Scenariu ieftin iniţiat de Primăria Carei. Consilierilor nu li se oferă materialele integrale. Cenzura funcţionează şi la CL

• publicat la: 12 ianuarie 2016
Scenariu ieftin iniţiat de Primăria Carei. Consilierilor nu li se oferă materialele integrale. Cenzura funcţionează şi la CL

O  sedinţă regizată, pregătită atent în culisele alianţei UDMR-PSD-PLR din cadrul CL Carei până şi cu cameră de filmat  a avut loc marţi, 12 ianuarie 2016 de la ora 9 dimineaţa. Un circ ieftin , demn de o primărie condusă de un primar cu datorii la bugetul de stat în urma falimentării a 4 firme personale.

Consilierii au primit cu 1 MINUT inainte de sedinţă  materialele care atestă operaţiunile financiare ale serviciului de Contabilitate din cadrul Spitalului Municipal Carei. Directorul economic al Spitalului a depus actele către primăria Carei în timp util dar aceastea au fost ascunse  de ochii consilierilor!

În documentaţia depusă la primărie  în timp util, figurează dovada plăţii celor 551.200 lei excedent din anul 2014 şi anterior în data de 31 decembrie 2015 dar  acest aspect nu se regăseşte în mapa oferită consilierilor.

Cu alte cuvinte,  cei responsabili cu oferirea de materiale consilierilor înainte de sedinţe au evitat să pună la dispoziţia aleşilor locali documentaţia completă  şi reală  de la Spitalul Municipal. După lămurirea situaţiei şi confirmarea plăţilor efectuate la 31 decembrie 2015, liberalii au votat proiectul de hotărâre, singurul care s-a abţinut fiind consilerul UDMR Brem Arpad, numit de primarul Kovacs  ca şi consilier în CA al spitalului Carei.

Discreditarea liberalilor este de acum un fapt dovedit cu  materialul filmat chiar de primărie. Lipsa documentatiei adecvate a fost sesizată de la începutul şedinţei extraordinare de către consilierul Ciută.

In scurta pauză  solicitată de acesta pentru răsfoirea materialelor, directorul economic al Spitalului, ec. Sălăgean Adriana a recunoscut că liderul liberal a avut dreptate să facă afirmatiile  pe care le-a făcut dacă NU A AVUT  la dispozitie TOATE materialele   întocmite la Spital.

Consilierul PSD Onet, fost angajat la 2 bănci comerciale din Carei, a  dorit să iasă în evidenţă nu prin afirmatii de specialitate cum ar fi fost normal ci cu atacuri la adresa liberalilor careieni, coşmarul aliantei din care face parte. Prezent şi la sedinta de vineri unde a mai fost abordat acest subiect, consilierul social democrat nu a avut atunci nici o interventie legată de excedentul de la Spital. l Atacurile consilierului   socialdemocrat la adresa liderului liberal careian au fost susţinute deosebit de vocal de primarul Kovacs care a susţinut că este capabil în 5 minute să parcurgă materialele oferite de  administraţia Spitalului.

Nu a rămas dator  nici consilierul Ciută, incoruptibil şi neşantajabil, supus linşajului mediatic de către presa maghiară a consilierilor primarului Kovacs şi a finului acestuia.

..nu ştiu dacă puteţi înţelege ce pot eu întelege domnule primar dar ca să vă răspund la acelaşi nivel, pot să îmi dau seama ce puteţi înţelege după câte societăţi personale aţi falimentat….

Scenariul aplicat la sedinta de marti este similar cu cel de acum 6 ani când primarul Kovacs a convocat rapid directori de institutii sătmărene pentru a semna  pentru un proiect prin care dorea să scoată din circuitul agricol câteva hectare de păşune comunală  din Ianculesti pentru a le încadra  ca teren degradat. Doar interventia promptă a sătenilor a împiedicat această manevră atent elaborată încă din 2010!  Ulterior, chiar şi APM Satu Mare a recunoscut faptul că a fost indusă în eroare de Primăria Carei! AICI

APM Satu Mare,una din institutiile solicitate a lua măsuri,a menţionat în adresa 1448/19.02.2013,că “faţă de HCL 90/2010,se constată că acest teren(n.r.-propus spre împădurire) în mod eronat a fost considerat neproductiv în intregime deşi mai mult de jumătate din suprafaţă este păşune.”

Dacă şi la data de 24 septembrie 2010 ar fi fost cunoscute aceste detalii de către cei convocaţi de urgenţă la sediul primăriei Carei pentru a-şi depune semnătura pe documentele ce trebuiau să ajungă de urgenţă la Oradea pentru a se încadra în termenul de depunere a solicitării de aprobare a proiectului,  ar fi fost evitate o serie de neplăceri  atât pentru institutii cât si pentru săteni iar primăria careieană  şi-ar fi păstrat credibilitatea.

