Campania unui candidat al UDMR Carei la Consiliul Judeţean Satu Mare

• publicat la: 18 April 2016
Campania unui candidat al UDMR Carei la Consiliul Judeţean Satu Mare

Oare de ce nu mai miră pe nimeni  modul discriminator  în care gruparea  din jurul primarului ce mai vrea un mandat a  ales să facă campanie electorală?

Lipsa programelor şi proiectelor concrete este  suplinită doar de atacuri la adresa Buletin de Carei sau a consilierului liberal ce candidează pentru Primăria Carei.

În lipsă de o dare de seamă pentru ultimii ani de gestionare efectivă a oraşului, de menţionare concretă a modului în care a fost cheltuit banul public, presa de casă a primarului Kovacs  provoacă din nou , considerând că incitările şi provocările interetnice vor  acoperi toate   “lucrările”  unui primar cu datorii la bugetul de stat din 2008.

https://anziksz.com/2016/04/17/kommentar-nelkul/

În timp ce primarul Kovacs militează pe pagina sa personală pentru un oraş liniştit, consilierul său personal şi membru în Biroul local al UDMR Carei, candidat al UDMR pentru un loc de consilier judeţean, copiază articole de pe Buletin de Carei de acum 2 ani de zile, de parcă acum le-ar fi descoperit. Timp de 2  ani de zile nu a fost interesat de acest subiect. Cu astfel  de materiale doreşte oare să îşi facă campanie electorală?

Plăci de marmură au căzut şi pe de soclul pe care este  amplasat bustul lui Simion Bărnuţiu din faţa liceului unde acesta şi-a desăvârşit studiile.  După ce s-a plictisit să mai tot ceară ajutorul primăriei pentru reabilitare, consilierul Ilie Ciută a efectuat lucrările de înlocuire şi renovare a soclului bustului  revoluţionarului paşoptist român, pe cheltuiala sa personală. Nu a făcut paradă de gestul său şi nu a ieşit în tot felul de conferinţe pentru a se lăuda.

https://www.buletindecarei.ro/2015/05/carei-bustul-lui-simion-barnutiu-este-reabilitat.html

Informăm cititorii  că  mai există şi articole care scot în evidenţă faptul că nu a fost aprobată niciodată de către consilierii UDMR amplasarea în parcurile oraşului Carei a vreunui bust românesc. Mai mult, bustul poetului naţional Mihai  Eminescu a fost refuzat a fi amplasat  pe raza Careiului, conform, înregistrărilor şedinţei de Consiliu Local.

https://www.youtube.com/watch?v=i4YOdueAUC4&feature=youtu.be

Careienii de etnie maghiară cu care am discutat au afirmat răspicat că nu sunt împotriva unui bust al lui Mihai Eminescu.

Modul discreţionar de apreciere a careienilor în funcţie de etnia lor  a fost mereu o politică  promovată de cei care nu au capacitatea  de a  dovedi altceva, de a depinde  de banul public, mai ales cel careian.  Ieşirile  isterice din ultimul timp şi aruncarea în faţă a unor candidaţi surogat denotă  deranjul provocat de  candidatura consilierului liberal incoruptibil şi neşantajabil.

Nimic nu este precupeţit când vine vorba de abaterea atenţiei de la trotuarele  nereabilitate deloc în perioada conducerii UDMR a oraşului, de  geamurile care se închid cu cuiul de la Şcoala Vasile Lucaciu, de infrastructura rutieră de coşmar, de acceptarea împărţirii oraşului în perimetre etnice, de refuzarea recondiţionării unui monument românesc sau de amplasare de busturi româneşti în parcurile oraşului, de acceptare de lucrări la suprapreţ  din banii careienilor şi lista poate continua.  Până şi creditul accesat de la BCR pentru reabilitare trotuare a fost folosit în alt scop. La fel şi marea asfaltare care a sărăcit oraşul cu 15 miliarde pentru nerespectarea condiţiilor  de plată a întregii lucrări.

