Expoziţia de fotografie „Ecouri cotidiene”

• publicat la: 26 mai 2016
Expoziţia de fotografie „Ecouri cotidiene”

Muzeul Ştefan Jäger din Jimbolia în colaborare cu Theophil Soltész şi Sergiu Dima fotografi în colaborare cu Muzeul Judeţean Satu-Mare, Secţia Carei-Tăşnad, organizează expoziţia de fotografie „Ecouri cotidiene”, o încercare de a aplica teme folosite de pictorul  Ştefan Jäger în picturile sale în viaţă cotidiană.

Vernisajul va avea loc la Castelul Károlyi la data de 28 mai, ora 15:00 în sala de expoziţie mică de la etajul I.

Jimbolia, oraşul cu aproximativ 12000 de locuitori din vestul României, există astăzi datorită șvabilor. Deși au trecut mai bine de 25 de ani de la marele exod al populației germane din această zonă, localitatea este încă impregnată cu elemente ce țin de cultura șvăbească. Elemente de arhitectură, elemente ce țin de limbaj, de organizarea gospodăriei sau personalități care au marcat devenirea comunității, toate au în comun suflarea șvăbească. Istoria locului este încă vie. Lucrurile stau în felul acesta datorită unor modele care încă trăiesc prin ceea ce au lăsat în urmă.

Stefan Jäger va fi viu întotdeauna prin mărturia pe care a lăsat-o cu privire la modul de viață al șvabilor din Banat. Privind lucrările sale, dincolo de măiestria folosirii pensulei, se observă o lume aflată în bună rânduială, o atmosferă sănătoasă pentru suflet. De altfel, personalitatea sa este descrisă de muzeul care îi poartă numele și al cărui prag odată trecut lasă să se descopere amintirea strămoșilor de luat exemplu.

Lasati un comentariu