Potrivit Apaserv SA, Proiectul şi Buletinele de analiză pentru lucrările din Carei cu cofinanţare europeană sunt …confidenţiale

• publicat la: 10 martie 2016
Potrivit Apaserv SA, Proiectul şi Buletinele de analiză pentru lucrările din Carei cu cofinanţare europeană sunt …confidenţiale

Joi, 10 martie 2016, la sediul PNL Carei a avut loc o conferinţă de presă susţinută de către preşedintele Ilie Ciută şi vicepreşedintele Adrian Bucureştean.

Vreau să vă spun de la bun început că nu am convocat această conferinta de presa ca sa  vă vorbesc  despre  colegii mei,  foşti sau actuali liberali şi despre problemele lor existenţiale. Regret dacă dezamăgesc pe cineva dar astăzi  nu voi discuta despre  frustrări, divorţuri şi neîmpliniri ale colegilor mei. Consider că problemele interne ale unui partid nu fac obiectul unei conferinţe de presă şi nici a altei discuţii publice. Ca în orice familie, rufele nu se spală în public iar  acum  suntem în perioada în  care trebuie să ne  concentrăm cu totii asupra viitorului  oraşului nostru   cu tot ceea ce implică aceasta,  a precizat de la bun început consilierul Ilie Ciuta, presedinte al PNL Carei.

Afirmaţiile care au urmat  sunt şocante mai ales pentru  careienii care au construit ceva şi ştiu că e nevoie de  obţinerea multor avize înainte de demararea lucrării.

Documente legate de executarea lucrărilor Masterplan Apaserv  sunt refuzate a fi văzute de un consilier local

Consilierul Ilie Ciută a făcut cunoscut faptul că solicitarea sa de a obţine de la Apaserv sau Primăria Carei  Studiul de Fezabilitate,  proiectul,  Autorizaţia de Construcţie   şi Buletinele de Analiză a gradului de tasare pentru lucrările ce le execută APASERV în mun.Carei a tot fost pasată de la managerul de proiect, Manuela Poştă,  la Primăria Carei,  pentru a  afla în final că acestea sunt …Confidenţiale.

Tergiversările în oferirea documentele solicitate au evidenţiat şi deranjul societăţii Apaserv de a le oferi, invocându-se uneori ca motiv de împiedicare  de intrare în posesia lor faptul că solicitarea scrisă a consilierului nu are antetul Consiliului Local Carei.

Singurul document oferit a fost în final Autorizaţia de Construcţie. Potrivit documentului pus la dispoziţia  consilierului  Ilie Ciută după lungi insistenţe,  Autorizaţia de Construcţie pentru lucrările proiectului Apaserv cu cofinaţare europeană pentru extindere reţea apă şi apă uzată din mun.Carei este eliberată…de Consiliul Judeţean deşi lucrarea are loc pe teritoriul mun.Carei.

Studiul de Fezabilitate, Proiectul şi Buletinele de analiză nu au fost oferite consilierului municipal Ilie Ciută pe motiv că sunt..confidenţiale. Potrivit consilierului Ilie Ciută, demersurile sale au avut loc în urma constatării stării de fapt din oraş, a numeroaselor surpări ce au loc în Carei în porţiunile de drum unde au fost efectuate lucrări în cadrul proiectului cu cofinanţare europeană, a accidentelor survenite dintre care unul mortal.

Liderul liberalilor a specificat şi faptul că a consultat un specialist în construcţii, un inginer careian care lucrează în Oradea la execuţia unor proiecte similare celui de la Carei.

Dacă la Oradea se lucrează după normele şi legile din România în domeniul Construcţiilor, în mun.Carei acestea sunt o necunoscută se pare. Ilie Ciută a dat citire unor pasaje din lege.

Am aflat că pentru începerea lucrărilor de construcţie pe o stradă din oraş este nevoie de un Aviz de spargere a străzii , eliberat de Biroul de Urbanism , că  spaţiile verzi  nu pot reprezenta spaţiu de depozitare pentru materialele folosite de constructor, că este obligatorie împrejmuirea zonei de lucru şi a folosirii indicatoarelor de dirijare a circulaţiei.

