Aur pentru Cătălina Ponor la bârnă

• publicat la: 26 martie 2016
Aur pentru Cătălina Ponor la bârnă

Cătălina Ponor, una dintre componentele lotului de gimnastică al României la World Challenge Cup de la Doha, a obținut, sâmbătă, medalia de aur în finala de la bârnă, la prima competiție internațională în care a concurat după retragerea din 2012.

În vârstă de 28 de ani, Ponor a fost prima și în calificările la același aparat. Nota obținută sâmbătă a fost 14,650, punctaj cu care a reușit să urce pe prima treaptă a podiumului competiției. Pe podium au mai urcat Thauany Lee de Araujo (Brazilia, 14.150) și Filipa Martins (13,900, Portugalia). Cătălina Ponor este cvintuplă medaliată olimpică.

Gimnasta a revenit la pregătiri în urmă cu un an, după trei ani de la retragere, dar în toamnă a suferit o intervenție chirurgicală la tendonul lui Ahile, care a ținut-o în afara pregătirilor câteva luni, interval în care a avut loc și Campionatul Mondial de la Glasgow.

Tot sâmbătă vor mai evolua, în finala de la sol, Diana Bulimar și Dora Vulcan, gimnaste care s-au clasat, vineri, în finala la paralele pe locurile 8, respectiv 7. La cea de-a noua ediție a World Challenge Cup de la Doha, dotată cu premii totale de 50.000 de dolari, participă peste 100 de gimnaști din 33 de țări.

sursa mediafax.ro

Lasati un comentariu