Sală de rugăciune amenajată la Carei pentru cei fără adăpost unii cu maşini

• publicat la: 7 ianuarie 2016
Sală de rugăciune amenajată la Carei pentru cei fără adăpost unii cu maşini

Adăpostul de noapte deschis anul trecut la Centrul social Carei şi-a încetat  activitatea. Sălile unde erau  găzduiţi anul trecut oamenii străzii pe timp de noapte în perioada geroasă au fost dezafectate şi se vor  acorda Asociaţiei Werdnig Hoffman.

dupa desfiinţare

Lupta pentru supravieţuire a oamenilor străzii este cruntă în această perioadă. Din păcate, singurul astfel de adăpost  din Carei a fost închis. Potrivit celor declarate de Monica Radu, şef birou Serviciu Asistenţă socială, acel adăpost a fost o soluţie provizorie iar cei fără adăpost sunt orietaţi acum către încăperea din curtea Bibliotecii Municipale Carei, în clădirea unui fost garaj, recompartimentat.

Acolo a fost găzduită şi femeia găsită dormind sub cerul liber.

În camera de lângă ea, au fost aduşi câţiva oameni ai străzii dintre care unii din Domăneşti.

În aceiaşi cameră sunt 3 bărbaţi şi o femeie, în jurul unei sobe rotunde de tablă. Au mai fost aduse câteva paturi semn că mai este loc şi pentru alţi năpăstuiţi.

În faţa camerei, afară sunt parcate 2 maşini, una cu număr de Neamţ şi alta cu număr de Satu Mare. Unul dintre locatarii adăpostului a recunoscut că sunt ale sale, la fel şi bicicleta  de lângă uşă.

Tot în clădirea garajului, a fost amenajată o sală de rugăciune unde un pastor de la cultul penticolstal  vine duminica de la ora 16,00 pentru rugăciune. Potrivit oamenilor din adăpost, viceprimarul a  ajutat la aducerea unor corpuri de mobilă astfel că mica sală are asigurat tot confortul pentru după-masa de rugăciune.

În săliţa din spate sunt oferite celor ce vin la rugăciune mici gustări.

Cei 7 locatari ai adăpostului improvizat au asigurată masa de la cantina socială , grupurile sanitare înafara clădirii şi un robinet de apă în faţa garajului.

Pe  străzile Careiului mai întâlnim persoane  fără adăpost, care stau la mila trecătorilor şi a comercianţilor care le mai oferă câte ceva din marfa alimentară comercializată.  Mai puţin un loc de dormit pe timpul nopţii.

La Satu Mare, adăpostul de noapte poate găzdui 60 de persoane dar nu face faţă cerinţelor în perioada actuală.

redactia

comentarii

de Mirel la 8 ianuarie 2016 - 23:14

GLORIE DOMNULUI!

de lavinia la 9 ianuarie 2016 - 09:50

ce mai amenajare de robinet de apa…..tipic pentru cei din admin locala..la fel ca lucrarile din carei

de functionar la 23 ianuarie 2016 - 10:51

Pana nu a intervenit doamna ciuta nu a fost amenajat nici un adapost pentru oameni strazi.Acum duce acolo vicele mobila si pune pe katzagos sa dea raportul daca mai vrea sa stea pe acolo. O mafie in toata regula cu asa ceva se ocupa vicele nu cu ce are scris in fisa postului.
Dupa ce a scris Buletin de Carei despre femeia ce dormea sub un nuc in strada au putut cei de la asistenta sociala sa gaseasca loc de dormit pentru ea. Dupa ce a venit doamna Ciuta cu lemne pt foc pentru ea a adus apoi si vicele si acum se ocupa cu casa de rugaciune pentru ei.Oare isi regreta toate pacatele?

Lasati un comentariu