În cadrul conferinţei de presă, a fost făcut public faptul că dirigintele de şantier este din Timişoara, unde are domiciliul, şi că acesta nu a mai dorit să se întâlnească cu consilierul Ciută după ce a luat legătura cu primăria Carei. Acest diriginte de şantier ar trebui să fie prezent în Carei pe perioada lucrărilor.

La doar o zi după solicitarea acestor documente de la Apaserv şi Primărie, primarul Kovacs a convocat o întâlnire cu toţi constructorii şi executanţii lucrărilor din cadrul Masterplanului Apaserv  în urma căreia a fost anunţată încheierea lucrărilor în luna aprilie, menţionează consilierul Ciută. Probabil acesta este şi motivul freneziei ce a cuprins constructorii.

Ilie Ciută a lansat un apel către Apaserv SA Satu Mare pentru a efectua lucrări  de calitate, conforme cu normele în vigoare şi să nu trateze careienii ca cetăţeni de rang 2.

Careienii nu trebuie trataţi ca cetăţeni de rang 2….Refacerea asfaltului şi aducera la starea iniţială a carosabilului  să se facă conform normativelor din România. Nu este normal ca primăria să se împrumute cu 5 milioane de euro pentru refacere drumuri doar ca să închidem ochii la bătaia de joc în care sunt refăcute drumurile de executanţii lucrărilor din proiectul Apaserv. Fac un alt apel pentru a mi se pune la dispoziţie Proiectul care nu poate fi confidenţial!

redacţia

 

comentarii

de Carei. la 10 martie 2016 - 19:37

Desteptarea dragi Careieni!!! Va lasati prostiti de Tulipan Jeno misteriosul care va face fraieri si creduli pe la televiziunile din Satu Mare.

de colindator la 10 martie 2016 - 20:04

si daca e cacat pentru uni unguri e bun si e aur

de Horia Mărieș la 10 martie 2016 - 20:06

Esența.

Dacă „Masterplanul” Apaserv este o investiție care s-a aprobat de Guvern, atunci președinte C.J. este cel care emite autorizatia de construcție. Chiar și în acest caz este necesar „avizul primarilor”. Intrebare: există măcar un „aviz al primarului mun. Carei” pentru investiția numită Masterplan Apaserv?

Dacă investia nu este aprobată de Guvern, autorizația de construcție trebuie să fie emisă de primar. Punct și de la capăt.

Faptul că unui consilier local dintr-o unitate administrativ teritorială (primărie) nu i se pun la dispoziție, la cerere, toate actele emise de către executivul din respectiva U.A.T. (primărie) adică de către primar (de ex. avize pentru autorizatii de construcție sau chiar autorizatii de construcție) este fără doar și poate un abuz, o măgărie, un jigodism politicianist scârbos și obstrucționist. Punct.

Vezi pentru detalii: Parlamentul României, Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, Text publicat în M.Of. al României. În vigoare de la 07.08.1991, dar lege cunoscută numai de cei ce au carte, nu de tâmplarii de picioare de scaune și care se conduc numai după propriile lor legi numite „așa vor mușchii mei”.

Extras:

Art. 2. (1) Autorizaţia de construire constituie actul de autoritate al administraţiei publice locale pe baza căruia se asigură aplicarea măsurilor prevăzute de lege, referitoare la amplasarea, proiectarea, executarea şi funcţionarea construcţiilor.

Art. 4. Autorizaţiile de construire se emit de

a)preşedinţii consiliilor judeţene, (…) sau de primari, după cum urmează: de preşedinţii consiliilor judeţene, cu avizul primarilor, pentru investiţiile care se aprobă de Guvern; (…)

b) de primarii municipiilor sau oraşelor, pentru construcţiile şi lucrările de orice fel din intravilanul şi extravilanul acestora, cu excepţia celor prevăzute la lit. a);

de adi la 10 martie 2016 - 23:43

inainte de a executa o lucrare pe domeniul public,constructorul trebuie sa obtina un aviz de la primarie(directia tehnica),unde va depune o cerere,va depune copia dupa autorizatia de construire,va plati o taxa in functie de suprafata afectata(nivelul taxei stabilit de consiliul local),va specifica data inceperii lucrarii,data finalizarii,cine este responsabil tehnic cu executia,RTE;
cine este dirigintele de santier(inspector de santier),cine este seful de santier,copie dupa autorizatiile lor,copie dupa cartea de identitate,datele de contact ale respectivilor.
de asemenea va specifica cum va reface zona,detalii de refacere,in functie de tipul de zona afectata(carosabil,trotuar,spatiu verde)
dupa expirarea perioadei,constructorul trebuie sa depuna mai multe documente de calitate,se receptioneaza zona,si de inchide avizul,bineinteles cu o perioada de garantie de minim 2 ani.

