Prefectura intervine în cazul Andreei, tânăra cu proteză oculară şi determină primăria să ofere răspunsuri

• publicat la: 6 aprilie 2016
Prefectura intervine în cazul Andreei, tânăra cu proteză oculară şi determină primăria să ofere răspunsuri

Vă mai amintiţi de cazul Andreei Nemethi, adolescenta cu proteză oculară  al cărei caz l-a readus în atenţia dvs  Buletin de Carei în data de 20 martie 2016?

http://www.buletindecarei.ro/2016/03/primaria-carei-refuza-sa-acorde-ajutoare-alimentare-ue-unei-persoane-cu-proteza-oculara-calvarul-andreei.html

Vă semnalam atunci că nu a primit niciodată din ajutoarele alimentare acordate de UE persoanelor defavorizate. Numele ei nu a fost trecut pe nici o listă pentru a beneficia şi ea de aceste ajutoare.

A fost nevoie ca tatăl ei, Peter Nemethi, să facă o sesizare la Prefectura judeţului Satu Mare  pentru ca Andreea să fie cuprinsă în lista persoanelor ce vor primi ajutoare alimentare.

Andreea mai are 2 fraţi dintre care Melinda , de  6 ani, are nevoie de serviciile unui logoped pentru a putea vorbi. Singurul venit al familiei este cel al mamei sale. În aceste condiţii, familia cu 3 copii dintre  care 2 cu probleme de sănătate , este considerată de asistenţa socială din primăria Carei o familie normală care nu are nevoie de niciun ajutor.

Răspunsul adresat Prefecturii  de asistenţa socială , blindat cu trimiteri numeroase la legi  şi paragrafe şi aliniate nu ţine loc de ajutor alimentar refuzat timp de 5 ani acestei familii, la fel cum se procedează şi în alte cazuri. Avem semnalări şi de la alţi careieni care se plâng că nu au fost incluşi pe listele de ajutoare alimentare, mai ales din partea celor care au copii cu handicap.

Pentru că nu a avut posibilitatea să  facă deplasarea la un centru oftalmologic specializat  de unde să obţină atestatele cu care să depună dosarul pentru Comisie, Andreea a pierdut şi cei 39 de lei.  Actele eliberate de doctorul de la Berlin în toamnă nu au fost luate în considerare pentru că actele medicale trebuie să fie eliberate în ultimele 3 luni pentru a fi valabile.. Adolescenta cu proteză oculară trebuie să demonstreze an de an …că nu are un ochi şi că este îndreptăţită pentru a beneficia de ajutor de handicap. Întocmirea unui dosar costă bani pe care familia nu îi are.

Urmare a articolului nostru din 20 martie, comunitatea românească şi cea maghiară din SUA s-a mobilizat exemplar pentru a strânge suma necesară unei deplasări a tinerei la un spital de specialitate în vederea unui control.

https://www.gofundme.com/72vpced9

Adolescenta a crescut şi are nevoie de o nouă proteză oculară.

Administraţia careiană  a  demonstrat încă odată modul discreţionar  în care tratează locuitorii oraşului, mai ales pe cei cu probleme. Tatăl tinerei, afirmă că i s-a spus că problemele i se trag de la faptul că nu este agreat de primarul Kovacs  şi mai ales de la faptul că a participat la un protest  împotriva tăierilor masive de copaci din Carei în anii 2011-2013.

Peter Nemethi, tatăl Andreei, a mai depus solicitări la Primăria Carei dar acestea au rămas mereu fără răspuns.  Prefectura, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, a atenţionat primăria Carei pentru a  respecta prevederile legale şi a trimite un răspuns la toate cererile în termenul prevăzut de lege.

Familia Andreei trimite pe această cale mulţumiri tuturor celor care au răspuns solicitării sale de a primi un ajutor şi speră ca Primăria Carei să trateze în mod egal toţi careienii , indiferent de simpatiile pe care le au sau nu pentru primar.

Buletin de Carei

PS

Urmăriţi şi modul în care primăria UAT Carei  redactează  un răspuns către Prefectură şi ce antet foloseşte.

comentarii

de Marius la 6 aprilie 2016 - 20:57

Exista un grad ridicat de dispret din partea primarului…

de carei. la 7 aprilie 2016 - 03:22

Domnule Covacs.Nu va mai jucati cu viata acestui copil pentru ca ziua mâniei lui Dumnezeu esre aproape.Foarte aproape!!!

de hunger. la 8 aprilie 2016 - 16:43

Foame mare la primaria Carei.Chiar are nevoie primarul de acest pachet de alimente acestui copil cu probleme?Fain primar aveti!

de doru la 9 aprilie 2016 - 05:51

Un nesimțit ca copiii needucatii pe care îi are..!

Lasati un comentariu