Circul ieftin consumat la primăria Carei marţi, 12 ianuarie 2016, scoate la iveală direcţia pe care primarul doreşte să o imprime anului electoral 2016, mai ales că şi-a anunţat candidatura pentru încă un mandat, la emisiunea de duminică, …pentru a începe asfaltarea străzilor de pământ şi pietruite, obiectiv care nu a figurat până acum pe lista de priorităţi.

Rămâne consemnat până atunci aspectul cenzurării  materialelor de şedinţă oferite consilierilor şi campania dusă în cadrul instituţiei Spitalul Municipal Carei împotriva consilierului Ciută potrivit celor semnalate de angajaţi ai acestei unităţi.

Buletin de Carei nu a consemnat nimic  legat de familia economistei Sălăgean sau de apartenenţa sa politică despre care s-a aflat abia în urma fumigenelor lansate de conducerea politică din cadrul primăriei Carei în incinta unităţii  de sănătate. 

Buletin de Carei publică doar articole ce pot fi dovedite cu înscrisuri oficiale şi ţin  de cheltuirea banului public careian.

Buletin de Carei

 

comentarii

de radu la 12 ianuarie 2016 - 13:13

sa auzim acum ce mai mint pesedistii si udemeristii pe la spital!!!!
domnul ciuta este omul echi.ibrat care judeca cu mintea nu cu interesul de grup cum fac ceilalti!
cand a primit documentele de la spital si a vazut ce primarul incerca sa ascunda a votat fara nici o problema!!!!
cum altfel poate proceda un consilier liberal din Carei care a adus milionul de euro pentru spital chiar daca director era todea de la psd!
meritati sa fiti primar domnule ciuta!! de astfel de oameni are nevoie orasul nu de oportunisti care acasa mancau pesmeti pana sa ajunga la primarie.

de Ing.dr.Ionel LUPU la 12 ianuarie 2016 - 14:21

Excelenta Sa Seniorul K.E. – Primar de Carei are metode „originale” de conducere a treburilor acestui municipiu… Cunosc marea majoritate a extraordinarelor sale „realizari”, Mai rar asa primar in Romania !!!!!!!!!

de barna la 12 ianuarie 2016 - 16:25

dapoi nagyon rafinalt vrea sa fie acest datornic de carei.
crede ca toti sunt prosto si nu dau seama de ce incearca sa face la sedinte.
mai bine ar plati datoriile ca sa scapam orasu de dobanzile la baNCI!

de abdul la 12 ianuarie 2016 - 18:38

Am inteles ca Jeno NU mai candideaza la Primarie ci la un „post” la DNA !!!

de Ancuta la 13 ianuarie 2016 - 00:00

Succes domnule Ciuta si nu lasati garda jos!
Inca nu am mai vazut in Carei o asa mare mobilizare din partea udmreului si pesedeului impotriva unui roman cinstit care ajuta mai ales oamenii cu probleme reale de viata!
Stim ca nu faceti discriminare intre careieni si stim ca va vaneaza aia care nu va pot santaja dac lumea obisnuita vede tot si stie cine cat valoreaza.

de Horia Mărieș la 13 ianuarie 2016 - 14:33

Sunt convins că primașul este capabil sa citească (ca și J.F. Kennedy, renumit pentru metoda de citire rapidă, în diagonală, pe care o folosea) în exact 5 minute documentele financiar-contabile justificative depuse la primarie de conducerea spitaluilui.

Doar că spre deosebire de J.F. Kennedy, primașul nu va înțelege din ele nici măcar o boabă, nici o iotă, absolut nimic.
Semmit sem!

de meli la 13 ianuarie 2016 - 17:09

la spital nu este medic de ochi nu este medic oncolog nu este medic de gat si urechi si primarul se ocupa sa ascunda materialele de la consilieri!
nu ajunge ca a pus numai udemeristi la consiliul de administratie acum nici asa nu este multumit? daca nu era liberalul ciuta nici acum nu era terminat spitalul

de pe surse la 13 ianuarie 2016 - 22:11

Datorita naivului si prostutului pres rosu, consilierul Moldovan o sa-si piarda functia de consilier local. Baciule Moldovan zi-i multumesc presului matale ca te pune pe liber.

Rusinea Ianculestiului da din nou lovitura!!!!!

El zice ca e naiv, dar eu cred ca e prost!

de gerald la 16 ianuarie 2016 - 15:07

in oras functioneaza o serie de firme ce lucra la negru pe fata si primaria se ocupa de scenarii ieftine? inseamna ca ia de la ele cota parte?

de gerald la 16 ianuarie 2016 - 15:09

am inteles ca avem un baiat de la ANAF in oras dar intrebarea e daca vede ce e prin oras sau doar se plimba cu masina firmei inscriptionata ANAF?

Lasati un comentariu