acest aviz se cere obligatoriu administratorului zonei,daca este drum judetean va cere de la drumuri judetene,daca este al primariei va cere primariei

daca o zona de exemplu se afla pe o strada sau trotuar facut recent,care se afla in perioada de garantie,lucrarile de refacere se vor face cu firma initiala care a executat lucrarea,pe cheltuiala constructorului.

iar primaria nu este obligata sa dea acel aviz asa cum cere constructorul,poate refuza sau poate solicita modificarea traseului.
traseul se poate modifica indiferent de tipul de proiect,printr o simpla dispozitie de santier.

aceasta lucrare nu se face pentru primarie sau pentru oras.gresit.
lucrarea se face de apaserv pentru apaserv,
aceasta investitie nu va trece in proprietatea primariei,adica a orasului,ci in proprietatea apaserv,care va presta servicii pentru careieni,contra unei taxe.
nu se face pentru noi ,o fac pentru ei,pentru a o exploata ,pentru a presta servicii catre noi,pentru o taxa .

de Horia Mărieș la 11 martie 2016 - 01:48

@adi la 10 March 2016 – 23:43

Nu neg faptul că n-ați avea dreptate. Cred că aveți in mare parte dreptate.
Nu neg faptul că păreți a fi mult mai în temă cu problemele specifice domeniul construcțiilor, decât sunt eu.
Eu nu sunt chiar de loc. M-am ocupat de chestii electrice la viața mea, nu de asfaltări, de refaceri de străzi, trotuare și de astupat gropile ivite peste noapte (așa cum ne-a povestit primașul in ultima lui apariție televizată : https://vimeo.com/157670270 )

N-am reușit să înteleg insă din pledoaria dvs răspunsul la intrebarea:

Trebuie să fie implicată U.A.T. Primăria Mun. Carei in activitatea de avizare a autorizației de constructie in cazul în care ea a fost emisă de C.J. sau nu; trebuie să fie implicată U.A.T Primăria Mun. Carei în activitatea de emitere a aurizațiilor de construcție in cazul în care când investitia nu este o investitie care să fi fost aprobată de Guvern, sau nu?

Înțeleg că este Masterplanul Apaserv este investiția Apaserv făcutăvpentru Apaserv, dar n-am înțeles dacă Dvs opinati sau nu, sunteți de părere, că U.A.T. Primăria Mun. Carei, recte (de la rect) primașul Kovacs Jenö si „aparatul sáu” trebuie să fie implicat sau nu, într-un fel sau altul, în toată tărășenia asta numită investiția Masterplan Apaserv, care, așa cum ziceți si Dvs., ” nu se face pentru noi, se face pentru ei”. Bine măcar că se face „pentru ei” și nu pentru câinii cei făr’ de stăpân din Carei.

Sunteți vă rog frumoa atât de drăguț încât să încercați să mă lămuriți și pe mine, dar doar privind aspectul pe care n-am reușit să-l înțeleg și pe care am încercat să vi-l prezint, succint, ceva mai sus?

de tizu la 11 martie 2016 - 12:38

Adisca… Ca la carte. Cine stie, stie!

de Adi la 11 martie 2016 - 13:59

Articolul 4 din legea 50 spune f clar cine emite autorizatia de construire.
Nici macar pentru lucrarile finantate de guvern nu elibereaza consiliul judetean,ci pentru cele aprobate de guvern
Consiliul mai elibereaxa pentru constructiile pe pe terenuri care nu sunt intravilane.si pentru constructiile in localitati in care nu exista birou de urbanism sau personal de specialitate.
In concluzie..nu e cazul la aceste lucrari.
Eventual,ca si gluma,putem incadra la ultima pozitie..ca nu exista personal de specialitate.

