Mircea Albulescu părăseşte astăzi scena vieţii

• publicat la: 10 aprilie 2016
Mircea Albulescu părăseşte astăzi scena vieţii

“Vestea a căzut ca un trăsnet. Colegii lui, dar şi publicul îi vor simţi lipsa…

Mircea Albulescu a murit vineri dimineaţa, la vârsta de 81 de ani, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, unde fusese internat de urgenţă în cursul zilei de joi. Mircea Albulescu avea probleme cardiace şi fusese supus, în urmă cu doi ani, unei triple operaţii de bypass.

Trupul neînsufleţit al actorului  a fost  depus sâmbătă, 9 aprilie 2016, între orele 10.00 şi 13.00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Naţional din Bucureşti, pentru un ultim omagiu. A fost apoi dus la capela Cimitirului Reînvierea, iar înmormântarea va avea loc duminică, 10 martie 2016, la ora 14.00.

A interpretat sute de roluri în teatru, în film, la televiziune şi la radio. Cu o dăruire exemplară. A avut har. A fost un excepţional profesor, respectat şi iubit, prin mâna căruia au trecut generaţii de tineri viitori actori. A publicat poezie şi proză. A fost un coleg minunat şi un prieten rar.

Ne va lipsi vocea lui gravă cu inflexiuni calde, adresându-ni-se cu apelativul «Bunii mei…». Şi ne simţeam mai buni…

Nu îl vom uita, Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, scriu colegii din Teatrul National „I.L.Caragiale”.

A absolvit Şcoala Medie de Arhitectură în anul 1952, cu diplomă de Conductor Arhitect, iar apoi şi Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1956, la clasa profesoarei Aura Buzescu, unde a fost coleg şi bun prieten cu actorul Amza Pellea.

A jucat în sute de piese pe scenele Teatrului Municipal din Bucureşti, Teatrului de Comedie, Teatrului Mic, Teatrului Armatei şi Teatrului Naţional din Bucureşti şi a avut peste 70 de roluri în film. A interpretat peste 300 de roluri memorabile în teatrul radiofonic, pe care-l considera cea mai prodigioasă dintre activităţile sale artistice şi care a constituit subiectul tezei sale de doctorat.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu