Drept la replică integral. Dezinformarea s-a fâsâit

• publicat la: 23 martie 2016
Drept la replică integral. Dezinformarea s-a fâsâit

Vă redăm în continuare un comunicat primit pe adresa redacţiei din partea consilierului liberal Ilie Ciută ce a fost refuzat a fi publicat integral ca Drept la Replică pe blogul finului primarului Kovacs.

Comunicat-

Pentru o corectă  informare a cititorilor dvs, pe care încercati să îi  dezinformaţi, probabil cu gândul de a-i manipula prin articolul Dezinformarea Deturnarea s-a fâsâit, vă rog să publicati următorul drept la replică.

Liderii liberalilor, n-au calomniat dezinformat sau minţit , nu o fac şi  nu o vor face. Aceste  aspecte  sunt atributul dvs.

Noi  preţuim careienii care ne-au trimis în Consiliul Local să activăm în folosul lor şi nu să facem gimnastică la mâini.

NU AM SOLICITAT NICI O INFORMARE  la Primăria Carei pentru simplul motiv că deţin din anul 2000 ,de când sunt consilier municipal,  TOATE  documentele ce sunt cuprinse în mapa consilierilor oferită înaintea fiecărei şedinţe.

Sunt un om ordonat şi respect prea mult careienii pentru a-mi bate  joc de ei.

Prin hotărârea 102 din 2011, CL a aprobat contractarea unei finanţări nerambursabile interne în valoare de 7.3 milioane de lei pentru reabilitare şi ramforsare drumuri şi trotuare în municipiu.

In anul 2012, această HCL a fost modificată , renunţându-se la o parte din străzile ce ar fi trebuit asfaltate , dirijând suma de 3.292.626,52 lei către circuitul Târgurilor medievale din Transilvania de Nord /Castelul Karolyi din Carei pe motiv că nu s-au primit tranşele de bani de la autoritatea natională, promoţându-se că în momentul când se vor primi tranşele, suma va reveni în contul din care a fost scoasă. Nu a fost aşa!

In anul 2013,  se modifică şi HCL din 2012, renuntându-se total la a se mai asfalta vreo stradă sau vreun trotuar!

Vă redau şi PV  al şedinţei din data de 18 iunie 2013

După terminarea lucrărilor şi semnarea recepţiei la Castelul Karolyi, şi după primirea tuturor tranşelor pentru aceste lucrări, de nenumărate ori am întrebat de ce suma împrumutată nu revine în contul din care a fost luată.

Nu am primit răspuns nici până în ziua de astăzi.

Nu ştiu unde a ajuns această sumă, nu  ştiu pe ce s-a cheltuit atâta timp cât nu există nicio HCL care să aprobe redirecţionarea acesteia.

Poate aflaţi mai uşor dvs .

Afirmati în articol  “ o nouă acuzaţie gravă la adresa primăriei şi a CL , de fapt una din zecile sau sutele propagate de liberali aflati  deja în plină campanie electorală”.

Vă rog să oferiti câteva exemple  concrete.

Nu de alta dar e vorba de o căruţă de bani…aveţi dreptate, e  vorba într-adevăr de o căruţă de bani . Nu doresc nimănui să facă ani grei după gratii dar doresc  să ştiu  pe ce s-a chetuit  suma de 3,3 milioane de lei şi din aprobarea cui!

 

Ing.Ilie Ciută

Liderul liberalilor careieni

 

comentarii

de Silviu la 23 martie 2016 - 15:55

astia stiu ca astea le sunt ultimele zbateri domnule Ciuta!
v-am urmarit de 10 ani incoace si sttiu ce faceti si cum le aratati cu doccomentele lor cum fura. Careiul are nevoie de un primar ca domnul Ciuta ca prea si-au batut joc de noi astia din ultimii 20 de ani!
votez ILIE CIUTA primar!!!!

de LIBERTATE!!!!! la 23 martie 2016 - 17:18

Eu votez Ilie Ciuta primar!PENRU CA ESTE UN OM CINSTIT SI CIVILIZAT.DUMNEZEU SA NE AJUTE SA MERGEM MAI DEPARTE SI SA REMEDIEM CE A STRICAT DICTATURA TULIPAN!

