Poezii în direct la Radio Transilvania Carei

• publicat la: 29 februarie 2016
Poezii în direct la Radio Transilvania Carei

Duminică, 28 februarie 2016, la emisiunea Prânzul de Duminică, ascultătorii  au avut ocazia de a asculta recitări de poezii ale elevilor Alexandra Danciu şi Marcel Ursan, aflaţi pentru prima dată într-un studio de Radio.

Alexandra este elevă la Şcoala Gimnazială nr.3 Carei la clasa învăţătoarei Maria Mureşan iar Marcel este în clasa a VI-a la Şcoala Vasile Lucaciu, diriginte prof.Alina Mocanu.

Doina Măceşan a moderat o emisiune de suflet, în care invitaţii din tânăra generaţie  s-au  exprimat prin intermediul versurilor.

Cei doi elevi fac parte din grupul tinerilor de la Asociaţiunea ASTRA Carei şi sunt îndrumaţi de Daniela Ciută, preşedinta despărţământului careian. De loc din Ianculeşti, au început activităţile culturale cu prilejul manifestărilor din sat, ocazionate de Festivalul Iancului. Odată cu venirea noului delegat sătesc, Ciprian Chiorean, activitatea culturală din sat a fost relansată şi astfel tinerii au prezentat programe dedicate Crăişorului Munţilor, Avram Iancu, ai cărui urmaşi sunt cu toţii.

Alexandra şi Marcel sunt elevi buni la învăţătură, silitori şi pasionaţi de citit.  Poeziile pregătite au fost atât poezii patriotice cât şi din lirica maghiară locală, în traducerea binecunoscutului cărturar careian, Costa Carei.

Numărul impresionant de mesaje primite la Radio Transilvania Carei pe parcursul emisiunii, denotă  faptul că ascultătorii sunt interesaţi de cultură, iubesc frumosul  şi mai ales modul liric de exprimare. Tinerii au trezit interesul careienilor  prin modul de recitare, prin exprimarea sentimentelor lor şi mai ales a modului în care ei percep actuala societate.

Puteţi citi în continuare câteva spicuiri din mesajele sosite la emisiunea de duminică.

VA APRECIEM CA PROMOVATI ACESTI COPII CURATI SI FRUMOSI,ADEVARATI ARTISTI – FELICITARI ASTRA PENTRU PROMOVAREA EVENIMENTELOR ISTORICE.

„Va trimitem multe imbratisari virtuale, iubirea si aprecierea noastra copilasi minunati ,inteligenti si destepti.Doamnelor dvs.flori virtuale pline de iubire.Multumim ”

Poezia înseamnă viata, înseamna frumos,inseamna iubire, inseamna tristete ,inseamna ce vreti…dar mai inseamna ceva – astăzi ne-ati făcut fericiti pentru noi cei care mai avem inima.Va multumim ca ne-ati adus in minte acest lucru.Felicitari!

” Dragi copilasi – sa cresteti frumos in spiritul traditiilor si obiceiurilor- , sa nu uitati niciodata de ele  iar D-nei Daniela mii de felicitari pentru acesti copii si acele minunate poezii „………….

Felicitari doamnelor si celor doi copilasi minunati ! Felicitari pentru aceasta emisinue radio.Va pup pe suflet pe toti .Cu mare drag.’……..

Eu asemăn Poezia cu un copil frumos, care va rămîne să trăiască în sufletul meu pînă la sfîrşitul vieţii, copii frumosi din studio si D-na Daniela vă multumim.

„Poezia e prietena mea, ea e cea cu care pot sta ore întregi la sfat .Sînt fericită că trăiesc azi aceste sentimente alaturi de voi, va multumesc si va iubesc.   Felicitari pentru emisiune………………………………

-„Multumim pentru aceasta emisiune , celor doi copilasi si D-nei Daniela pentru promovarea acestor copii talentati din Ianculesti, frumosi si curati la suflet.  Spuneati la inceputul emisinii ca Poezia este limbajul celor ce nu şi-au pierdut definitiv inima, eu astazi mi-am recapatat-o cu voi,multumesc”.

 

redacţia

comentarii

de Cristian la 29 februarie 2016 - 18:05

Am ascultat emisiunea de departe…online.Impresionant.Mi-at intregit Inima dar si Sufletul.Felicitari ! M-am simtit acasa !!!

de ANDRA la 29 februarie 2016 - 19:40

Copii sensibili spun poezii.Copii cu sufletul curat spun poezii,Alexandra si Marcel.Am ramas placut impresionata si chiar mirata sa va aud recitand poezii patriotice.Va felicit din toata inima si ma aplec inaintea voastra.Felicitari si multe merite si D-nei.Daniela mentorul vostru.

de delia la 29 februarie 2016 - 20:57

copii au fost pregatiti de doamna Ciuta sa recite poezii din Ady Endre? asa am auzit la radio ca a spus Marcel. la fel si Alexandra. Cu atat mai mult e de apreciat si notat!

de Mariana la 29 februarie 2016 - 21:18

Impresionant!A fost o emisiune intr-adevar de suflet.Felicitari copilasilor din Ianculesti, felicitari Doamnei Ciuta care i-a pregatit.

Lasati un comentariu