Ilie Ciută bagă în şedinţă primarul şi executanţii lucrărilor de asfaltare

• publicat la: 16 February 2016
Ilie Ciută bagă în şedinţă primarul şi executanţii lucrărilor de asfaltare

În urma solicitării  consilierului liberal Ilie Ciută  de documente care să ateste calitatea lucrărilor executate în oraş, primarul Kovacs a început să se agite  pentru susţinerea candidatului Kovacs.

O simplă  vizită a consilierului Ciută  la Biroul  Tehnic din Primăria Carei a  pus pe jar  primarul, care a început să convoace întâlniri şi şedinţe.

Consilierul Ciută a solicitat dirigintelui de şantier pentru lucrările de aducere la starea iniţială a carosabilului în urma  extinderii  reţelei de apă şi canalizare din Carei, ing. Florin-Marinel Hagău, (SC CONSAFAMAR SOMES SRL Livada)  Buletinele de Analiză care să dovedească gradul de tasare de 98%, precum şi partea din proiect aferentă refacerii carosabilului.

Florin Hagău a promis în cursul zilei de  ieri, 15 februarie 2016, că  va aduce materialele solicitate, marţi, 16 februarie 2016, materiale care trebuiau să existe deja  în documentaţie , la întâlnirea cu consilierul Ciută.

Doar că între timp dirigintele de şantier nu a mai ajuns… iar primarul Kovacs i-a convocat  pe  toţi cei implicaţi în efectuarea de lucrări de reabilitare drumuri aşa cum nu a făcut până a nu intra pe fir consilierul, Ciută, coşmarul său. Nici măcar în urma accidentului nefericit în care un băiat de 12 ani a ajuns la Spitalul Judeţean Satu Mare.

Oare să nu existe Buletine de analiză pentru gradul de tasare…?

Acelaşi scenariu a avut loc şi în cazul contactării managerului de proiect pe zona Carei a Masterplanului Apaserv, ing. Manuela Poşta.

nu ştiu dacă vă pot pune la dispoziţie cele solicitate, să vorbesc cu şefii mei…  pentru ca ulterior să anunţe că şefii ei vor o solicitare scrisă  din partea consilierului local care este interesat de situaţia lucrărilor ce se efectuează în oraş  mai ales de existenţa autorizaţiilor de construcţie  şi de existenţa Buletinelor de analiză.

În mod cu totul şi cu totul…întâmplător, şedinţa convocată de primarul Kovacs  cu toţi responsabilii de lucrări din oraş a avut loc abia după ce contracandidatul său la primărie a solicitat documentele amintite. Cu această ocazie, am aflat că autorizaţia de construcţie pentru lucrările de pe raza municipiului Carei a fost eliberată de Consiliul Judeţean Satu Mare.

 redactia

comentarii

de mucalit la 16 February 2016 - 22:46

astia vor sa ia din banii orasului ca sa asfalteze ce a fost deja platit din fonduri europene????
adica lajos va plati pentru lucrarile satmarenilor si vrea sa credem ca nu le iese nimika???

de Doru la 16 February 2016 - 23:12

Ma bucur ca, consilierul Ciuta e pe subiect ca parca ma linisteste prezenta lui in mijlocul banditilor. Nu va lasati! Incep sa dea din colt in coltapaservistii??? Nu-i lasati sa scape d-le consilier.

de Horia Mărieș la 16 February 2016 - 23:23

@mucalit la 16 February 2016 – 22:46

“astia vor sa ia din banii orasului ca sa asfalteze ce a fost deja platit din fonduri europene????”

Corect, dar doar parțial color.

“Ăștia” vor că ia din benii contribuabililor careieni, adică din banii Dvs.

Pardon, “ăstia” vor să ia din banii noștri, nu de alta dar sunt și eu, chiar dacă treaba asta nu le convine de nici o culoare, nici măcar parțial color, contribuabil careian.

de Horia Mărieș la 17 February 2016 - 08:32

Comform celor apărute pe cartea poștală ilustrată data poștei 2016. 02. 16. ora 17:19, primașul s-a înțeles ieri cu executanții lucrărilor din cadrul Masterplanului Apaserv în Carei. Cică:

- în două săptămăni vor finaliza restanțele din planul,Masterplan, mai precis canalizarea de pe străzile Ecoului și Nicolae Iorga.
- începând cu data de 1 martie a.c. antreprenorii/executanții se vor concentra exclusiv pe “reparații” stradale.
- executanții promit ca în martie, aprilie finalizează toate lucrările.

