Cum se promovează turismul local în Carei. Drumuri proaste, piste de biciclete pe trotuare stricate şi maşină cumpărată de fundaţia de promovare a turismului local pentru primar

• publicat la: 28 mai 2016
Cum se promovează  turismul local  în Carei. Drumuri proaste, piste de biciclete pe trotuare stricate şi maşină cumpărată de  fundaţia de promovare a turismului local pentru  primar

Drumul spre singurul ştrand termal din Carei a fost  asfaltat   în data de 24 decembrie şi de atunci a fost  reabilitat de trei ori. Buletin de Carei a tras mereu un semnal de alarmă legat de calitatea lucrărilor efectuate  la infrastructura rutieră din oraş  dar îmbunătăţirile apar greu.

Asfaltarea din  luna decembrie 2015   a fost evaluată  în luna ianuarie  de Comisia de Recepţie formată din Florica Marchiş şi Minacs Brigitta de la Apaserv Satu Mare, Sorin Oprea de la secţia Apaserv Carei, Victor Câmpean de la Inspectoratul de Stat în Construcţii   şi Petho Yvette din partea Primăriei Carei. S-a dat un termen pentru remedierea deficienţelor. Suntem în luna mai 2016 iar   strada Viilor arată oricum numai a drum  bun de atras turiştii  NU.

Proiectul de investiții „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare”, cofinanțat de Uniunea Europeană, în valoare totală de 433,5 milioane lei (fără TVA), a fost  derulat de SC Apaserv Satu Mare SA în perioada 2011-2015 cu prelungire până în mai 2016.

Lucrările  de construcţii şi reabilitare reţele de apă şi canalizare în municipiul Carei  sunt realizate în baza unui contract în valoare de  25.914.315,28 lei fără TVA. Durata de execuţie a contractului semnat în data de 09.10.2014 era de 16 luni.  Contractorul este asocierea  dintre SC Saminstal SRL,  SC Poszet SRL,  Keviep Epitoipari es Kereskedelmi KFT   şi  SC Viakon Drum SRL.

Aşa arăta strada la data de 20 februarie 2016!

http://www.buletindecarei.ro/2016/02/strada-viilor-asfaltata-in-decembrie-din-fonduri-europene-intra-in-reparatii-inca-nu-au-fost-prezentate-buletinele-de-analiza-pentru-grad-tasare.html

Acum , e aşa….

Locuitorii atrag  atenţia  asupra faptului că pista de biciclete e subdimensionată pentru numărul mare de biciclişti iar calitatea trotuarelor se observă cu ochiul liber. Dimineaţa, pietonii  şi bicicliştii se înghesuie pe o porţiune îngustă şi accidentală. Pe aici nu trece dimineaţa caravana bicicliştilor UDMR condusă de primarul Kovacs.

Ştrandul termal a fost concesionat unei firme private iniţial pentru suma de 300 de euro anual iar acum valoarea a ajuns la 1.000 euro anual. Bugetul local  este total  ignorat  de actuala administraţie care preferă să mărească impozitele către populaţie decât să câştige din închiriei şi concesionări la preţul pieţei.

Turiştii care vin la ştrand pot intra dinspre bdul 25 octombrie  pe strada Viilor sau ar putea intra dinspre strada Mioriţei doar că aceasta este o stradă de pământ, o stradă ce face legătura dintre intrarea în oraş dinspre Oradea şi ştrandul termal.

Culmea e că strada Mioriţei NU FACE PARTE din străzile propuse spre asfaltare de  actuala administraţie Kovacs-Keizer. Iniţiativa consilierului Ciută de a asfalta strada Mioriţei pentru a descongestiona traficul de pe strada Viilor ce duce la ştrand a fost respinsă de consilierii majoritari.

http://www.buletindecarei.ro/2016/02/alianta-udmr-psd-alde-din-consiliul-local-voteaza-impotriva-asfaltariilor-strazilor-de-pamant.html

Tot  la capitolul promovare turism merită menţionat faptul că prima achiziţie a Fundaţiei de promovare a turismului local a fost un autoturism Renault Fluence la solicitarea scrisă a primarului Kovacs, pentru folosinţa sa.

http://www.buletindecarei.ro/2012/12/fundatia-grof-karoly-vrea-un-renault-masina-de-vot-udmr-aproba.html

Buletin de Carei

comentarii

de barna la 29 mai 2016 - 11:38

strandul este o afacere numai pentru cei din primarie care l/au dat pe nimic la mafiot.
careienii nici nu ar trebui sa plateasca bilet de intrare pentru ce bani se da pe chirie

Lasati un comentariu