Radu Bud, noul Prefect, la Primăria Carei

• publicat la: 26 februarie 2016
Radu Bud, noul Prefect, la Primăria Carei

Prefectul judetului Satu Mare, Radu Bud și directorul de cancelarie, dr. Dan Zeicu, au inceput joi, 25 februarie 2016, vizitele în teritoriu. Încă de la prima oprire, în fața sediului Primăriei comunei Doba s-au întâlnit cu un grup de cetățeni care le-au prezentat câteva dintre problemele cu care se confruntă. Localnicii i-au transmis succes prefectului în tot ceea ce va întreprinde, după care acesta s-a întâlnit cu primarul Mihai Ghetina, viceprimarul Bartha Joszef și cu secretarul comunei, Irina Berințan.

În urma întâlnirii de la sediul Primăriei Doba, prefectul a fost informat cu privire la situația absorbției fondurilor europene la nivelul comunei, despre subvențiile APIA acordate pentru oamenii din localitățile aparținătoare dar și despre procedura greoaie de întocmire a planurilor parcelare. Dialogul a avut ca temă și pregătirea alegerilor locale din 5 iunie 2016.

Tot în cursul zilei de ieri, Prefectul  Radu Bud a ajuns şi la Carei , la primărie unde s-a întâlnit cu primarul Kovacs şi viceprimarul Keizer. Se pare că la întâlnire a asistat doar presa de casă a primarului Kovacs  …„O prietenie veche a fost reîmprospătată, într-o ambianţă cu glume şi o cafea bună” ,  detaliile legate de atmosferă şi de calitatea cafelei fiind mai mult decât relevante.  Materialul redactat în aceşti termeni   e specific unui  obedient care nu putea să scrie decât în consecinţă,  lăsând impresia unei întâlniri de cu totul altă natură decât una de serviciu dintre  un Prefect nou instalat şi  primarii de la Carei cărora le atârnă tinicheaua de coadă. Jalnic mod de a specula o vizită în teritoriu a noului Prefect care se comportă profesionist, vizitând toate primăriile şi nu numai pe cea careiană, fapt nespecificat de presa de casă.

Ce somitate judeţeană ar dori să fie prieten cu un primar ce are reţinere pe salariu pentru datorii neplătite, care nu are o locuinţă a lui personală  sau cu un fost sportiv  care nu se interesează de soarta  sutelor de sportivi ce vin la competiţii atletice de anvergură la stadion  şi sunt nevoiţi să folosească o …toaletă mizerabilă? AICI şi AICI

Asta ca să nu aducem în discuţie faptul că primarul Kovacs nu agrează amplasarea unui bust al poetului naţional Mihai Eminescu la Carei, conform înregistrărilor video ale şedinţei din 24 februarie 2014,  şi amplasează bustul lui Ferdinand fără avize legale.

Vi se pare că sunt persoane cărora să le cauţi prietenia? Trebuie doar să ieşi de pe Calea 1 decembrie 1918 ca să vezi în ce condiţii trăiesc careienii, contribuabili oneşti.

Asfaltarea , de fapt aruncarea unui covor asfaltic fără a pregăti în prealabil  fundaţia este doar o modalitate de a se accesa un nou credit pe aceiaşi filieră ca cea prin care au fost împrumutaţi 7,3 milioane de lei în 2011, pentru reparaţii străzi şi trotuare , bani care au fost folosiţi în cu totul alt scop.

Dacă ar fi să dăm crezare celor scrise de presa de casă a primarului Kovacs, ar însemna să remarcăm nostalgia de care este cuprins viceprimarul Keizer  din vremea când era membru al PNL Carei şi consilier judeţean. La ora actuală, acesta are semnată o adeziune la UDMR  şi este membru al FDG Carei.

Laudele nemeritate postate constant  de presa de casă, fără nici o bază reală  dar generos susţinute , nu fac decât să scoată mai mult în evidenţă neputinţa actualei administraţii de a gestiona situaţia  infrastructurii rutiere din oraş, a grupurilor sanitare externe de la stadion, a sutelor de asistaţi sociali cărora li se plătesc utilităţile de către primărie, pe lângă ajutorul social.

Actuala faţă a oraşului arată valoarea celor ce îl conduc.

redacţia

 

Lasati un comentariu