Carei, oraşul-şvaiţer

• publicat la: 17 februarie 2016
Carei, oraşul-şvaiţer

Municipiul Carei a ajuns să candideze pentru titlul de oraşul şvaiţer  după lucrările efectuate în cadrul Masterplanului implementat de Apaserv SA Satu Mare.

După  ploile recente, carosabilul careian începe să cedeze în mai toate zonele oraşului, de pe strada Iorga şi până pe calea 25 Octombrie, în faţa la fostul magazin Victoria, acum sală de nunţi.

Găurile în asfalt apar mai ales în zonele în care au fost executate lucrări la conductele de canalizare în cadrul proiectului de investiţii al Apaserv.  Pe strada Nicolae Iorga, unde a fost dublată  canalizarea  şi nu au fost compactate foarte bine  canalele , s-au produs surpări . Albumul cu imagini îl puteţi urmări pe pagina de Facebook a Buletin de Carei. Cititorii ne trimit imagini pe pagina de Facebook a Buletin de Carei şi din alte zone unde carosabilul se surpă.

O altă zonă sensibilă la surpări este şi zona centrală Piaţa 1 Mai unde au fost efectuate lucrări de remediere a gropii căscate în asfalt doar după intervenţia cititorilor Buletin de Carei.

Din nefericire, nu la fel de ageri au fost cei desemnaţi a proteja siguranţa careienilor pietoni prin reapararea gropilor căscate  în cazul celei din apropierea Monumentului, fapt ce adus la accidentarea unui copil de 12 ani. În zona Viilor, un om chiar a decedat în urma căzăturii într-o groapă nesemnalizată corespunzător. Tot pe strada Viilor, asfaltul turnat în 24 decembrie 2015  se surpă în februarie, 2 luni mai târziu adică…aici

Zi de zi suntem atenţionaţi de cititori despre noile capacane ce apar în asfalt în urma lucrărilor la extinderea reţelei de apă şi canalizare.

„Distracţia” de a circula cu maşina dinspre Oradea spre Satu Mare tranzitând  Careiul te poate costa o baie de ulei sau un schimb de bucşi  ori alte  bucurii aducătoare de profit pentru service-urile din  oraş. Portiunea de la Crucea Neagră  şi până  la Spitalul Municipal sau trecerea de cale ferată din vecinătatea fostei mori de grâu, sunt  adevărate  furci caudine pentru şoferi.

Un drum de coşmar care denotă interesul acordat de primărie infrastructurii în ultimii ani. Sperăm să nu fie doar un alt scenariu aplicat înainte de alegerile electorale din iunie, adică să fie remediate aceste porţiuni de drum doar în campanie după ce au fost lăsate  de izbelişte, la fel cum s-a procedat cu trandafirii scoşi acum 4 ani pentru că ...au fost uscaţi, când de fapt au fost lăsaţi în paragină fără a se aplica tăieri şi îngrijiri specifice  la timpul potrivit.

Astăzi am  fost atenţionaţi despre  existenţa unei noi capacane în asfalt în porţiunea din faţa sălii de nunţi Victoria. Imaginile  denotă  şi starea trotuarelor din zona centrală care este calea 25 Octombrie , o arteră intens circulată de turişti. Parcarea  a fost făcută de primărie în iulie 2014  iar de atunci este mereu reparată datorită folosirii ei ca spaţiu   de garare pentru utilaje de mare tonaj.

Atenţie unde călcaţi când ieşiţi din parcare. Până la apariţia semnalizărilor, e mai bine să fiţi cu ochii în patru!

Rămânem tot în zona centrală, la intersecţia dintre piaţa 1 Mai cu calea Mihai Viteazu. Alba neagra cu lucrările efectuate pe bani europeni. O echipă introduce  conductele de canalizare, se remediază porţiunea afectată, se toarnă chiar asfalt, pentru ca  apoi cineva să îşi aducă aminte că mai sunt de făcut şi alte intervenţii, deci se sparge din nou asfaltul şi dăi şi lucră… şi dăi şi lucră….timpul trece, noi cu drag muncim că oricum suntem plătiţi.

Şi în alte zone răsar gropile în urma surpărilor, ca ciupercile după ploaie.

Noi imagini cu  lucrările efectuate recent pe strada Viilor, ce duce la  zona turistică ştrand termal( cel ce foloseşte de ani de zile apa termală fără autorizaţie şi fără să plătească un leu pentru această resursă naturală). Veţi putea vedea  noua modă în materie de …guri de canal.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu