Reprezentanţi ai mişcării Emmaus în vizită la Satu Mare

• publicat la: 10 martie 2016
Reprezentanţi ai mişcării Emmaus în vizită la Satu Mare

Asociaţia Freres Europa a găzduit astăzi 10 martie 2016 o şedinţă de lucru a mişcării internaţionale Emmaus.  La întâlnire au participat mai mulţi reprezentanți ai grupurilor din Europa în frunte cu președintele regiunii Emmaus Europa, Willi Does.

În România există trei grupuri afiliate mişcării Emmaus, în Iaşi, Târgu Jiu şi Satu Mare, iar grupul din Satu Mare a înfiinţat o filială în Timişoara în 2014. În cadrul întâlnirii de astăzi de la Satu Mare s-a  discutat despre dezvoltarea fiecărui grup din România.

Mişcarea Emmaus este alcătuită din 350 de asociaţii din domeniul intregrării sociale în 37 de ţări pe cele cinci continente ale lumii. Mişcarea Emmaus a fost înfiinţată în Franţa în 1971 de către un preot, Abbé Pierre, care rămâne, 10 ani după dispariţia sa, personalitatea preferată a francezilor. Principiul mişcării este că fiecare persoană aflată în dificultate poate să-şi regăsească demnitatea printr-o muncă solidară.

În cadrul şedinţei, au mai fost prezente d-na Doina Văsuţ, director al Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare şi d-na Heres Ana, şef birou Autoritate tutelară din cadrul Primăriei Satu Mare.

Asociaţia Freres Europa este membră a mişcării Emmaus încă din 2013. De atunci, prin locurilor de muncă create în magazinul de vesele, haine, şi mobilă   « Emmaus »  situat pe strada Brâncoveanu 16-18, asociaţia a permis integrarea socioprofesională a peste 50 de tineri aflaţi în dificultate. La rândul lor şi prin munca lor la magazin, tinerii beneficiari ai asociaţiei creează resurse pentru alte acţiuni sociale, în special burse de studiu pentru elevi şi studenţi defavorizaţi.

Lasati un comentariu