de Horia Mărieș la 12 martie 2016 - 05:56

25 iulie 2011: „Apa este stăpână în Carei”

În aproape cinci ani de mandat al primașului Kovács Jenö nu s-a rezolvat mai nimic din cele semnalate de un cetățean careian plătitor de impozite. Tot gropi, tot noroaie, tot canalizare ce refulează, tot mizerie:

http://youtu.be/vXk5ykpMW10

Sunt pomenite si niste nume: Páppi Úr, Leitner Úr, dar se pare că ăștia doi au fost în toți cei cinci ani niște domni mult prea simandicoși (nagy urak) ca să se strofoace pentru acest cetățean și ca să rezolve ceva. Probabil că in tot acest interval de timp au dormit in pantofi. Somn adânc și ușor și pe mai departe, patria vă va fi de-a pururea recunoscătoare, mai ales fiindcă „alegătorii careieni sunt fraieri și naivi” așa cum foarte drăgăstos și respectuos i-a definit primașul Kovács în ziua de 1 martie la ITV Satu Mare. Rămâneți așa cum sunteți stimați alegători careieni fiindcă orașul Carei arată chiar superb în zilele astea.
Lăsați-l pe primaș in pace, nu-l supărați de loc azi, fiindcă dânsul are treabă mare cu concursul de vinuri de la Motelul Viilor și cu prietenarii lui de la Cavalerii Vinului Sf. Orban, asociație preitenească de băutori de forță unde el este preș de onoare.

de dari la 12 martie 2016 - 10:55

Trebuie să votam o schimbare clar

de Cristi la 12 martie 2016 - 14:56

O curiozitate am si eu. Toata redactia a scris acest articol precum si altele…?
Sau o fi scris de Madame Ciuta?
Inainte de a face acuzatii cititi o lege,sunt anumite clauze contractuale care trebuie respectate la fel si cu confidentialitatea dar se pare ca Mister Ciuta nu are habar de asa ceva.
Sunt satmarean si noi satmarenii stim ca voi careienii va platiti greu facturile de apa dar va place sa o folositi. As ruga Conducerea Apaserv sa faca publica o situatie cu rau platnicii din Carei. Si as mai ruga conducerea Apaserv sa treaca la debransari in Carei cum de altefl se face si in Municipiul Satu Mare. Voi CAREIENII vreti multe dar fara deranj,nu se poate asa ceva. Vreti apa, platiti!!!!Vreti oras modern, asteptati!!!Toate se fac in timp!
Si Mister Ciuta ar trebui sa mai citeasca, sa se documenteze!Valabil si pentru alte proiecte ,nu doar pentru acesta, este faptul ca Constructorul este obligat sa refaca terenul pe care a lucrat la starea lui initiala. Ori Mister Ciuca se gandeste ca inainte o fi fost terenul respectiv vai mama lui si acum vine cu pretentii
Si Mister Ciuta cred ca nu stie ca lucrarea nu este facuta de Apaserv!
Cititi Domnilor si comentati abia dupa aceea

de Sebastian la 12 martie 2016 - 15:24

Mister CIUTA va da clasa si racniti ca lupii la luna ca nu aveti oameni ca si el!
De ce nu plateste Apaserv redeventa dupa ce orasul a concesionat sistema de apa de la Carei catre Apaserv??? AUD????
Stai cam prost cu informatiile pentru un postac sau dezinformator …apaserv este cel care a implementat proiectul iar firemele au fost angajate de Apaserv dupa castigarea licitatiei baietica…esti cam prostut de felul tau sau doat te fac? vino cu ceva serios daca tot iti pierzi timpul cu minciunele.
Fortza Mister consilier CIUTA!

de Adi la 12 martie 2016 - 15:41

Cristi
Ai spus foarte bine..sa citim legea.
Nici o clauza contractuala nu bate o lege.
Contractul si clauzele contractuale se fac in conformitate cu legea.
Nu pui o clauza contractuala care nu este in conformitate cu legea si apoi te bazezi pe ea.
Da. nu Apaserv face lucrarea,ci constructorul ales in urma unei licitatii organizate de APASERV.deci constructorul este ales de apaserv,in urma licitatiei.
Calitatea lucrarii si respectarea proiectului este asigurata si verificata de o firma de consultanta(nu i dau numele),prin diriginti de santier de specialitate.
Firma de consultanta este platita si aleasa de APASERV.
Iar dirigintii de santier inainte de a incepe lucrarea trebuie aprobati de beneficiar.adica Apaserv.

