O Triadă pentru Kovacs

• publicat la: 13 martie 2016
O Triadă  pentru Kovacs

Pentru alegerile locale din iunie 2016 , primarul Kovacs şi-a anunţat dorinţa de a candida pentru un nou mandat. Aflat la finalul a două mandate consecutive în tandem cu viceprimarul Keizer Ludovic, acesta  caută soluţii  pentru a convinge careienii că  cei 8 ani de zile au fost insuficienţi pentru a asfalta străzile de pământ sau cele pietruite din oraş sau pentru a aduce Careiul la un grad de dezvoltare aferent statutului său de municipiu.

Însă principala problemă cu care se confruntă candidatul Kovacs susţinut de primarul Kovacs sunt  scheletele din dulapul său. Care  sunt  atât de înghesuite încât cu greu mai pot fi ţinute ascunse. Balamalele încep să cedeze şi lacătele se desfac parcă singure.

Încercând să amâne începutul sfârşitului măcar până după alegeri, primarul a apelat la o  structură mediatică care să îi asigure liniştea în campanie, abătând atenţia electoratului de la  scheletele din dulap.   Aceasta este principala preocupare ..actuală a primarului Kovacs.  Pentru atingerea  scopului său  şi-a angajat ca şi consilieri personali în Primăria Carei doi jurnalişti din presa maghiară, prin intermediul cărora să  modeleze opinia electoratului maghiar.

În acest fel  este  asigurată şi finanţarea. Ce mai contează că e din cotizaţiile careienilor contribuabili din rândul cărora nu face parte ca primar, fiind de notorietate reţinerea sa pe salariu în contul datoriilor  la bugetul de stat pe care nu  şi le onorează. Celor doi scribi consilieri plăţiţi din banul public li se alătură şi finul primarului Kovacs.  Odată formată Triada pentru susţinerea candidatului Kovacs, primarul Kovacs se poate ocupa de contractele cu  firmele de casă , de cumetrii şi de întărirea alianţei politice împotriva singurului său adversar, consilierul  Ilie Ciută, liderul liberalilor careieni.

Considerăm că opinia publică trebuie să aibă cunoştinţă despre conexiunile dintre cei trei membrii ai Triadei. Existenţa fiindu-le asigurată, nu le rămâne decât să îşi aducă contribuţia la cosmetizarea imaginii susţinătorului lor prin denigrarea singurului său opozant.

Pe fondul deteriorării continue şi constante a calităţii vieţii în mun.Carei, nemulţumirile sunt exprimate din ce în ce mai vocal şi de către electoratul maghiar care trebuie să recunoaştem că nu are nici un avantaj faţă de cel român.  Şi unii şi alţii beau aceiaşi apă murdară şi scumpă, si unii şi alţii cad în aceleaşi gropi şi circulă pe aceleaşi drumuri proaste şi beneficiază de acelaşi lucrări de mântuială ale firmelor  ce execută masterplanul implementat de Apaserv.

Pentru a întări controlul asupra electoratului maghiar  tot mai deranjat de realitatea vieţii de careian, articolele de pe blogul finului specialist în presa de scandal şi dezinformatoare a primarului Kovacs    sunt traduse şi apoi preluate de cei doi consilieri personali ai primarului în presa controlată de ei. Un copy-paste tradus.

Totul pentru  a ascunde activitatea neîntreruptă de 15 ani încoace în favoarea careienilor a consilierului liberal Ilie Ciută. Independent financiar, acesta a rezistat oricăror tentaţii aruncate înaintea sa de-a lungul timpului. A rămas la acelaşi partid şi la bine şi la rău, a rămas consecvent principiilor sale şi mai ales a rămas mereu în slujba careianului de orice etnie sau religie, refuzând  să facă parte din grupuri de interese. Aprecierile de care se bucură în rândul careienilor obişnuiţi  pentru atitudinea sa au dat frisoane  coaliţiei instalată la conducerea oraşului . Aceasta a  considerat că singura posibilitate de a  reduce din capitalul de simpatie şi apreciere de care se bucură liderul liberal careian  este linşajul mediatic şi înlăturarea prin orice mijloace a colaboratorilor săi politici.

Acesta este adevăratul motiv  pentru care  a fost constituită structura mediatică din Primăria Carei având ca vârf de lance Triada amintită. În lipsă  de subiecte reale denigratoare, aceasta se leagă şi de comentatorii Buletin de Carei favorabili consilierului Ciută.

Osârdia cu care scriu  articole calomnioase  şi le traduc apoi în limba maghiară arată disperarea ce i-a cuprins după ce le-a ajuns la urechi vocea străzii, a celei ce nu o pot controla pentru că nu face parte din niciun grup de interese.

Mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală. Miza pentru câştigarea alegerilor de primarul Kovacs e una existenţială şi impune crearea  Triadei în folosul acestuia dar nu mereu socoteala din târg se potriveşte cu cea de acasă. Iar consilierul Ilie Ciută le suflă puternic în ceafă şi pentru el miza nu este cea existenţială ci creşterea calităţii vieţii careienilor, a  bunăstării lor.

Buletin de Carei

comentarii

de Tibor la 13 martie 2016 - 23:42

si in 2008 a vrut lajos sa distruga pnl carei si a plecat inainte de alegerile dar nu a reusit planul lui ca lumea din Carei nu iubeste pe lajos injuratorul de oameni. acum incearca iar cu amicul lui lajos din pnl dar careienii sunt mai destepti decat cred ei.
poate sa plateste la cine vrea ca in cabina oamenii tot cu cine vrea ei voteaza si daca asteapta pe ei la colt sa arate cu telefonul cum au votat ca sa primeasca premiul….gata cu voi ca am saturat de voi toti mincinosi si hoti!
iara o sa faceti inainte de alegerile micii si berea in curte la teoretic? iara veti cara lazile de mancare si bautura in spate la gara pe danko pista si la dogter?

de dennis la 6 aprilie 2016 - 18:01

unitate sa dam jos gasca udmr si psd care tradeaza an de an….psd e varza fata de pnl si de aceea nu voteaza cu ciuta sa nu fie macar viceprimar
……coiut de ;a psd nu are sanse nici cat o gaina moarta…..coiut te faci de ras cu psd -u tau

Lasati un comentariu