Premierul, convocat la Senat pentru explicații în cazul Antenelor

• publicat la: 16 februarie 2016
Premierul, convocat la Senat pentru explicații în cazul Antenelor

Posturile de televiziune ale trustului Intact au primit luni somație de la ANAF să evacueze sediul în cinci zile. Acțiunea a venit în contextul în care în august 2014, odată cu condamnarea lui Voiculescu în dosarul ICA, instanța a decis și confiscarea mai multor bunuri ale acestuia, printre care și sediului în care își desfășoară activitatea Antenele.

Senatorul PNL Marius Obreja a spus că PNL încurajează şi sprijină acţiunile instituţiilor statului „de la cap şi până la coadă”, dar nu pot fi de acord cu „abuzuri”.

„PNL şi nici eu nu putem însă să fim de acord cu momentele sau acţiunile în care instituţiile îşi depăşesc atribuţiunile sau intră într-o zonă a abuzului”, a declarat Obreja.

Liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, a anunțat că și pesediștii se raliază acestei păreri.

„PSD nu poate asista nepăsător la această tentativă de suprimare a unui post de televiziune din România – stat European, România membru al UE”, a susţinut Fifor.

O cu totul altă opinie are membrul CNA, Jucan.

„Ceea ce face acum Antena3 se numeste DEZINFORMARE si SANTAJ PUBLIC. De ce? Fiindcă Antena3 stia din august 2014, data hotărârii judecătoresti rămasă definitivă, faptul că trebuie să isi găsească alt sediu. Au sperat ca vor fi tinuti in brate”, scrie pe Facebook Valentin Jucan, membru CNA, care adaugă că va sesiza plenul Consiliului in legătura cu ceea ce a difuzat Antena 3 luni seara.

Jucan aminteste si subliniază  că notificarea de evacuare s-a realizat in vederea punerii in executare a unei sentintei penale rămasă definitivă.  Este vorba despre decizia din august 2014, când Dan Voiculescu  a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, iar instanta a pus sechestru pe unele bunuri ale sale, pentru a recupera prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tăriceanu, a suplimentat, marti, ordinea de zi a sedintei de plen cu un punct in care a fost dezbatuta situatia posturilor de televiziune din trustul fondat de Dan Voiculescu carora ANAF le-a cerut evacuarea sediilor in termen de 5 zile.  Tăriceanu a supus la vot apoi invitarea premierului Dacian Ciolos pentru a da lamuriri in plenul Senatului cu privire la actiunea ANAF.

 

Lasati un comentariu