Lansare de carte a sociologului Nicolae Grosu

• publicat la: 5 April 2016
Lansare de carte a sociologului  Nicolae Grosu

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare în colaborare cu Editura Ecou Transilvan (Cluj Napoca) și Cenaclul Cronograf organizează joi 7 aprilie de la ora 16:00 prezentarea cărților „Dezbinarea românească” și „Carieră de succes- de la tinerețe pân’ la bătrânețe” ale sociologului Nicolae Grosu.

În cadrul Târgului Gaudeamus, din anul 2015, Nicolae Grosu, profesor de sociologie la Facultatea de Medicină, Bucureşti, a avut cea de-a doua lansare a cărţii ”Dezbinarea românească”,  coordonată de el şi scrisă împreună cu Ionel Dănciuc şi Vasile Gogonea, la Editura “Ecou Transilvan”. Volumul este  continuarea cărţii publicate anul trecut, la aceeaşi editură, ”România sub invazia mârlăniei – o alertă sociologică”, carte, pe care istoricul Florin Constantiniu nu ezită să o aprecieze ca fiind “opera celui mai mare sociolog român de azi şi de ieri”.

În ”Dezbinarea românească”, Nicolae Grosu face o analiză comparată între starea morală, socială şi mentală la nivel de individ şi societate, dinaintea celui de-al doilea război mondial (dinainte de comunism, mai exact) şi de după comunism.

Lasati un comentariu