Pentru o corectă informare, câţi angajaţi din primăria naşului Kovacs au firme private abonate la banul careian? Acceptăm şi un simplu link la materialul informativ

• publicat la: 15 aprilie 2016
Pentru o corectă informare, câţi angajaţi din primăria naşului Kovacs au firme private abonate la banul careian? Acceptăm şi un simplu link la materialul informativ

Sătui de dezinformările  sau informările selective ale finului primarului Kovacs din  pagina sa online cu pretenţii de Opinie, am decis să corectăm această meteahnă până nu e prea târziu pentru autor şi  mai are şansa de a se redresa.

Finul primarului Kovacs , fost director în presa judeţeană, e deranjat de link-urile simple.   Spre deosebire de  naşul său care nu  le are cu  competenţele digitale.

După ce că vrea un drept la replică doar pentru a se băga în seamă şi pentru că nu a reuşit să înţeleagă sensul cuvintelor folosite în articolele redactate în limba română de Buletin de Carei, acum e supărat că a trebuit să dea un simplu click pentru a i se deschide dreptul la replică.

Să nu fi nimerit locul de   dat  click? Oare a vrut să fie  scos în evidenţă cu caps lock dreptul la replică?   Ciudate pretenţii pentru cineva care nu îşi face cunoscut locul de muncă  şi nu informează  deloc  careienii despre  accidentele din oraş datorate calităţii lucrărilor de pe carosabil sau despre surpările şi modul de asfaltare a porţiunilor unde au fost efectuate lucrările Apaserv.

Şi nici despre  destinaţia creditului de 7,3 milioane de lei luat de primărie de la BCR pentru reparatii trotuare şi străzi dar folosit  în alt scop. Sau poate a vrut doar să găsească un motiv de a îşi publica creaţiile pe care mai apoi consilierul primarului nănaş Kovacs să le traducă în limba maghiară pentru a le arunca în faţa celor  captivi  unei singure surse de informare?   O tactică electorală des folosită de UDMR Carei  la ultimele scrutine.   Disperarea de a nu putea cosmetiza  infrastructura rutieră în întregime până la alegeri şi de a nu  fi transparenţi în ce priveşte  cheltuirea banului public careian, naşte astfel de tactici.

Pentru o corectă informare  a careienilor, datorită apropierii de primarul Kovacs  ca de la fin la nănaş,   aceştia ar fi curioşi să afle  câţi dintre angajaţii din primărie au firme private cu care primăria are colaborări financiare.

Buletin de Carei

comentarii

de careian la 15 aprilie 2016 - 21:32

si despre caii cumparati pentru aniko nu spuneti nimica?
pentru caii de rasa sint bani la primarie si pentru loc de joaca in cartiere nu sint?

de Horia Mărieș la 16 aprilie 2016 - 04:43

@de careian la 15 April 2016 – 21:32

Vă spun eu despre niște „cai”. Mai precis despre cei ce incă mai călăresc pe cai mari.
Fiindcă despre lipițani și despre Equus am scris deja atât de mult că mi s-a acrit.

Kelemen Hunor a declarat, joi, 14 aprilie 2016, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că majoritatea românească este invitată la un dialog cu scopul de a identifica soluţii reale pentru aplicarea şi respectarea drepturilor minorităţilor naţionale.

Asta și fac. Răspund pe această cale, oficial, invitației la dialog făcută de domnul Kelemen Hunor.
Sunt ferm convins că dânsul o să mă și audă, fiindcă are „urechi”, peste tot, mai ales pe la Carei.

În cadrul conferinței de presă, Kelemen Hunor a citat dintr-un raport paralel elaborat de UDMR în ceea ce priveşte aplicarea Convenţiei Cadru privind protecţia minorităţilor naţionale, un raport tehnic, nu politic, pentru perioada 2010 – 2016, elaborat de specialiştii Uniunii, după ce aceștia au constatat că raportul înaintat de Ministerul de Externe al României nu corespunde realităţii, că are inexactităţi şi lipsuri. Concluzia raportului UDMR este că România cunoaşte un regres în privinţa respectării drepturilor cetăţenilor români aparţinând minorităţii maghiare. (…)

Nu intru în polemică sau în diverse alte discuții deșarte legate de acest subiect, vreau să comentez aici doar un singur aspect, unul strict punctual, derivat din cele reproșate autorităților române de liderul UDMR Kelemen Hunor în timpul conferinței de presă și anume: „Se constată că (…) retrocedarea imobilelor este un proces stopat, că cereri nesoluţionate stau la comisii.”

Aici sunt în intregime de acord cu specialiștii Uniunii și cu domnul Kelemen Hunor. Am constatat și eu exact același lucru.
Numai că eu nu l-am constatat, așa cum a constatat raportul UDMR, doar în cazul minorității maghiare.

L-am constatat și în muncipiul Carei, județul Satu Mare, unde primar este un cetățean român de etnie maghiară, anume numitul Kovács Jenö, președintele organizației locale RMDSz (UDMR), Uniune al cărui președinte pe plan național este chiar domnul Kelemen Hunor.

Și la Carei, se constată, fiindcă „așa vor mușchii” lui Kovács Jenö, că „retrocedarea imobilelor este un proces stopat, cereri nesoluţionate stau la comisii.”

Numitul Kovács Jenö, printre altele și președintele (practic inexistentei) Comisii Locale, refuză cu încăpățânare, cu ostentație, prin sfidarea fățisă a prevederilor legislației in vigoare, învocând diverse motive puerile, care mai de care mai mincinoase și mai ridicole, să dea curs unor hotărâri judecătorești definitive, cum ar fi de exemplu Sentința civilă nr. 1702/D /05.04/2015 și Încheierea nr. 1702/D/17.06.2013 pronunțată de Tribunalul Satu Mare în dosarul nr. 11861/83/2012, devenite irevocabile prin Decizia civilă nr. 5396/2013-R/19.11.2013 pronunțată de Curtea de Apel Oradea, Secția I Civilă.

Ultima găselniță ridicolă invocată, semnată și ștampilată de primarul ing. Kovács Eugen, precum și de consilierul juridic Mateș Cornelia în adresa cu nr. 4470/06.04.2016, depusă la dosarul aflat pe rolul Tribunalului Satu Mare este aceea că, dpdv oficial, „U.A.T. Primăria Municipiului Carei” nu există (așa cum cică, in mod greșit m-am adresat eu, într-o nouă – nici nu mai știu a câta, fiindcă le-am pierdut socoteala – cerere de chemare in judecată), existând numai „U.A.T. Municipiul Carei”!
Bravo, fraților, piraților! De data asta ați nimerit exact cu oiștea în gard.
Am rămas pur și simplu crăcănat citind (și) deșteptăciunea asta.

Așa o fi, nimic de zis, dânșii, cei care își câștigă pâinea cea de toate zilele pe acolo, pe la U.A.T. Municipiul Carei, într-un loc de muncă unde se găsește timp și pentru astfel de „glumițe”, unde salariul mediu este de 970 euroi pe lună, trebuie să știe chestia asta mult mai bine decât mine. Ei semnează state de plată pe al cărui antet scrie probabil doar „U.A.T. Municipiul Carei”.

Pe mine unul o astfel de motivare nu mă poate face decât să-mi reamintesc spusele unui nene bătrân care s-a numit pe vremuri Euripide: „Celor pe care vor să-i piardă, zeii le iau mai întâi minţile“.

Nu intru in alte detalii juridice fiindcă lumea nu este de loc interesată de ele.

Am vrut doar să răspund politicos amabilei invitații făcută de domnul Kelemen Hunor, să dialoghez puțin cu dânsul cu scopul de a identifica soluţii reale pentru aplicarea şi respectarea drepturilor minorităţilor naţionale. Mai ales fiindcă in Carei / Nagykároly / Grosskarol, eu unul am început să mă simt din ce în ce mai mult ca fiind unul care aparține de fapt unei minorități naționale.

In consecință, îi solicit respectuos pe această cale, in mod oficial, domnului președinte al RMDSz (UDMR) Kelemen Hunor, să dispună specialiștilor Uniunii completarea de urgență a raportului aflat in discuție în sensul ca să se menționeze foarte clar în el că, cel puțin in cazul meu: „În România, în municipiul Carei, aflat sub îndelungata dar indolenta administrare a unui primar UDMR-ist, se constată fără nici un dubiu un regres în privinţa respectării drepturilor cetăţenilor români aparţinând majorității române”.
Să-l pârască Kelemen Humor și pe polgármesterul Kovács Jenö de la A Nagykárolyi Önkormányzat comunității europene.

Vă mulțumesc respectuos, distinse domn Kelemen Hunor pentru atenția acordată și pentru fructuoasa colaborare, făcută doar cu scopul de a identifica soluţii reale pentru aplicarea şi respectarea drepturilor minorităţilor naţionale.

de mirel la 16 aprilie 2016 - 10:38

de ce doamna cu caii nu plateste impozit pe cladiri domnule primar? de ce faceti deosebire inbtre careieni? noi de ce trebuie sa platim impozit pe cladiri si ea nu? pentru ea de ce ati plati reparatii la grajduri? putem sa trimitem si noi nota de plata la primarie cand ne reparam casele?

Lasati un comentariu