Să-i creadă cuțu pe ăia ce se exprimă că finalizează lucrările in “martie, aprilie” că eu unul nui cred.
Nici martie nu este aprilie, nici aprilie nu este martie, nici oarna nu e vară. Sau martie, sau aprilie, una din două!

Tromboane Kovacsiste postate pe blogul unei persoane “private”, dar totuși persoană consilieră personală a primașului.
Adică minciunele cu magiun de prune.
Exact bune de aruncat la coșul de gunoi. Ca toate celelalte.

de stradaiorga la 17 February 2016 - 10:30

de facut la face repede ca vine campania electorala dar le fusereste ca si celelalte din oras ;am vazut cum arata cartierele modernizatecica si ti rupi picioarele acolo si la fel si locurile de joaca!
va fi marea pacaleala si fusereala de lucrari si inca pe banii nostri.

de frumosul la 17 February 2016 - 12:44

vai ilie cat esti de urat in pozo,kovacs e gras ,tu urat,noua ne trebuie un primar frumos ca de exemplu BOGDAN GEORGESCU

de sasu la 17 February 2016 - 13:24

vai ce prosti sunteti ca vorbiti de frumusete ca astia o sa ma dea pe mine de exemplu si castig detasat ca cel mai hid fin…nu vedeti ca ne facem de ras daca ne luam de cum arata omul ca ne dau si la discriminare la oficiu daca ne luam de cum arata cineva…pacat ca nu are udmr om asa bun ca ciuta ca atunci nu am avea probleme

de caraian scarbit la 17 February 2016 - 13:49

a ajuns primaria sediu de gigolo unde e nevoie de barbati frumosi fara prea multa stiinta?
vai saracul oras ce de calimere mucalite are….

de divele la 17 February 2016 - 18:42

sa organizam in Carei un concurs ,,Cel mai frumos pretendent la fotoliul de primar al municipiului Carei” sa vedem cine se inscrie…..

de tex la 18 February 2016 - 10:55

divele sau amantele?
am impresia ca emare bai cu pamanturile de la asociatiile din careiimari…toti stau la umbra primariei ca sa nu se afle unde sunt sutele de hectare din domeniul statului de la carei si ianculesti…. si cu ce e mai la indemana sa iesi daca nu cu senzatia dive amant si gigolo ca prinde bine la multime si intre timp noi le dam ceva ulei acolo si cativa saci de grau si sponsorizam tulipanii ca sa taca din gura…domnule primar ce stiti dovs despre padurea careiului sau despre padurea de la ianculesti sau despre pasunea careiului de sute de hectare sau despre sutele de hectare din DOMENIUL STATULUI?

de nelu la 18 February 2016 - 12:19

domnule inginer Ciuta asa va vrem! hotarat si cu probele pe masa!!!!
la gunoi cu coruptii din primarie care traiesc din banii nostri!
stim ca nu aveti contraxcte cu primaria si stim ca sistemul securist pus la punct de geza si lajos umbla dupa candidatii iepuri inpotriva dvs dar careienii sunt satuli de smecherii cu bani publici.
spuneti lucrurilor pe nume. careienii nu mai vor minciuni si povesti otravite!!! adevarul e mai bun si mai sanatos dar nu orice persoana il poate spune! cei cu contracte cu primaria sa stea acasa ca stim si noi cine sunt!
fortza ILIE CIUTA!!!!

de doru la 19 February 2016 - 09:44

Degeaba com. Noi aici dk nu îl susținem pe dn. Ciută trebuie să ne mobilizăm și să îl votam cât mai multiiiiii

de cartieru la 20 February 2016 - 10:15

domnule consilier Ciuta TOT RESPECTUL!!!!
ati demonstrat ca sunteti mereu implicat in probleemele orasului si nu numai in campanie cum fac altii!! deaia le e frica de dvstra si de cate stit ca fac astia prin primarie..va sustinem!!!!

de ILEANA la 20 February 2016 - 13:02

Traian Băsescu a făcut anunţul: Dragoș Georgescu,candidat pentru Primaria Carei din partea PMP.Cum comentati …??