Careienii oneşti se duc să îşi plătească taxele şi impozitele pentru  ca administraţia locală să asigure din ele salariile  aparatului primarului.  Nu pentru investiţii pentru oraş ci doar pentru salarii. Aceste aspecte sunt însă tabu şi  toţi se feresc să spună adevărul ceea ce arată că au ceva de ascuns şi  sunt dependenţi de anume înţelegeri.

Doar că vocea străzii nu mai poate fi  acoperită în funcţie de interesul personal al celor care se dau de ceasul morţii să provoace  incidente interetnice. Un candidat al UDMR Carei pentru Consiliul Judeţean Satu Mare  preferă   să se facă cunoscut prin  materiale legate de  aparteneţa etnică decât prin programe care să aducă bunăstare economică tuturor careienilor, indiferent de religie şi etnie.

Buletin de Carei

comentarii

de BIKINI la 18 April 2016 - 13:44

Asta -i ala frustratu cu kék bugyogó + sportcipő:la EVENIMENTE – caruia ii trebuie traducator in limba romana ???

de Doru la 19 April 2016 - 07:01

E penibil sa aflu asa ceva ca un candidat gandeste astfel insa cred ca mintea lui o fi imbolnavita de o gandire unidirectionala. Caracteristiec udmr, noi sa prosperam voi “țoki”!

de Horia Mărieș la 19 April 2016 - 11:05

Breaking news fiindcă se apropie alegerile, din partea “Az örökös kötekedõk, mocskolódók hada…”

Kovács Jenő added 32 new photos. 2 hrs ·
Ez az oldal Kovács Jenő nagykárolyi polgármesternek, a nagykárolyi RMDSZ elnökének a Facebook-közlönye.

Új lakónegyede lesz lassacskán Nagykárolynak…

Sunt convins că meritul lui Kovács în realizarea asta care va fi gata “lassacskán” este unul mult mai mare decât casa din prima poză. De asta a și postat pozele pe pagina lui electorală, unde este cică “Public Figure” (facebook in vers. engleză).
Ca să se mai laude nițel, exact ca si cu semicentura de ocolire a orașului.
Că tipul este o foarte mare “figură” asta știam deja de mult, fără să o declare el.
Oare a trecut măcar pe acolo, pe str. Tireamului, ca să fotografieze casele cu intelighenția și priceperea lui, sau și-a trimis doar sclavul? Mira-m-aș să fi trecut.

În schimb, alegătorii captivi ai lui Kovács sunt căzuți pe spate. Cu unele excepții, ce-i drept.

Comments

- Salati Ferenc: NO, erre is varrhat gombot az örökös kötekedõk, mocskolódók hada…
- Ildiko Tarr: Engem is erdekelne egy lakas !!!!!
- Csenteri Sarca Aniko: vajon mikor is lesz at adva?
- Istvan Orosz Balint: Menyit kel erte fizetni mert látom edig azok kaptak anelet akinek nincs gyerek és protekcio az van
- Robi Kovacs Ut kene inkabb karolynak…azt kene megcsinalni
- Josef Josef: Igaza van csak lassacskan lesz uj negyed kb 150 ev mulva, a szinhaznak is 25 ev kellet akkor egy negyednek legalab 150 ev.
- Josef Josef: Kerdes hogy kinek a foldjere epitik majd azt a negyedet.

Like · Reply

de Horia Mărieș la 19 April 2016 - 11:12

P.S.

:-) “LASSACSKÁN” !!! :-)

Ce termene “FERME” au dăștepții ăștia doi!
Se știe bine la cine mă refer.

de Horia Mărieș la 19 April 2016 - 18:22

Vox populi, vox dei!

Poporul trebuie ascultat.
Muszaj.

Doar că principiul descris în “O iniţiativă justificată de Careianul / 6 zile ago / și anume: “Primăria Municipiului Carei a anunţat că, în perioada campaniei electorale şi a alegerilor locale, va suspenda pagina de Facebook a administraţiei locale.”; s-a adoptat exact la fel și pe pagina electorală de pe facebook a unui anume Kovács Jenö, Figură Publică.
Mare Figură tipul.

