Fermierii români solicită rediscutarea Legii vânzării terenurilor agricole

• publicat la: 15 februarie 2016
Fermierii români solicită rediscutarea Legii vânzării terenurilor agricole

Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) a depus o adresă la Ministerul Agriculturii pentru rediscutarea Legii vânzării terenurilor agricole, a afirmat vineri preşedintele Ligii, Laurenţiu Baciu, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Deocamdată noi respectăm nişte etape. Săptămâna trecută am trimis o adresă către Ministerul Agriculturii în care i-am rugat să înceapă rediscutarea Legii 17 şi, ca să vedeţi, cred că s-a luat şi Phil Hogan (comisarul european pe agricultură n.r.) după mine, pentru că a declarat la vreo două zile că vânzarea terenurilor agricole este o problemă a României şi nu a comunităţii europene. Şi eu ştiam lucrul acesta pentru că m-am mai dus o dată la Bruxelles cu jalba în proţap să spun de ce România este obligată să vândă pământ străinilor. Şi ca să nu zic că am fost dat afară, mi s-a răspuns aşa: problema vânzării terenurilor către străini este o problemă naţională şi nu comunitară. Sub umbrela regulamentului european, practic este o scuză a neputinţei celor care ne conduc, a celor care merg cu capul plecat, ce fac lustrul la pantofi când se duc la Bruxelles”, a spus Laurenţiu Baciu.

Şeful LAPAR a precizat că în ultima perioadă s-a intensificat vânzarea de terenuri către străini.

S-a ajuns acum să nu se mai cumpere teren cu hectarul, se cumpără cu ferma. E un american pe la Botoşani care a cumpărat 10.000 de hectare într-o săptămână. Ar trebui să fie interzis, indiferent că e persoană fizică sau juridică”, a adăugat Laurenţiu Baciu.

integral pe capital.ro

Lasati un comentariu