de coriolan la 20 February 2016 - 14:08

bine dragos, am citit,nu comentam.succesuri.

de sm la 20 February 2016 - 14:34

Bravo Dragos mult succes! Dl. Ciuta de acum incolo nu are nicio sansa.

de carei la 20 February 2016 - 17:26

vrei sa spui ca nu are sanse la fonduri de la jeno|? sunt de acord! alt termen de comparatie nu exista. ca doar nu poti pune egal intre experienta consilierului ciuta si inceputul de drum al celuilalt candidat si nu este o rautate ci doar o constatare. sa aiba amandoi succes si cel mai bun sa castige..asteptam confruntarile televizate si radiofonice cu toti candidatii.

de sm la 20 February 2016 - 19:38

hai dute lasa-ma cu experienta

de carei la 20 February 2016 - 20:17

raspunsul spune totul despre intentiile voastre.

de careian la 21 February 2016 - 13:55

in toata aceasta poveste intra cumva si careienii? sau ei sunt ultimii care conteaza pentru aliatii politici enumerati? de fapt problemele careienilor sunt mereu sustinute de consilierul Ciuta de care nu aveti nimic a il santaja decat cu cuvantul artagos. conteaza ca e artagos cu coruprii si nu cu careienii carora le sta alaturi…si fdg si udmr si pmp si psd se lupta pentru ciolan ca singuri nu au din ce isi duce existenta. domnul Ciuta e spertanta careienilor care au nevoi de o alta viata decat cea de iobag si sluga la grof. e Certitudinea pentru o viata normala la Carei si de aceea este iubit si apreciat de popor si nu de tagma conducatoare si asurpitoare pe banii colectati de la careieni.

de pukedli la 21 February 2016 - 13:58

“coada de topor”?

de sebi la 21 February 2016 - 14:11

bine spus. au ajuns cei din alianta impotriva careiului sa isi faca reclama la buletindecarei desi finul primarului se lauda cu cititorii sai multi.;jalnici cersetori din banul public si prea putin descurcareti pe pielea lor proprie,vai noua daka astia ajung sa ne dijmuiasca banutul nostru iar.
succes domnule Ciuta si nu bagati in seama frustratii ce se tem ca raman pe drumuri faRA banii careienilor.

de Horia Mărieș la 21 February 2016 - 16:43

@sm la 21 February 2016 – 13:47

O foarte corectă și o f. obiectivă evaluare a situației.
Da, confirm, exact așa stau lucrurile.
Asta nu înseamnă totuși că “alea iacta est”.
Vezi 16 noiembrie 2014. Nu intru în detalii.

În plus, este de admirat faptul că textul este lipsit de orice greșeală gramaticală, este surprinzător de “curat”, este scris foarte îngrijit, offline si apoi postat online, lucru demn de a fi înscris în Guinness Book (cu referire la comentariile din BdeCarei). Bravo.

de antibasescu la 21 February 2016 - 19:16

Cel care a scris are doar experienta de la informatia zilei unde a lucrat..
basescu cel fluierat la Carei are partid in Carei orasul care a fost impotriva acordarii titlului de cetatean de onoare si orasul unde a fost demis la referendum cu 90 la suta.
Ce credibilitate poate avea un partid cu care cocheteaza baiatu lui jenica? poate mai si primeste oaresce banuti ,mai stii?
bine ca pentru noi nu se dau bani ca sa avem trotuare in oras si ne rupem picioarele daca nu avem masini da pariu ca niciun partid nu va spune de situatia din oras inafara de liberali. Astia au spus mereu ce au avut de spus nu numai in campanie.

de Horia Mărieș la 21 February 2016 - 21:25

@antibasescu la 21 February 2016 – 19:16: “Cel care a scris are doar experienta de la informatia zilei unde a lucrat”

Chiar ăs fi curios să aflu despre cine este vorba (fost jurnalist la Informația Zilei???).

“Ce credibilitate poate avea un partid cu care cocheteaza baiatu lui jenica?”

