Subvenţii pentru cei care angajează absolvenţi de studii superioare

• publicat la: 10 februarie 2016
Subvenţii pentru cei care angajează absolvenţi de studii superioare

Angajatorii care încadrează absolventi de studii superioare la debutul lor profesie pot să  beneficieze de subventii din bugetul asigurărilor de şomaj Beneficiarii Legii 335/2013 sunt absolventii de învăţământ superior care au diplome de licenţă  sau echivalenta si, la debut în profesie, se angajează cu contract individual de muncă  pe un post conform specializării absolvite.

Angajatorii care încheie un contract de stagiu in conditiile prezentei legi primesc lunar, la cerere, din bugetul asigurarilor pentru somaj, pe perioada derularii contractului de stagiu care este de 6 luni, o suma egala cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca in vigoare care in prezent este de 500 lei. Angajatorii care incadreaza absolventi de studii superioare la debutul lor in profesie sunt obligati sa comunice agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza isi au sediul, locurile de munca vacante care pot fi ocupate de catre acesti absolventi.

Formularul de raportare este cel prevazut in anexa nr. 1 la Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 174/2002, cu mentiunea ca la rublica ,,Observatii” se adauga si termenul ,,stagiu”.

Lasati un comentariu