GETO-DACII în literatura română

• publicat la: 29 februarie 2016
GETO-DACII în literatura română

Sâmbătă, 27 februarie 2016, a avut loc  la Librăria Mihai Eminescu din București  lansarea unei noi cărţi a scriitoarei Iulia Brânză Mihăileanu, „GETO-DACII în literatura română”. Atmosfera caldă a permis descoperirea universului  geto-dacic creat de poeții și scriitorii români, de-a lungul timpului.

Bazată pe lucrarea sa de doctorat – Mitul geto-dacic în literatura română – Iulia Brânză Mihăileanu i-a adaptat mesajul pentru publicul larg, lucru care nu poate fi decât de apreciat.

De la Eminescu la Blaga, de la Hașdeu la Sadoveanu, de la Lovinescu la Eliade, geniile noastre au simțit de unde vine izvorul izbăvitor al identității adevărate și au săpat albii în conștiința acestui neam, pentru ca apa vie a cunoașterii să nu se piardă în pământul sterp al minciunii și trădării.

Despre aceste lucruri veți citi în cartea „GETO-DACII în literatura română”. Cartea va fi disponibilă de vineri și pe Dacia Art http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-adulti.html.

Lansarea a fost  una dublă pentru că, la același eveniment, istoricul Gheorghe Iscru  şi-a lansat  cartea „O nouă introducere în Epoca Modernă”, carte care vorbește și despre conspirațiile care au influențat istoria modernă a românilor. Cartea este disponibilă aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-adulti.html)

Iulia Brânză Mihăileanu este și autorul cărții „Pentru cine este nocivă originea traco-dacă a limbii române?”.

sursa rgnpress.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 12 aprilie 2016 - 04:05

Postez si aici fiindcă mai mult ca sigur că postarea mea de azi din GN-V nu va fi publicată.
Așa m-au obișnuit tovarișcii incă de pe vremea când director era un fin sas.
Nu cred că și-au schimbat bunele obiceiuri.
La incercarea mea de postare de azi am primit retur mesajul „Your comment must be approved by the site admins before it will appear publicly.”
Postez și aici fiindcă eu unul de pseudokulturnici sunt chiar sătul.

Stimate domnule Teodor Curpaș,

Uneori, nu ar fi rău de loc dacă ați citi cu ceva mai multă atenție un articol.
Până la capăt.
Cu răbdare.
Dacă ați fi procedat așa, nu ați fi frizat ridicolul prin articolul dvs. numit „Ştire ştiinţifică de multă mândrie!” 11/04/2016 | Editorial | Posted by: Gazeta Nord Vest, fiindcă ați fi aflat că articolul din „adevărul” la care ați făcut referire, a fost publicat ca păcăleală de 1 aprilie:

„Singura zi în care se poate. Cel mai probabil, aţi citit acest articol astăzi, 1 aprilie 2016. Acest articol este o glumă. O păcăleală. Dar nicio asemănare cu locuri şi persoane reale nu este întâmplătoare. Am improvizat un curs scurt de dacologie aplicată: am pornit de la câteva fapte reale, le-am împodobit cu cine-ştie-ce revelaţii mistice sau politice, hai şi două-trei glume şi gata!, am rescris, în două pagini de ziar, istoria milenară a românilor. Totul – aleatoriu, dar înadins. Mai mult, ultimul fragment din acest text a fost scris în stil dadaist: am preluat un banal articol despre cultura şi civilizaţia geto-dacă, am imprimat, pe hârtii distincte, fiecare propoziţie, le-am aruncat pe toate într-o căciulă şi apoi, propoziţie cu propoziţie, am rescris acelaşi text, seduşi de hazard şi de arbitrariul de moment. A fost tombola culturii! Totuşi, istoria aceasta este o comedie doar astăzi, 1 aprilie. În celelalte 365 de zile din an, e o tragedie.”

Lasati un comentariu