Strada Viilor asfaltată în decembrie din fonduri europene intră în reparaţii. Încă nu au fost prezentate Buletinele de analiză pentru grad tasare

• publicat la: 20 februarie 2016
Strada Viilor asfaltată în decembrie din fonduri europene intră în reparaţii. Încă nu au fost prezentate Buletinele de analiză pentru grad tasare

Vă supunem atenţiei  modul în care au fost efectuate lucrările de asfaltare pe strada Viilor pentru aducere la starea iniţială a carosabilului în urma proiectului de investiţii Extindere apă şi apă uzată de către Apaserv SA Satu Mare.

Asfaltarea a fost efectuată în luna decembrie 2015 iar în luna ianuarie a fost evaluată de Comisia de Recepţie formată din Florica Marchiş şi Minacs Brigitta de la Apaserv Satu Mare, Sorin Oprea de la secţia Apaserv Carei, Victor Câmpean de la Inspectoratul de Stat în Construcţii   şi Petho Yvette din partea Primăriei Carei.

Autorizaţiile de construcţie şi Buletinele de analiză încă nu au fost făcute cunoscute deşi trebuiau să existe!

Proiectul de investiții „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare”, cofinanțat de Uniunea Europeană, în valoare totală de 433,5 milioane lei (fără TVA), este derulat de SC Apaserv Satu Mare SA în perioada 2011-2015.

Lucrările  de construcţii şi reabilitare reţele de apă şi canalizare în municipiul Carei  sunt realizate în baza unui contract în valoare de  25.914.315,28 lei fără TVA. Durata de execuţie a contractului semnat în data de 09.10.2014 este de 16 luni.  Contractorul este asocierea  dintre SC Saminstal SRL,  SC Poszet SRL,  Keviep Epitoipari es Kereskedelmi KFT   şi  SC Viakon Drum SRL.

Contribuabilii careieni nemulţumiţi de calitatea lucrărilor  pot acţiona în instanţă primăria pentru drumurile de coşmar pe care sunt nevoiţi să circule către locuinţele lor pentru care plătesc impozite.

Strada Viilor face legătura dintre  DN19 şi ştrandul termal, cel care acum încearcă să obţină autorizaţie de folosire a apei termale deşi o foloseşte din 2002 fără a avea autorizaţie şi deci fără a plăti pentru exploatarea ei în interes comercial.

Strada Viilor este folosită şi de cei care doresc  să se relaxeze în Grădina Viilor deci este o arteră  care este frecventată de un număr ridicat de turişti.

Nu e păcat domnule primar să  renunţaţi la sfatul unor specialişti  în favoarea unor jurnalişti care să vă cosmetizeze imaginea chiar cu riscul evitării constante a adevărului?

Vă place cum arată strada Viilor după asfaltarea din decembrie din fonduri europene?  Credeţi că dacă nu încurajaţi transparenţa în administraţia locală şi nu prezentaţi  imagini cu lucrările de asfaltare nu se va afla de coşmarul careienilor care folosesc această arteră rutieră?

Doar Buletin de Carei a  dat curs  numeroaselor sesizări ale careienilor ce stau în această zonă.

urmăriţi  GURILE DE CANAL!

Mai multe imagini pe pagina de Facebook a Buletin de Carei.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1031542060221214.1073741860.737726976269392&type=3

Urmare a semnalărilor Buletin de Carei, au început lucrările de reabilitare a  străzii Viilor …la 2 luni de la terminarea lucrărilor de asfaltare şi reabilitare.

Mulţumim careienilor pentru spiritul civic de care dau dovadă şi pentru imaginile transmise.

redacţia

comentarii

de felix la 20 februarie 2016 - 23:01

deci nu numai miticii de bucuresti isi bat joc de banii europeni si de fondurile publice in general. la Carei sunt udemeristi la conducere si e mai rau ca in multe orase din sud..e multa nechibzuinta si proasta gestionare ca nu ma gandesc la spa ga si alte cele

de Adi la 21 februarie 2016 - 12:15

Daca tot se apuca de deasfaltat sa si trimita primaria dirigintele de santier sa verifice ce trebuie verificat.
Ideal ar fi sa fie un inginer de drumuri…cu toate ca daca te uiti la rezultatul asfaltarii ..e bun bun si un inginer de lucrari hidrotehnice..amenajati de rauri si lacuri.
Iar daca tot isi trimite dirigintele,acela poate verifica gradul de compactare al structurii drumului,procesele verbale pina in momentul respectiv,actele de calitate pe materialele respective,temperatura exterioara si la sol(peste10 grade),si mai sunt si altele..nu le enumar aici toate.
Daca nu se descurca domnu primar cu specislistii lui de GOLDIS,ii oferim consiliere online..ca din oras am plecat toti

de Adi la 21 februarie 2016 - 12:21

Si verificati si temperatura asfaltului.e f simplu.doar un termometru va trebuie.
Acela trebuie cumparat.nu e pe fonduri europene.
Daca nu se descurca specialistii dv,va spun si cum functioneaza

de careianul la 21 februarie 2016 - 14:12

cu aceste lucrari se poate lauda domnul primar care le accepta cu ochii inchisi.
satui de furt si minciuna si indolenta!
vrem primar liberal la careiimari si il vrem pe ilie Ciuta!

de cititor la 22 februarie 2016 - 09:51

nu aveti impresia ca in oras se refac lucrarile proaste doar daca apar poze cu ele in Buletin de Carei? cand au refuzat sa repare groapa de la monument a si fost un accident!
pai cum justifica fiam salariile jurnalistii primarului?

de pa la 22 februarie 2016 - 20:24

Nu stiu daca datorita B de C se fac dar clar ca sesizeaza punctual si-i face franjuri pentru orice nereguli. Hai sa fim sinceri, drumul din vii e o bataie de joc! Proiectul asta mare „master” este destul de prost facut! Cunoscatorii zic ca noi vedem doar deumul, dar ce e dedesupt e la fel de prost facut! Astia suntem!

de Horia Mărieș la 4 martie 2016 - 05:12

Felicitari celor ce locuiesc in LOCALITATEA (zice Apaserv) VIILE CAREIULUI. Tâmpiți au fost, tâmpiți sunt încă.
cel puțin, asta ne sceie careianul dezinformat care nu poate fi manevrat: „S-au finalizat lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare în Viile Careiului”) 🙂

🙂 Felicitări careienilor din vii fiindcă și-au tras LOCALITATE! 🙂

La mai mare, la municiuciu de exemplu, ca să concurați cu succes Carei/Nagykároly/ Grosskarol, oraș european, care este și ăla tot (cică) miniciuciu, dar este plin de gropi, noroaie și mizerie de nedescris made by Kovács & famiglia lui mereu mafioso!

Lasati un comentariu