Răspuns, dând cărțile pe față: Exact aceeași credibilitate pe care a avut-o partidul lui Dan Diaconescu în Carei la alegerile din 2012.
Fiindcă ambele organizații locale și aia a penalului și azi intemnițatului DD-DDT din 2012 și mișcarea asta (anti)populară a partidului azi cercetatului penal și doar în viitor întemnițatului Băse (asta, doar dacă mai există justitie și dreptate in lumea asta), partid moștenit de la Nuțica a lu’ Udrea, au avut, surpriză, același domn președinte in municipiul Carei.

Istoria se repetă, nimic nu este nou sub soare.

În 2012 presedintele organizației locale a partidului lui Dan-Diaconescu-Direct (sau in orice caz, catindatul pentru un fotel de deputat in Parlament), fondatorul efemerului ziar online “careianul”, a servit ca “iepure” lui Jenö bácsi, fiind pupincuristul indiscutabil al acestuia si unul dintre cei care divizat electoratul românesc careian (fiindcă tâmpiți care au putut să creadă in promisiunea electorală a lui D-D-D de 20.000 euroi pe cap de celovec, sunt destui și în Carei).
Vreți dovezi scrise, nici o grijă, la avem, ca întotdeauna.

Pentru cei cu memoria foarte scurtă, iată si o foarte relevantă (în special pentru evaluarea coeficientului IQ), o postare feisbucistă a agramatului domn președinte, precum si un text scris de dânsul, dar probabil retușat de o colaboratoare, cu ocazia lansării ziarului online de tristă amintire, ăla numit “careianul” (am păstrat cu fidelitate ortografia originală):

“Stadionul National Arena !!! Crin Antonescu “Germania este a Germaniei , Franta este a Frantei si Romania este a Romanilor !!!! ” ( Urlete si aplauze ) Stau si ma intreb ,unde am ajuns!!!! Si incotro vrem sa mergem ?!!! Aplauzele si urletele ,nu sunt o reactie normala , e o reactie provocata , nu stiu daca acei oameni se gindesc si la binele lor pe termen lung !!! Nu stiu daca acei oameni , in aceste tragice zile se gindesc , ca cei care au venit la Bucuresti reprezinta peste 600 miliane de oameni , si un discurs cu tente national -socialiste in aceste vremuri , ne arunca in negura urii, invrajbirii si deznadejdii !!!. Ca fost sustinator al liberalilor , impreuna cu multi Careieni ma ingrozesc cind vad directia pe care a luat-o partidul Bratienilor !! Ma ingrozesc , cind vad ca PNL-ul a ajuns MULT MAI RADICAL decit PSD-ul . Din partidul elitelor , a micilor meseriasi , a artistilor ,medicilor , avocatilor si altor categorii profesionale ,liberale,vad ca se naste un monstru !!! Un monstru, care pentru a supravietui la putere, este in stare sa sacrifice orice inclusiv ,poporul ,tara si LIBERTATEA in tara noastra !! Nimeni dintre membrii devotati ai acestui partid ,nu se intreaba de ce au reactionat europenii in asemenea mod ???? Nimeni nu se gandeste ca poate singurii vinovati , pentru reactia dura a europenilor ( inclusiv a socialistilor europeni) sunt ei si modul in care au gestionat crizele , dupa preluarea puterii ??. In primul rand ,ca roman , ma simt ingretosat !! Dupa ce s-au aruncat in foc 250 mil euro ,pentru referendum ( sunt incluse si cheltuielile din campanie ) , acuma s-au mai aruncat alte milioane de euro ,pentru a-i demonstra lui Merkel … ce ???? Lui Barosso … ce ??? ce au vrut sa le demonstreze liderilor europeni ???Ce au vrut sa ne demonstreze noua ??? Ca sunt disperati ? Stim asta de cind l-au cooptat in partid pe Becali !!! , sunt disperati dupa PUTERE !!! Sunt disperati pentru ca multi dintre liberali si-au pierdut increderea ! Va dati seama ce va insemna in dec cind vor pierde alegerile , sa fi fost la putere doar 6 LUNI ? Nici un partid in tara asta nu a dezamagit , cum a dezamagit PNL-UL ! Un partid de centru dreapta , care in decurs de citiva ani (pe vremea lui Tariceanu le era rusine sa recunoasca pe fata ca sunt sustinuti de PSD ) a facut un viraj cum nu s-a mai vazut in democratia moderna !, catre un nationalism – socialism ,pe care nici PSD-ul nu mai stie cum sa-l tempereze ! Stau si ma gindesc la sutele de mii de membri PNL , de buna credinta , care totusi isi dau seama ca aceasta tema si directie, este gresita . La imposibilitatea lor ( teoretica) de a-si impune punctul de vedere normal !!! Si la faptul , ca intr-un final ,ei vor fi cei care vor suferi cel mai mult !!! , pe linga nenorocirile pe care le aduce o asemenea politica, la dezamagirea si rusinea pe care vor fi nevoiti sa o indure !!!”