de milu la 23 martie 2016 - 20:40

bine domnule Ciuta! cu actele pe masa ca sa le pice matreata cand citesc!!!!
interesant de tot acel proces verbal,mai aveti si altele??? nu iertati hotii ca sunt pe faras!!!!
Ciuta Ilie la Primarie !!!!

de LIBERTATE!!!!! la 23 martie 2016 - 23:31

Prin dictatură se înțelege un regim politic în care societatea nu mai dispune de mecanisme capabile să controleze puterea politică și, prin urmare, un popor este condus forțat de către o persoană, un partid, sau un grup de oameni.

Dictaturile de regulă nu țin cont de drepturile omului, scopul lor fiind menținerea puterii.

de dreptate la 24 martie 2016 - 00:02

minciunile lui kovacs sunt trecute negru pe alb inb procesele verbale de la sedintele de consiliu….kovacs il face pe consilierul ciuta alarmist si face circ ca sa nu vedem ca el duce banii luati din credit catre ce firme vrea el.
a falimentat 4 firme de mobila si acum vrea si primaria sa ne lasa goala????

de Peter . la 24 martie 2016 - 00:33

La cei 15 ani ai săi, Andreea Nemethi din Carei a suferit 7 intervenţii chirurgicale. A fost operată de medicii din SUA după ce doctorii din Satu Mare şi Cluj au dat verdictul de cancer inoperabil fără şanse de supravieţuire.
După ce în 6 luni Andreea a suferit cinci intervenţii chirurgicale în SUA, autorităţile din România i-au tăiat alocaţia de sprijin. Deşi nici Casa de Asigurări de Sănătate şi nici autorităţile n-au plătit niciun leuţ pentru aceste intervenţii chirurgicale, care au salvat viaţa Andreei, nimeni n-a avut nicio reţinere să-i desfacă contractul de muncă tatălui ei, care era angajat ca însoţitor.
~ntr-o lume bolnavă, în care singura problemă a politicienilor este cum să se împartă pe ciolan şi cum să ajungă la putere s-au găsit oamenii inimoşi datorită cărora Andreea trăieşte.
Problemele fetei au început la vârsta de 4 anişori, când o tumoare a început să-i împingă globul ocular afară. Disperaţi, părinţii au alergat cu ea pe la Cluj şi Satu Mare. Medicii au dat verdictul de cancer inoperabil fără şanse de supravieţuire. ~n tot acest timp, părinţii au apelat la sprijinul naturiştilor. Din păcate tumora a crescut până la aproximativ un kilogram împingându-i ochiul afară. „8 ani am trăit cu speranţa şi cu Dumnezeu ne va ajuta şi Andreea va fi salvată,” ne-a spus tatăl fetei. Profesoara de engleză a fetei a cerut ajutor pe internet. Ea a trimis o poză cu Andreea apoi a venit un răspuns din SUA. „Ne-au spus că în cel mai scurt timp să ajungem acolo”, a adăugat tatăl Andreei.

