Întâlniri la Primăria Carei cu ISU, DSP, APM, DSV

• publicat la: 12 February 2016
Întâlniri la Primăria Carei cu ISU, DSP, APM, DSV

Joi, 11 februarie în sala de ședințe a Primăriei Carei, prefectul dr. Eugeniu Avram a convocat o întâlnire care a avut ca scop clarificarea procedurilor de reglementare a activităților economice, atât de primării cât și de autoritățile de reglementare.

În cadrul acestei întruniri au participat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs alături de primari și reprezentanți ai comunelor din zona Carei, precum și reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor, Inspectoratului pentru Situații de Urgență SOMEȘ Satu Mare și a Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Ca urmare a noilor proceduri instituite de autoritățile locale pentru eliberarea Acordului/Autorizației de funcționare, serviciile deconcentrate ale ministerelor sunt puse în situația de a elibera documente chiar și pentru activități care nu necesită reglementare specifică. De asemenea, activitatea funcționarilor este supraîncărcată ceea ce duce la un blocaj al instituțiilor în eliberarea acestor avize sau autorizații și pe bună dreptate produce nemulțumire în rândul cetățenilor și al mediului de afaceri.

Prefectul dr. Eugeniu Avram a dispus organizarea de urgență a unei ședințe cu responsabilii de urbanism și reglementare de la nivelul fiecărei unități administrativ teritorială în vederea clarificării spațiilor respectiv a activităților economice care necesită reglementare specifică.

Totodată va fi constitui un grup de lucru la nivel județean care va înainta Guvernului, propuneri de modificări legislative care să clarifice procedurile de autorizare, competențele de reglementare. Prefectul a cerut celor prezenți, colaborare instituțională, responsabilitate și profesionalism pentru deblocarea acestei situații.

Buletin de Carei propune  Prefecturii şi altor instituţii  judeţene precum şi Primăriei Carei organizarea unei întâlniri care să aibă loc într-o locaţie în care să se ajungă pe altă cale decât Calea 1 Decembrie 1918, pentru a lua la cunoştinţă de modul în care se prezintă infrastructura din oraş precum şi de modul în care careienii sunt nevoiţi să circule până la locuinţele acestora pentru care se plăteşte impozit.  În acest fel, s-ar putea observa şi calitatea lucrărilor prestate de firmele care execută Masterplanul Apaserv.  În primă fază, vă propunem străzile Nicolae Iorga, Cuza Vodă şi Viilor colţ  cu Cimitirului, unde  se surpă efectiv asfaltul.

De asemenea, în oraş  funcţionează unităţi de servire a mesei, fără autorizaţie. Precedentul numit Bar de zi de pe strada Grigore Ureche fără autorizaţie de funcţionare sau amplasare de mai multe chioscuri de presă  tot fără autorizaţie au dus la situaţia în care să fie posibilă apariţia de noi şi noi situaţii de gen.

redacţia

comentarii

de maria la 12 February 2016 - 10:04

Prin prezenta solicit sa se tina cont de cabinetele stomatologice de la parterul blocurilor care au in baie compresoare pentru a putea desfasura activitatea. Este un discomfort fonic , bineinteles nu au autorizatii ISU , etc
Va multumesc anticipat

Lasati un comentariu