“Mesaj la inceput de drum. October 18, 2012. Dragi Careieni !! Suntem o mana de prieteni, care ne-am decis sa infiintam un ziar local , un ziar care sa vina in intampinarea nevoilor cetatenilor acestui oras , un ziar care sa va informeze , sa va bine dispuna,un ziar care , dorim , sa atinga toate subiectele importante ale momentului,de la stiri , administratie locala , economie,cultura ,spiritualitate,sport si chiar politica! Dorim sa facem un ziar atipic ! Adica,va fi scris de o mica echipa redactionala,un grup de colaboratori si chiar toti cetatenii micii noastre urbe , care astfel vor avea posibilitatea sa-si exprime sentimentele,dorintele ,visele,bucuriile,si nemultumirile ! Adevarul este ca vrem sa schimbam ceva. Traim niste vremuri grele , in care fiecare incearca sa supravietuiasca , in care societatea , institutiile statului si chiar noi , ne complacem intr-o generala indiferenta si suficienta , imbratisind ideea ca nu ne intereseaza ce se intampla cu vecinul ,numai eu sa fiu lasat in pace ! Ei bine , noi ne-am hoarat sa luam atitudine ! O atitudine,civica,morala si chiar spirituala ! Nu suntem perfecti,probabil vom face multe greseli,insa vom incerca sa compensam lipsa noastra de experienta cu sinceritate, onestitate si mult mult curaj! Da! curaj,pentru ca in ziua de azi, avem cu totii nevoie de curaj ! Curaj sa ne strigam nedreptatile , sa ne exprimam sentimentele si chiar sa ne ajutam aproapele. In vremurile astea ,cand lumea si societatea este polarizata si politizata la maxim , cand ,daca nu esti cu noi esti impotriva noastra , noi vrem sa fim ( cel putin vom incerca ) o raza de speranta si echilibru pentru cititorii nostri ! Vom publica ;stiri ,informatii ,anchete,bancuri si chiar poezii , dar in primul rand vom lupta impotriva abuzurilor,minciunilor,indiferentei ,batjocorei,umilintelor la care suntem supusi zi de zi ,oara de ora de catre cei care ar trebui sa ne apere si sa ne protejeze de asa ceva!Deci,incepand de astazi online si din 25 octombrie ,editie tiparita,CAREIANUL,noul nostru ziar, va fi aproape de voi ,sperand ca si voi ”

Credeți că s-a schimbat ceva in 2016, odată cu trecerea respectabilului presedintelui traseist din barca scufundată DanDiaconescu la petrolierul TraianBăsescu?

Nu s-a schimbat absolut nimic, în afară de numele “iepurelui” care va alerga in acest an electoral pentru divizarea voturilor românilor careieni, dar asta doar in folosul lui Kovács.
Pupincurismul mișcării populare careiene va avea aceeași in mod cert direcție si țintă ca și în 2012.
Bisztos.

de oraseanul la 21 February 2016 - 22:46

domnul consilier Ciuta isi vede de treaba la fel cum face indiferent ca este sau nu campanie.
cainii latra caravana trece iar domnu Ciuta tot pentru careieni lucreaza. inainte cu ceva luni inainte de alegeri mereu apar soparle sau iepuri cum le mai spune si invart rahatul da 4 ani de zile nimeni nu a remarcat sa fie intereesati de problemele noastre sau sa ii vedem pe la sedintele filmate.

de cagula la 21 February 2016 - 22:50

traseistul politic cu careianu sau opinia cum io mai zice nu a fost ala de lua in anii 90 spatile comerciale din centru ca parca tot jena era la butoane si i lea dat pe mai nimika,.amu ia pe ele chirile de mii de euroi si a luat suta de ha de padure mai sus de tasnad,.fain baiat,amic si cu vali motorina

Lasati un comentariu