se poate ține de cuvânt, cum nu-și poate nici plăti datoriile, asta nu mai e vina electoratului, ci a ”ghicitorului”. Păi, dacă tot trebuie să ghicești, Jenă, nu-l plăti drept consilier pe Iernău Vinosu, ci ia-o pe mama Omida, care are practică mai multă în domeniu! Probabil că îi consideri reduși mintal pe locuitorii Careiului dacă îți închipui că ei înghit pe nemestecate gogoașa cu ”nu se manifestă” și ”trebuie să ghicesc”. Dacă nu altcineva, atunci consilierii, care reprezintă electoratul ce te-a pus în funcția aia, îți spun ce vrea electoratul, nu trebuie să ghicești! E suficient să asculți ca să înțelegi ce vor. Și ascultându-i pe oameni, chiar prin audiențele ”comuniste” poți să înțelegi ce se întâmplă în oraș, ce vor oamenii, dacă tot ești atât mare grof încât nu poți sta de vorbă cu cei pe care îi conduci! ”Oamenii sunt cum sunt, n-avem cum să aducem mai buni”, dar nici pe ăștia pe care îi ai nu-i asculți și faci ce îți spune ”detașarea” și ”echipa”, adică iei decizii pe ghicite, în funcție de starea de spirit de moment. Nici nu contează că ești rupt de realitate, că realitatea din România nu e aia din Ungaria, prezentată de Duna TV. Iar când ”ghicești” ce vor 80-90% din careienii care nu se manifestă, cum reușești să iei mereu decizii contra etnicilor români? Cum reușești să ghicești că regele Ferdinand poate fi pus la colț, în intersecție, că nu e loc de bust al lui Ionel Brătianu sau al lui Mihai Eminescu, în timp ce criminalul Petrovics alias Petofi are bust în centrul orașului? Cum reușești mereu să ghicești în detrimentul etnicilor români? Așa te-a învățat electoratul unguresc ungarist? Celălalt electorat unguresc, de bun simț și de bună credință, nu te-a învățat nimic, Jenă, nici măcar respectul pentru ceilalți? Dacă nu respecți, nu vei fi respectat, Jenă! Vei fi doar mai bogat cu 1-2 milioane de euro, dar tot Jenă și detestat vei fi (inclusiv de cei care acum sunt pe lângă tine!) și după ce nu vei mai fi primar. Probabil vei avea și o pensie bună, dar nu vei mai fi niciodată ceea ce ai uitat deja de mult timp să fii: om!

de Entitate de buna credinta la 19 ianuarie 2016 - 16:52

„Unde nu este nici Dumnezeu nu da”adica respect,bunacuviinta,cei 7 ani de acasa…Omu nu se controleaza,da cu barda,consilierii personali nu l-au invatat cum sa vorbeasca si cum sa se poarte,de fapt cine sa-l invete..profitorii banilor publici?Ne-am saturat de haos .E ca si in urma cu peste 2000 de ani cand a venit Iisus pe pamant ,totul era cu susul in jos si cu josul in sus,dar a facut Lumina.Speram sa se faca Lumina si la Alegirile locale.Vrem un om aproape de oameni,pentru care sa conteze toate etniile,toata comunitatea si nu unul care i critica si le acorda tot felu de caracteristici vazute doar de mintea lui adormita.Cred ca primaru si-a dat cu stangu in dreptu,vorba aceea.Daca tacea poate primar ramanea,dar acum ma indoiesc.Dupa sondajul Univeral e cotat cu 10% in optiunea careienilor.Pentru ca ce nu e de bun simt nici lui Dumnezeu nu -i place !!!

de Horia Mărieș la 19 ianuarie 2016 - 21:02

Pertinentă, corectă, bine scrisă analiza făcută din foaier.

Mi-ar plăcea să mai citesc și altele la fel, tot la obiect, sau să le aud spuse din interiorul teatrului, de pe o scenă, de la o tribună, nu numai din foaier.

[FOAIÉR, foaiere, s. n. Încăpere a unui teatru, în afara sălii de spectacol, destinată recreerii spectatorilor în timpul pauzelor dintre acte. [Pr.: foa-ier] – Din fr. foyer. Sursa: DEX ’09 (2009)]

Lasati un comentariu