Careienii îşi doresc drumuri bune şi locuri de muncă

• publicat la: 13 April 2016
Careienii îşi doresc drumuri bune şi locuri de muncă

 

Buletin de Carei  continuă seria  discuţiilor cu  cu careienii aflaţi pe străzile oraşului pentru  a afla care sunt  aşteptările lor de la cel care va ocupa  fotoliul de primar  al municipiului Carei după data de 5 iunie 2016.

După cum ne-am aşteptat , careienii nu vor  luna de pe cer. Careienii vor lucruri normale, accesibile mai ales că sunt contribuabili oneşti la bugetul local.

Toţi oamenii cu care am vorbit se plâng de lipsa curăţeniei  din întreg oraşul, de starea dezastruoasă a drumurilor  dar mai ales de lipsa locurilor de muncă din cauza căreia tot mai mulţi careieni, mai ales tineri, merg peste hotare. Concret, oamenii îşi doresc  locuri de muncă în oraş, curăţenie în tot oraşul şi drumuri bune. Mulţi dintre ei sunt  sătui de promisiunile cu care au fost amăgiţi timp de 8 ani de zile şi îşi doresc schimbarea. Vor oameni care au demonstrat  de ce sunt în stare să facă , nu numai în campania electorală.

Mămicile cu copii mici se plâng de starea trotuarelor în special când trebuie să iasă cu cărucioarele   la plimbare.

Doamna Cozma îşi doreşte de la noul primar să ia măsuri pentru atragerea investitorilor care să  aducă şi  locuri de muncă, iar pentru cele existente să fie atraşi tinerii  bine pregătiţi, mai ales careieni. Dânsa ne-a spus că are un băiat care terminat facultatea la Cluj, în domeniul turismului tocmai în ideea de a reveni după studii în Carei şi a-şi aduce contribuţia în acest sector,care are mult potenţial pentru dezvoltarea oraşului însă nu i s-a acordat nicio şansă.: ,,Băiatul meu a terminat  turismul la Universitatea  Babeş-Bolyai  şi nu i s-a dat nicio şansă  să lucreze aici când a candidat pentru un post la turism. El iubeşte Careiul şi chiar vroia să facă treabă aici în oraşul în care s-a născut.  Dar nu a avut pile. Aşadar,  în primul rând  vreau ca tinerii să fie lăsaţi să muncească în oraş, să li se dea o şansă, pentru că mulţi sunt bine pregătiţi şi interesaţi să facă ceva bun!

Sunt multe alte probleme în oraş, s-au făcut într-adevăr lucrări din bani europeni, însă am văzut şi cum arată, nu sunt de calitate, toate lucrările sunt făcute de mântuială.  Nici canalizarea nu sunt capabili să o facă cum trebuie. Totul e făcut parcă în bătaie de joc! Dar sperăm să se schimbe lucrurile, vom merge la vot toată familia şi ştim deja ce vrem şi pe cine vrem  pentru oraşul ăsta’’, afirmă doamna cu multă hotărâre în glas.

Şi doamna Anuţa consideră că sunt multe necesităţi în oraş, ca de exemplu ,, curăţenie mai mare şi drumuri mai bune, pentru că acest aspect lasă de dorit în Carei, elegant fie spus. E păcat, că oraşul nostru chiar e unul frumos şi a ajuns în acest hal.

Mai presus de toate, însă trebuie să fie mai multe  locuri de muncă în oraş, ca să nu mai plece oamenii în străinătate. Trebuie să  fie ţinuţi acasă oamenii, să fie atraşi să lucreze aici, în oraşul în care s-au născut.’’

