În municipiul Carei activează singura echipă de oină din judeţ

• publicat la: 25 aprilie 2016
În municipiul Carei activează singura echipă de oină din judeţ

În  localitatea Hida a avut loc etapa zonală din cadrul Olimpiadei Naţionale Şcolare Sportive la oină pentru liceeni. În cadrul competiţiei au participat trei echipe din judeţele Bihor, Satu Mare şi Sălaj. Echipa CSS Liceul Teoretic Carei  este singura echipă de oină din întreg judeţul şi a revenit acasă cu un frumos loc III.

S-a jucat în sistem fiecare echipă cu fiecare, iar în urma desfăşurării meciurilor, clasamentul a fost  următorul 1. Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Hida, 2. Colegiul Agricol Valea lui Mihai, 3. Liceul Teoretic Carei.

Echipa care a reprezentat Careiul la această olimpiadă şcolară a fost format din următorii 11 jucători:Adrian Câmpeanu (cls. A X-a E), Dan Coşarcă (clasa a XII-a A), Erdei Marius (clasa a XII-a A), Cristian Gaşpar (clasa a XII-a A), Flaviu Gorgan (clasa a X-a E), Gabriel Lucuţa (clasa a X-a C), Peter Cristian (clasa a X-a C), Gabriel Petrişor (clasa a XII-a A), Andrei Sabou (clasa a XII-a A), Cătălin Screment (clasa a XI-a C) şi Teiger Eric din clasa a X-a E.

Pregătirea echipei careiene ce duce mai departe tradiţia sportului numit oină în oraşul nostru a fost asigurată de profesorul Ioan Mărneanu, iar  arbitrul meciurilor disputate de CSS Liceul Teoretic Carei a fost  Grigore Rusu din partea  Inspectoratului  Şcolar Judeţean.

Acest joc a primit statutul de sport naţional şi a fost inclus ca disciplină sportivă la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar începând cu anul şcolar 2008-2009, iar din 2009 a fost promovat cu succes şi la Carei, la Liceul Teoretic.

Felicitări elevilor echipei şi inimoşilor lor instructori, prof.Ioan Mărneanu şi Grigore Rusu pentru dăruirea de care dau dovadă.

Buletin de Carei

comentarii

de Voda la 25 aprilie 2016 - 18:04

Felicitari echipei si mai ales domnului Grigore Rusu 😀

de Diana la 25 aprilie 2016 - 19:40

Bravo domnilor antrenori!
in orasul care nu sprijina sportul de masa se face performanta.

de zoli la 29 aprilie 2016 - 22:04

Bv bine ca nu se pricepe lânos și keke…și la sporturi asta..???

Lasati un comentariu