4 jucătoare din România în sferturi la Turneul de la Madrid!

• publicat la: 5 mai 2016
4 jucătoare din România în sferturi la Turneul de la Madrid!

În noaptea de miercuri spre joi, Patricia Maria Tig – debutantă pe tabloul principal la un turneu de categoria WTA Premier Mandatory – a mai dat o lovitură şi a obţinut o nouă victorie de răsunet: 6-3, 6-4, după 77 de minute de joc, cu a patra rachetă a SUA, Madison Keys. Am văzut-o din nou pe Patricia jucând cu o dezinvoltură ieşită din comun, deşi avea dincolo de fileu o jucătoare cu rezultate desosebite: semifinalistă la Australian Open, sfert finalistă la Wimbledon, tur IV la US Open şi tur III la Roland Garros – toate în 2015, tur IV la Australian Open în 2016 şi tot în 2016, sfert de finală la Miami Open (tot un turneu de categoria Premier Mandatory). Primul set a fost sever controlat de Patricia, care a condus cu 4-0, Keys a redus la 3-4, dar s-a oprit aici. Setul secund a fost mai echilibrat, Patricia a avut 2-0, dar s-a mers cap la cap până la 4-4, după care românca a câştigat două game-uri şi a închis meciul. De menţionat că în acest al doilea set, din 10 game-uri, 7 au fost câştigate contra serviciului. Patricia Maria Tig a reuşit a treia victorie consecutivă la o jucătoare aflată la mai mult de 100 de locuri în faţa ei, o performanţă foarte rară în tenis.

 

Patru sfert finaliste – un record pentru tenisul românesc

 

Turneul de la Madrid va intra probabil în istoria tenisului feminin românesc. Patru jucătoare în sferturi de finală reprezintă un record pentru România la nivelul circuitului WTA. Este chiar fabulos. În septembrie 2008, la Tashkent şi în februarie 2014 am avut câte 3 jucătoare care au atins pragul sferturilor de finală: Sorana Cârstea, Monica Niculescu şi Raluca Olarum respectiv, Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru şi Alexandra Cadanţu. Dar în ambele cazuri a fost vorba de turnee inferioare celui de la Madrid. Să revenim la ziua de azi. Avem un sfert de finală românesc (Helep – Begu) pe care îl vom urmării detaşaţi. Care va fi mai bună, să câştige. Dacă va învinge Simona, atunci ea are şanse, în cazul în care va trece şi de semifinală să urce pe locul 5. Simona este singurul cap de serie din cei 16 iniţiali, rămas în cursă. Şi aici suntem în faţa unei premiere. Ca şi în meciurile precedente, atât Sorana Cârstea, cât şi Patricia Maria Tig au adversare mult, mult mai bine clasate decât ele. Cu o diferenţă: atât Dominika Cibulkova, cât şi Samantha Stosur sunt jucătoare cu mulţi ani de tenis în spate, deci cu o bogată experienţă competiţională. Doar sârboaica Jelena Jankovic, prima învinsă a Soranei, era şi ea o jucătoare foarte experimentată. Rămâne de văzut cum se vor descurca Sorana – ea este totuşi din 2008 în circuitul WTA – şi cvasidebutanta Patricia cu acest „handicap” în plus, marea experienţă a adversarelor lor. La casele de pariuri, Cibulkova şi Stosur au cote de mari favorite la victorie.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de Raluca la 14 octombrie 2018 - 16:32

Tenisul e unul din putinele sporturi in care mai avem succes pe plan international. Respect pentru jucatoare si munca depusa!

Lasati un comentariu