Iar avizele le da primaria Carei.asa cum trebuia sa dea si autorizatia de construire.
Pentru ca nici eu nu merg la cineva in casa sa fac ce vreau..fara acordul lui,fara sa i spun cand vin,cand plec, si fara sa distrug tot ce are el in casa.
Si eventual daca lui nu i convine ce fac la el in casa,ma poate pofti afara.
Daca ai ceva obiectii la contract si lege, le poti vedea si pe hartie ..scrise.

de Adi la 12 martie 2016 - 15:53

Iar ca nu platim apa,care apa?
Noroiul acesta ce vine pe robinet o numesti tu apa???
Asta numesti tu modernizare?sa asteptam?
Asteptam exact cat scrie contractul,pe care voi l ati semnat si insusit.
Exista 2 variante.
Ori apaserv nu va plati constructorul pentru aceste asa zise lucrari.
Ori va plati din bugetul propriu,si cand vor veni cei din cluj de la finantarea europeana Pos mediu,ei nu vor deconta catre apaserv,si apaserv va ramine in gaura cu acesti bani.
Indiferent de varianta,noi tot cu orasul distrus vom ramane…si cu specialistii din primarie care trag din umeri si arata cu degetul spre altii

de Adi la 12 martie 2016 - 16:00

Hai sa ti arat clauze contractuale.

Sa vezi puncte de referinta pe care contructorul trebuie sa le atinga.
Daca nu le atinge intra la penalizari.
Si daca nici dupa penalizari nu le atinge,se rezilieaza contractul.

Sau despre care clauze vorbesti?despre aprobarea si inspectia materialelor???inainte de a intra pe santier???
Toata hamuca de pe somes e adusa in loc de nisip?

de Horia Mărieș la 12 martie 2016 - 17:32

@Cristi.

Sunteți sătmarean. Păreți să fiți destul de bine informat. Vă permiteti să dați si lectii careienilor.
Asta nu este decât neobrăzare, dar trecem peste asta fiindcă de unde nu este (obraz) nici Dumnezeu nu cere.
Să nu-mi spuneți că nu lucrați la Apaserv Satu Mare că eu oricum nu vă cred.

Le știți pe toate cele ca un om mare și în consecință, vă rog să-mi spuneți și mie, dacă în mirobolantul Masterplan Apaserv, urmărit îndeaproape de pseudointelectuala FLORICA MARCHIS Manager de Implementare a Proiectului, (oriunde arunci cu piatra in țara asta nimerești un Manager UIP) nu cumva trebuiau prinse, măcar așa, din intâmplare, de kiki-kuku-bau, de ochii lumii RACORDURILE consumatorilor careieni, pe care dvs. nu-i simpatizați de loc, la retelele (comductele) de APĂ și de CANALIZARE? Oare n-ar fi fost ceva mai normal ca la niște oameni cu scaun la cap cum sunt (bănuiesc, dar nu bag de loc mână în foc că sunt așa)mcei de la Apaserv Satu Mare, lucrurile să se implânte exact așa? Nu de alta dar :

In vremurile in care canalizarea nu era inca la moda, o englezoaica urma sa viziteze Germania. Avea o camera rezervata la o pensiune care era proprietatea familiei directorului scolii din localitate. Englezoaica era preocupata de viitoarea sa camera, mai ales daca avea WC (in engleza Water Closet). I-a scris o scrisoare directorului scolii, intrebandu-l daca exista sau nu WC.
Directorul, care nu era un bun vorbitor al limbii engleze l-a intrebat pe preotul din localitate daca stia ce inseamna WC. In final, dupa ce acestia doi au cantarit ce ar putea sa insemne aceste 2 litere, au concluzionat ca se referea la capela (Wayside Chapel). Deci au conchis ei,doamna se interesa daca capela era,sau nu, aproape de pensiune.
Directorul i-a transmis distinsei doamne urmatorul raspuns:

