Datori au fost, datori sunt încă….

• publicat la: 15 februarie 2016
Datori au fost, datori sunt încă….

Nu vreau să mai plictisesc careienii cu derapajele aşa-zisei prese extrem de locale din Carei…..” …vă sună cumva cunoscut pasajul?

Face parte din arsenalul presei  pe care înţelege să o facă finul domnului primar Kovacs. La aşa naş,  aşa fin.  Sau mai exact, ...Datori au fost, datori sunt încă…ca să parafrazăm un titlu de pe vremea când finul nu era încă fin şi avea voie să scrie  despre UDMR,… Baroni au fost, baroni sunt încă…aici

La Carei, unii cu explicaţii iar altul cu restanţele de la buget…

Siguranţa careienilor  nu este nici măcar pe ultimul loc al preocupărilor acestora. De fapt, ea nu există  pentru acest tandem. Plictisul ar fi prea mare, la fel si efortul aferent plimbărilor prin oraş, pe acelaşi traseu cu al careienilor  ce contribuie la bugetul local.

Aţi văzut vreo imagine publicată în presa de casă a primarului cu situaţia  străzilor din Carei, a stadiului lucrărilor Masterplanului implementat de Apaserv?  Sau pe site-ul Primăriei ? …sau pe pagina oficială care  evită elegant situaţia DE FACTO…

Ştim că primarul mizează pe accesarea unui credit cu care să acopere hip-hop toate drumurile înainte de alegerile electorale pentru a se lăuda cu realizările sale…din ultimii 8 ani.  Pojghiţa de asfalt va costa  bugetul local „cât  China”  iar peste câteva luni  ne vom trezi în situaţia de a aloca fonduri pentru reabilitări, că doar aşa s-a întâmplat de fiecare dată.  Porţiunea de 200 m asfaltată  în 2014 şi plătită din bugetul local cu  292.000 lei  este la un an de la darea în folosinţă numai bună pentru reabilitat în faţa fostului magazin Victoria, partea dinspre parcare, cea din imagine.

De trotuarul cu pricina din aceiaşi porţiune, unde  se accidentează careienii, nici nu mai vorbim….

Dragi careieni, mare ATENŢIE unde călcaţi,  mare ATENŢIE unde vă lăsaţi copii să circule până când Primăria va catadicsi să se implice în problemele oraşului. E mai bine să fiţi preventivi decât să ajungeţi la unitatea de urgenţe.

Va veni vremea ca cei responsabili  să răspundă pentru calitatea lucrărilor efectuate şi la fel şi cei care au semnat recepţiile.

Instituţiile statului, mai ales Inspectoratul de Stat în Construcţii, vor trebui să ia atitudine  pentru situaţia creată la Carei. Iar primarul este dator să vină în faţa noastră cu o explicaţie legată de  calitatea lucrărilor efectuate de anumite firme.

Daniela  Ciută

comentarii

de Ing.silv.dr. Ionel LUPU la 15 februarie 2016 - 17:59

Cam de jumatate de an urmaresc aproape zilnic ce „minuni” se mai intampla in CAREI, sub conducerea inginerului de exploatari forestiere KOVACS JENO-EUGEN – Primar provenit din Fundatia (nu este partid) U.D.M.R….. N-am sa-l iert niciodata pe acest smecher ce a distrus „scheletul tri-secular” al „Rezervatiei Botanice” (Parcul KAROLYI)…. Am trimis 4 denunturi la organelle de specialitate si inca voi mai expedia si alte sesizari…. As vrea sa nu scape cumva nepedepsit !!!!!!!!!…

de Horia Mărieș la 15 februarie 2016 - 18:09

Singurele întrebări care se mai pot pune, sunt:

1. Când a mințit de fapt sasul, în 20o7 sau el minte de stinge acum? Reține atenția nevinovatul nume Riedl, cel al vicepreșului IN FUNCȚIE al CJ Satu Mare, aflat mereu (în poze) în dreapta multcercetatului Adi Ștef și pe poziție de egalitate aparentă, dar extrem de tăcută, ca a unui ce tace și face din umbră, cu supracercetatul Mircea Govor.
Te pomenești că acest Riedl Rudolf bácsi este lovit drept în moalele capului de sfânta îmunitate.