Unii dintre cetăţenii oraşului vor lucruri care ar fi trebuit să fie deja asigurate  într-un oraş care se pretinde a fi unul  european  şi  turistic. O doamnă care locuieşte pe strada dr. Marinescu  ne –a declarat că  pe strada lor nu au asfalt şi nici canalizare.  ,,De la cel care va fi primar mă aştept  să facă aceste lucruri minime. Nu mai vreau să văd groapă după groapă şi îmi doresc şi eu dacă tot au făcut canalizarea să o lege cu oraşul ca să o pot folosi, pentru că eu plătesc pentru o apă care nu poate fi  băută sau utilizată. Ce au făcut în ultimii ani aceşti primari am văzut şi nu mai vrem nimic de la ei’’, adaugă doamna, cu amărăciune.

comentarii

de Horia Mărieș la 14 April 2016 - 16:57

Câteva clarificări, de fapt foarte bine venite, ca să știm cu cine avem de-a face, să nu mai avem nici un fel de dubiu, apărute subit în săpătămânălul tipărit care-l are ca redactor șef plătit din bani publici & consilier personal cu acte in regulă al primașului Kovács Jenö.

Editorialul este consacrat acuzațiilor pe care pseudopartidul RMDSz (UDMR), de fapt o Uniune (Szövetkezet), le aduce țării in care își desfăsoară activitatea (una eminamente politică), acuzații ce apar sub titlul “Anunțarea unei umbre de către RMDSz: România nu-și respectă obligatiile”.

Nu sunt România, nu sunt Guvernul României, nu sunt Parlamentul României, nu sunt și nu voi fi niciodată președintele României. Har Domnului (pentru unii!)

Nu este treaba mea să răspund.

Este treaba lor să răspundă la astfel de măgării insalubre și lipsite de cel mai elementar bun simț. Eu unul nu pot face altceva, decât să aștept un punct de vedere oficial, unul prin care să i să răspundă ferm, cu subiect și predicat, RMDS-ului (UDMR-ului). Fiindcă și-a luat mult prea mult nasul la purtare.
Nu peste cinci ani, ci chiar acum!

Tot pe prima pagină, se lăfăie un articol (cu putenic iz electoral) intitulat “Cine este vinovat de starea (mizerabilă) a drumurilor careiene, din cauza săpăturilor (SC Apaserv SM SA) care se fac în oraș (1).”

Traducerea titlului este aproximativă, sunt inginer, nu sunt un translator autorizat.

Cifra (1) ne indică faptul arată că “explicațiile fantasmagorice” vor mai continua.
Din acest motiv nu apare nici numele autorului articolului.
Individul este un laș, doar îl banuim că este consilerul personal al celui căruia vrea să-i spele, fără nici un fel de succes, imaginea.

Ați ghicit, in articol se bate apa in piua pe subiectul că numitul Kovács Jenö, primașul in functie, n-are nici o vină, este curat ca lacrima sau un îngeraș, fiindcă și dânsul este exact la fel ca și concetățenii care l-au votat ca polgármester al Nagykárolyi Önkormányzat, adică “fraieri și creduli”, asta tocmai fiindcă l-au votat până acum de trei ori si sunt pregătiți să-l voteze fără nici o reținere și a patra oară. Nimic rău sau de condamnat in chestia asta, în democrație prostia crasă este legală.
https://vimeo.com/157670270

Mai multe nu ne permitem să comentăm acum despre acest șubiect, așteptăm însă cu foarte mare interes urmarea (pe 21 aprilie 2016)

Până atunci “viszontlátásra”, “la revedere” și “să ne iubim exact ca frații”!
Iubirea nu dăunează de loc sănătății ! :-)

de REMUS la 14 April 2016 - 17:13

POLITIA LOCALA AMNEDEAYA NUMAI COPII CARE MERG CU BICICLETA PE TROTUARE SI PE KACZAGOS DE LA ADAPOSTUL DE NOAPTE SE FACA CA NU IL VEDE? AQVETI FRICA DE LAJOS CA VA LASA FARA MOTORINA? SAU PENTRU VOI DA RAPORTUL?

de Horia Mărieș la 15 April 2016 - 04:05

Comuna Carei a pierdut 10% din populatie din 2010 până in prezent.
Tragică situație, mai ales când este prezentată de o blondă.
Páriez pe… páriez pe…. páriez pe Ponta, etc.
Tot înainte, tovarăși! Spre victoria finală a socialismului atotbiruitor.

http://tv1satumare.ro/andreea-paul-face-din-carei-o-comuna/

Lasati un comentariu