Stimata Doamna,
Cu deosebita placere va anunt ca WC-ul este situat la 9 mile de pensiune, in inima unei paduri de brad deosebite. Are capacitatea a 200 de persoane este deschisa numai duminica si joia. Deoarece pe perioada verii este aglomeratie va sugerez sa veniti devreme, cu toate ca este suficient loc de stat in picioare. Stiu ca aceasta situatie e cam neplacuta, mai ales daca aveti obiceiul sa mergeti regulat.
Va spun ceva ce v-ar putea interesa: acolo s-a intalnit prima data fiica mea cu sotul ei. Va veti bucura probabil sa aflati ca multi oameni isi aduc cu ei pranzul si raman acolo dupa amiezile. Acustica este impresionantă, putand fi auzite si cele mai delicate sunete. Sotia mea a fost bolnava, asa ca nu a mai mers acolo de multa vreme. Peste cateva zile se implineste un an de cand a fost ultima data la WC, lucru care, fireste, ii provoaca multa suferinta. Voi fi incantat sa va rezerv cel mai bun loc, astfel incat sa fiti vazuta de toata lumea. Mai mult, astept cu nerabdare sa va conduc chiar eu insumi acolo.

Cu stima si respect,
Directorul General Apaserv S.M.

de Ion la 12 martie 2016 - 22:13

Dar cata nesimtite la Apaservistii astia!

Cristi, crezi ca esti istet si ne inveti tu din m.ta de la satmar ce e cu apa la carei???
Ce sa platim daca vrem ba cretinoidule ca apaservul face profit de un milion de euro pe an. Si toti angajatii se fataie pe salarii mari cu masini noi! Terminati lucrarea impotentilor ca de opt ani ne fut.ti la cap cu masterplanul bengos. In loc de opt ani totul sa facut in opt luni de prosti cu gramada ce sunteti si mai vreti sa acoperiti lucrarile intarziate din banii careienilor! Da cap patrat!
Stejerean sa-si dea demisia ca sa nu-l aresteze ca e un impotent care coordoneaza o trupa de fricosi impotenti si dezinteresati. Gata cu nepotismele prezidentiale si la steji!

de vreau apa curata la 12 martie 2016 - 22:14

eu cred ca Ciutosu, marele bogatan care îşi caută câinele cu camerele Poliţiei Locale, este plantat de UDMR, sa faca de ras romanii.
sa zica ce vrea sa faca! ca la verificat stim si noi.
de obicei cainele cauta ciuta, oare de ce a fugit de acasa?

de Horia Mărieș la 12 martie 2016 - 22:53

@vreau apa curata la 12 March 2016 – 22:14: O să ai atâta, exact ca_cafeaua, incât o să te poți și ineca cu ea.
Până atunci, bea apă din Crasna.

Mă mir că ÓdeCe? n-a șters până acum cele 2 gânduri despre “Primăria Carei a lansat licitaţia pentru creditul necesar Marii Asfaltări”. Mă grăbesc să le citez, până când nu le șterge, fiindcă sasul e in stare!

@eli 10 martie 2016 la 22:34
Si cu gradina vilior ce este si pe valea iancuestiului si tireamului?
vara nu mai poti de turisti
e o zona turistica, nu?
foarte frumoasa zona!!!
nenorociti ce santeti!
bine ca ne-ati distrus drumurile cu lucrarile de excroci ce erau, dar nu meseriasi.
avem dreptul la asfalt daca ne-ti plasat in categoria de oras, nu zona periferica
bine ca ne-ați marit impozitelel pe casa si teren, dar nu putem circula.
abia astept vara
ne vom ineca de praf, dar macar nu va fi noroi.