2. In 2007 sasul a scris oare tot după dictarea lui Valer Marian, fiind amenințat de către acel actual senator penal că va rămâne fără pita cea de toate zilele (lucru care s-a și adeverit de fapt, nu-i așa)?

Din ale sasului snoave, ano domini 2007:

„Administratorul şi directorul Mateszalkai Sutoipari KFT este Szabo Istvan Artur, numit in septembrie 2006, cu un mandat de cinci ani. Comisia de cenzori este formată din Hajdu Katalin, domiciliată in Oraşu Nou, Strada Principală nr. 15, Szabo Monika, domiciliată in Nyiregyhaza, Strada Mives nr. 7, şi Riedl Edith Wilma, cu domiciliul in Satu-Mare, Strada Botizului nr. 31. Riedl Edith Wilma este nimeni alta decăt soţia fostului prefect fostului subprefect UDMR Rudolf Riedl” (n.a. actualul vicepreș al CJ SM).

Oare cât îi mai rezistă mustața căzută pe oala (de noapte) a domnului pulitician Riedl Rudolf?
Oare sasul ce mai zice AZI la chestia asta?
http://cjsm.ro/2011/09/riedl-rudolf-vicepresedinte/

de Horia Mărieș la 15 februarie 2016 - 18:45

Dacă e să ne luăm după declarațiile de avere ale numitului Riedl Rudolf, actualul vicepreș al CJ SM, se pare ca sasul cel fin de. nănaș-primaș de Carei a mintit cu nerușinare in 2007 fiindcă pe soția lui Riedl Rudolf o cheamă de fapt Sarolta și nu Edith Wilma (vezi declaratia avere an 2007).

De altfel, in declarațiile ulterioare anului 2008, numele soției preșului CJ SM apare ca (sic!) „Riedl Rudolf – soția”. Prost și ăsta de-l doare, mânca-mi-ar. Inginer, cică.
Nu mă mir că sasul care-i seamănă, a fost total derutat.
Că această Edith Wilma Riedl este rudă sau nu cu Rudolf, eu unul chiar că n-am de unde să știu.

Pe de altă parte, mi se pare destul de ciudat că in declarațiile de avere ale lui Riedl Rudolf apare mereu numele Szabo Artur, cel care se pare că incepand cu luna sept. 2006, era Directorul si Administratorul Mateszlakai Sutoipari KFT, fiind de fapt prezumptivul fecior al fostului baron local sărmărean, al fostului preș al CJ SM, al îmbelșugatui și preacinstitului udemerist Szabo Stefan.
O fi oare doar o simpla coincidență de nume? Foarte puțin probabil, fiindcă nici numele de Szabo Artur (ortografiat chiar așa și nu Arthur, de exemplu) nu-l găsești chiar pe toate drumurile județului Satu Mare.

de careian la 15 februarie 2016 - 20:44

grupul de interes din jurul lui jenika este bine gros de cand au inghitit terenurile din domeniile statului de la carei si padurea careiului si a ianculestiului…mare frika au de domnul consilier Ciuta ca e baiat corect si nu suporta furtul si minciuna si ce se fac ei daca se afla cat au bagat mana in averea orasului?
se stie ceva de terenul de la canepa unde acum este rubinul ching+?oare cine l-a vandut si cu cat???

de rubinul negru la 16 februarie 2016 - 10:15

a fost bun darul pus la nunta ta loratatule de comandantul chis sau esti suparat ca a dat prea putin si dai si scrie si dai si scrie…ai ramas pe drojdie cu banii si joci pentru cat arunca de la masa loios si marinel?

de vali la 24 aprilie 2016 - 14:15

sa se faca publice locurile de munca de la candidati si cheltuielile celor doi primari de la udmr ca si cat a luat udmr de la primaria carei ar fi interesant de aflat.

Lasati un comentariu