Individul nu suportă dialogul, pur și simplu îl refuză, toate mesajele, dar mai ales cele care nu sunt pupincuriste sunt șterse imediat. Mai scăpă câte unul, chiar două, dacă te nimerești pe acolo exact atunci când se postează.

Explicația celor doi băiețași, a sclavilor băieți de mingi veseli și superpupincuriști, este una cât se poate de clară și de lămuritoare:

“Realizatorii paginii pur şi simplu nu ar putea să stea zi şi noapte pe pagină pentru a şterge comentariile mai mult sau mai puţin jignitoare (…) postate de diverşi indivizi interesaţi. Un comentariu de acest gen, găzduit chiar şi timp de câteva minute, ar putea fi folosit ca instrument de compromitere. Să nici nu mai pomenim de eventualele sancţiuni electorale.”

Așa este cum bine le zici, mult stimate prietene fin și sas. Vezi ca nu cumva să faci hernie, să nu ți se aplece prea tare punguța de la atâtea temenele și de la atâtea ștersături de comentarii sau mesaje de pe pagina primașului-nănașului.
Mai vezi că azi te-a tăiat rău de tot, ba chiar impardonabil nenea Curpaș, te-a depășit cu cinci lungimi la capitolul pupincurism deșanțat practicat în favoarea lui Kovács Jenö. Grea treaba asta cu concurența la Public Money și la Public Figure, mai ales că tipul ți-a halit cu ocazia asta și foarte mult din tain. Că doar nu pupincurește pe gratis, că doar nu-i “fraier și credul”.

Îti poate servi drept model, de muză, fiindcă baciul are stil, are clasă individul rămas totuși redactor și măzgălitor de editoriale pe la GN-V și după ce matale ți s-a dat cu șutul solid drept în tur. Trebuia păstrat la gazetă și un lingău profesionist sadea, cu state vechi de serviciu, din alea comunisto-vadimiste. Face bani buni pentru gazetă tipul, sunt o grămadă de primari în județ care trebuie spălați, cosmetizați, făcuți “eroi”, igienizați, fardați.

Iată-i insă și pe cei care au scăpat azi (doar deocamdată) de ștergere.
De remarcat și inteligența plină de sclipici a unui consilier juridic din cadrul Primăriei, unul care știe să se țină bine de postul cel dolce farniente.

- Keizer Gabriela (consilier juridic la Primăria Carei) shared Kovács Jenő’s post: Locuinţe ANL şi locuinţe sociale, nou construite în Municipiul Carei.

Felicitări colegilor de la Biroul de proiecte şi programe de dezvoltare locală, în frunte cu doamna Carmen Egli !

- Carmen Egli: Mulțumesc, dar asta nu este din portofolilul nostru :-)

- Keizer Gabriela: Atunci vă felicit pentru celelelte proiecte prin care aţi schimbat aspectul municipiului Carei, cum rar s-a mai văzut în această zonă a ţării….

- Romeo Vitéz: Na van pénzed? Akkor kapsz lakást az új negyedben ! Ha nincs akkor mehetsz a Doina 15 be!

- Romeo Vitéz: Csak kenö pénzel lehet lakást kapni.
12 éve kérek lakást a polgári mesteri hivataltol de eredmény 0.

de Horia Mărieș la 19 April 2016 - 19:03

În loc de “Bistrița” se poate citi oricând “Carei”.
Că tot de “locuințe sociale” este vorba.
Data viitoare se va publica și lista persoanelor din Carei care n-au nici in clin, nici în mânecă, nimic de împărțit cu noțiunea de “locuințe sociale” ci numai cu cea de “locuințe pentru rude, pentru sclavii primașului, pentru P.C.R.-iști (P.ile C.unoștiințe R.elații), contra șpagă.

http://www.timesnewroman.ro/category/167/veveritele-din-bistrita-au-vandut-casa-de-4600-de-euro-primita-de-la-primarie-si-au-baut-banii

Lasati un comentariu