@Cosmin 11 martie 2016 la 23:46
Daca se va asfalta ca si acum 4 ani, vai de noi.
Peste asfaltul putred se va trage un alt asfalt si bineinteles peste capace de camin, altfel nu e asfaltare careiana.
Sa nu-l scoata cel vechi, sa treaca asfaltul peste borduri, ca sa poate intre toata apa de pe sosea in curtile noastre

de Sebastian la 13 martie 2016 - 00:15

pariu ca nu stiti nici la verificat!
test: la cine in proprietate au ajuns cele 900 de ha din domeniile statului de la Carei? dar terenurile din ianculesti?
ati crezut ca daca furati cainele lui ciuta nu va mai candida? sunteit cam slabi la minte si deja va suna ceasu !

de lajos la 13 martie 2016 - 00:29

ilie este bogat pentru ca munceste la firma lui de 25 de ani si nu are datorii ca trougheru de jeno care nici casa nu are si nici masina si foloseste cantina sociala ca si pe bucataria lui. din ce bani a facut casa in debrecen jeno?

de karin la 13 martie 2016 - 00:30

ilie ciuta va iesi primar si vom avea si noi un oras normal si curat!

de Horia Mărieș la 13 martie 2016 - 02:19

@Sebastian la 13 March 2016 – 00:15

Despre pădurea comunală Ianculești, despre restul de pășune comunală Ianculești, despre lacul (iazul) comunal Ianculeșți, despre fâneața comunală Ianculești pun și eu întrebări de o grămadă de vreme, incât mi-a venit deja acru dar n-am primit pãnă acum NICI MACAR UN SINGUR RĂSPUNS SATISFĂCĂTOR.

Nota bene, n-am nici un interes pe acolo, nu sunt rudă, de exemplu, cu alde Oneț.

Culmea este – și lucru ăsta mi se pare cel mai revoltător – este că nici măcar ianculeștenii nu cuplează la problemă, la această cauză, care este numai și numai a lor, nici unul din ei nu mai combate, toți s-au resemnat, inclusiv fii satului cum ar fi distinsul domn profesor Mihai Bertieanu și mai tânărul delegat sătesc Ciprian Chiorean. Tace toată lumea mâlc, de parcă Kovács le-ar fi pus pumnul în gură. Imi pare rău că trebuie să o spun de-a dreptul, dar se pare că ăsta este crudul adevăr. Pe mine unul m-au dezamăgit profund, este evident că nu mai au în ei nici măcar o fărâmă din spiritul de luptător neînfricat al lui Avram Iancu.
I-a liniștit probabil comunismul definitiv și de tot.

Despre tema celor 900 hectare din domeniile statului de la Carei nu știu nimic. Dacă mi-ați da măcar un capăt de ață (bibliografie) de care să mă agăț, cine știe, poate că m-ar interesa și pe mine, măcar o țâră, desțelenirea subiectului.

de Horia Mărieș la 13 martie 2016 - 08:36

@Sebastian: o revenire la cele 900 hectare din domeniile statului de la Carei.

Nu știu sigur dacă Comisia Locală de Fond Funciar Carei mai există sau nu, nu știu sigur dacă mai lucrează sau nu.

Nu mă informează nimeni, deși i-am rugat respectuos pe toți cei trei jurnaliști oficiali ai primăriei, aflați in relații excelente cu primașul, deci foarte bine informați, adică direct de la sursă, de la botul calului, de la bikavér, (îi numesc aici cu tot respectul cuvenit, dar fără nici o jenă pe distinșii domni Boros Ernő, Megyeri Tamás-Robert, Szász Emil Lóránd), să facă investigații și să ne informeze în detaliu despre acest subiect, însă dânșii preferă să se ocupe de cu totul alteceva, cum ar fi caii verzi de pe pereții asociației Equus, teoriile despre viticultură ale Cavalerilor Vinului Sf. Orbán, etc., dar mai ales și în mod special de teoria mirobolantă, fantasmagorică și existențialistă a punerii corecte a virgulelor între subiect și predicat.

de cotu-donului la 13 martie 2016 - 13:50

dupa ce castiga alegerile de primar domnul consilier Ciuta vom intra in lumea civilizata si ne vom bucura si noi de buna intelegere intre careieni!
suntem satui de atata incitare la ura din parte jurnalistilor primarului platiti tot de careieni. jos discriminarea kovaciule si lasa pe altii mai competenti!!!!

de Cata la 14 martie 2016 - 10:26

Lucrarile din bani publici sunt confidentiale! Cine-i prost sa creada asa ceva? E ceva de ascuns acolo. Nu va lasati.

Lasati un comentariu