Careiul sub actuala administraţie

• publicat la: 6 aprilie 2016
Careiul sub actuala administraţie

La semnalările locuitorilor din apropierea Gării oraşului,  ne-am deplasat  să vedem priveliştea cu care sunt întâmpinaţi călătorii ce coboară la staţia feroviară Carei. Din păcate, nu este una singulară pentru careieni. V-am prezentat până acum strada Pomilor cu a sa baltă plină de gunoaie pentru care este supărat pe locuitori viceprimarul Keizer că nu sunt vigilenţi.  O situaţie similară aflăm şi la ieşirea din oraş, pe strada Tireamului, spre locuinţele sociale acordate şi angajaţilor din primărie sau copiilor acestora.

De strada Bălţilor nici nu mai pomenim că i s-a dus vestea şi peste hotare. Până şi terenurile private din zonă au fost transformate în rampe de gunoaie şi tot ce  prisoseşte din alte lucrări.

Municipiul Carei are la ora actuală infrastructura rutieră făcută şvaiţer… de 8 ani se tot cârpeşte  şi se iau credite pentru reparat trotuare dar se folosesc pentru alte scopuri. Incapabilă  să asigure confortul şi siguranţa cetăţeanului plătitor de taxe şi impozite locale, administraţia  oraşului este preocupată doar de bunăstarea grupului de interes . Frumoasa clădire cunocută careienilor ca Baia Comunală a fost dată fără nici o remuşcare în contul unor datorii neplătite de oraş către E-On Gaz. Incitările actualei conduceri a UDMR împotriva careienilor   care vin cu soluţii viabile pentru dezvoltarea armonioasă a Careiului nu fac  decât să  confirme impasul în care se află prin lipsa unor conducători  echilibraţi, capabili de a trăi într-un oraş multietnic.

http://www.buletindecarei.ro/2016/03/baia-comunala-carei-o-cladire-cedata-in-contul-datoriilor.html

Autogara a fost retrocedată în anul 2006 pe când era primar Beko Tamas, unei persoane din Lugoj. Nu se ştie ce suprafaţă a fost retrocedată pentru că nu există delimitat terenul privat faţă de cel din domeniul public.

De atunci , totul a rămas în paragină, doar câte un autobus răzleţ mai parcând în zonă. Am ajuns ca în muncipiul Carei fiecare să facă ce doreşte, în funcţie de cunoştinţele pe care le are la primărie. Mai multe imagini găsiţi pe pagina de Facebook a Buletin de Carei.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1065859436789476.1073741861.737726976269392&type=3

 

comentarii

de Horia Mărieș la 11 aprilie 2016 - 07:26

Mă întreb ce a făcut oare până acum RMDSz (UDMR), inclusiv organizația locală din Careii Mari / Nagykároly / Grosskarol, de n-a reușit să afle – și asta timp de 25 de ani, care sunt „proncipalele doleanțe ale maghiarilor”. Au dormit în șa, in bocanci și in cizme?

Breaking News (din IZSM „UDMR vrea să afle care sunt doleanţele maghiarilor” Scris de Mioara Maxim, 10 aprilie 2016)

„Aproximativ 70.000 de persoane au răspuns la întrebările dintr-un chestionar lansat de UDMR în cadrul comunităţii maghiare, cu scopul de a cunoaşte principalele doleanţe ale acesteia, în perspectiva pregătirii alegerilor locale din iunie, a declarat sâmbătă, la Deva, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.”

de radioerevan la 11 aprilie 2016 - 07:34

cum ce au facut? cereri pentru obtinere de bani de la guvern de la primarii sau consilii judetene etc, au cerut bani si pentru un plic de foi de dafin de la un bogracs. Asta au facut pana acum .

Lasati un comentariu