Spitalul din SUA a suportat cheltuielile celor 5 operaţii

Un miliardar din SUA, care şi-a pierdut fiul din cauza unei boli incurabile, s-a angajat să plătească spitalizarea şi intervenţiile chirurgicale, iar Continental Carei, fabrică la care lucrează mama Andreei, a suportat cheltuielile de transport şi câteva zile de cazare. Din nefericire, pe când Andreea şi tatăl ei au ajuns în SUA, miliardarul a decedat. ~n memoria lui, spitalul a suportat cheltuielile de tratament şi contravaloarea celor cinci intervenţii chirurgicale. Aflând povestea Andreei de la preotul ortodox de acolo, comunitatea de români din SUA au luat-o pe Andreea şi pe tatăl ei de la hotel şi i-au cazat la ei. Medicii români aflaţi în SUA au stat cu ea în spital pentru a asigura traducerile. Astfel că în 6 luni, Andreea a fost operată de 5 ori. Din nefericire, ea şi-a pierdut ochiul. Tumoarea era deja prea mare şi a afectat ochiul fetei.
~n timp ce medicii americani făceau tot ce le stătea în putinţă pentru a salva viaţa acestui copil, în ţară autorităţile i-au tăiat alocaţia şi i-au desfăcut contractul de muncă tatălui Andreei. El era angajat ca asistent personal pentru fiica sa, persoană cu handicap, Andreea fiind încadrată într-un grad de handicap care prevedea dreptul la însoţitor.
Când a revenit în ţară, după cele 6 luni petrecute în SUA, Andreea s-a trezit că nu mai are alocaţie dublă, iar tatăl ei n-are niciun venit. Soţii Nemethi au trei copii, cel mic având o întârziere în vorbire. Astfel el beneficiază de sprijinul unui logoped.
La această oră singura sursă de venit a familiei este salariul pe care-l realizează mama Andreei. Cu toate acestea, părinţii Andreei au făcut tot ce le-a stat în putinţă şi în ianuarie 2012 s-au prezentat la control. Medicii din SUA i-au certat că nu s-au prezentat la control la 6 luni aşa cum au fost programaţi. Astfel, Andreea a mai fost operată o dată. A fost programată pentru încă o operaţie în decembrie 2012. Aceste ultime intervenţii au fost achitate de văduva miliardarului iar deplasările au fost achitate de Continental Carei.
Acum, Andreea ar urma să meargă din nou la control. Din păcate, părinţii n-au bani. Cum necazurile nu vin niciodată singure, mama Andreei s-a îmbolnăvit. Are noduli tiroidieni şi aşteaptă verdictul medicilor. Femeia nu se gândeşte la viaţa ei, ci la soarta Andreei. Nu mai ştie la ce uşă să bată pentru a-şi putea trimite fata la control.

Pentru autorităţile din România viaţa unui copil nu valorează nimic

Părinţii Andreei au atacat decizia prin care fata a fost trecută într-un grad de handicap mediu fără drept de însoţitor cu toate că aşa cum prevede legea diagnosticul medical în sine nu este suficient pentru a fundamenta încadrarea într-o categorie de handicap, el trebuind corelat cu evaluarea psihosocială, iar principiul dominant este acela al respectării şi promovării cu întâietate a interesului superior al copilului.
Se pare că în cazul Andreei nu s-a avut în vedere interesul superior al copilului. Interesul acestui copil contează doar pentru autorităţile din SUA, autorităţile din ţara noastră n-au nicio reţinere să se judece cu părinţii fetei. Pentru autorităţile din ţara noastră viaţa unui copil nu valorează mai nimic.

de Peter . la 24 martie 2016 - 00:38

Da cu acest copil ce are acest domn primar ca i a taiat toate drepturile persoanei cu handicap cu probleme oncologice NE AVAND DREPTUL LA NICI MACAR DE PACHETUL DE ALIMENTE DE LA UE
?

de Peter . la 24 martie 2016 - 00:44

Acum acest copil risca sa ramana si fara indemnizatia de nevazator de 7 euro pe luna si fara Cetrtificat de handicap ancepand din luna urmatoare din cauza nepasarii domniei sale.

de carei. la 24 martie 2016 - 00:59

Cruzime la MAXIM! Bravo.

de viorel la 27 martie 2016 - 20:43

Sunteti bun! nici nu ma mir ca va au frica cei din primarie ca doar nu se mai satura de bani nemunciti. Ciuta Ilie primar!

de Ing.silv.dr. Ionel LUPU la 5 aprilie 2016 - 21:53

Numai si numai si numai CAREIENII isi pot stabili Primarul pentru noul mandat… Daca oamenii din Carei isi doresc o viata civilizata, fara gunoaie pretutindeni, fara strazi greu practicabile, fara praf pe timpul verii, fara o CLICA LOCALA DE INTERESE ASCUNSE, fara… fara… fara… atunci schimbati P R I M A R U L… Alta solutie nu exista !!!.

de dennis la 6 aprilie 2016 - 18:03

fara gunoaiele psd si udmr

Lasati un comentariu